Zlato pro minivolejbalisty, pochvala pro holky U18 a jeden kanár

06.11.2023 18:15

 

 

Krajský přebor děvčat U18

Holky U18 "A" odehrály svoje utkání v Kolíně. Se soupeři ze spodních pater tabulky si s přehledem poradily. Dokonce v jednom setu holky, i díky 24 podání Viki Krausové, vyhrály set 25:0. Oba zápasy holky vyhrály 3:0. Sestava: Krausová, Grumlová, Stieberová, Synková, Betková, Málková, Morová, Králová, Janišová, Russová, Sukduláková

"Béčko" odehrálo v sobotu zápasy se stejnými soupeři jako áčko. Obě mladoboleslavská družstva se pohybují ve spodní části tabulky a tak jsme doufaly, že se nám konečně podaří urvat první body do tabulky a odlepit se z posledního místa. První zápas proti Autoškodě Mladá Boleslav ale začal strašně – snad pět zkažených podání v řadě. To samé se ale odehrávalo i na soupeřově straně, takže to vypadalo trochu jak v mladších žákyních, kdo dá podání, vyhraje. Holky se naštěstí brzy uklidnily a díky tomu set velmi pohodově vyhrály. Bylo jasné, že to bude pro nás hratelný soupeř. Bohužel chyby na podání nás v tomto zápase moc neopustily, a tak jsme druhý set vyhrály jen tak tak, ale třetí už si urvala Boleslav. Ve čtvrtém setu už jsme zase měly jasně navrch a se skóre 25:14 jsme dotáhly zápas do úspěšného konce. 3:1 a první tři body v tabulce!

Druhý zápas proti VK Prasyl Ml. Boleslav byl ještě snažší. Hodně jsme prostřídaly lavičku, aby si zahrály všechny, a i přesto jsme pohodově vyhrály 3:0 bez žádného dramatu v koncovce. Celkem šest bodů nás posunulo v tabulce z dvanáctého místa na deváté.

Holky mají za sebou tři kola v krajském přeboru, a od toho prvního vnímám velký posun - přestaly se bát a stresovat a na svých postech už tolik nezmatkují. Oběma nahrávačkám, Emě Doušové i Tereze Pospíšilové, se dařilo pestře rozehrávat hru a díky tomu již začínáme úspěšně útočit z více zón. Z individuálních výkonů bych chtěla vyzdvihnout obě smečařky základní šestky. Emu Nollovou jsme během tréninků zkusili přesunout z levoruké univerzálky na post smečařky a byl to dobrý krok. Emě to vyloženě sedne a se svou levačkou byla v útoku takřka bezchybná. Druhou útočnicí, kterou chci zmínit, je teprve třináctiletá Adéla Kozáková (r. 2010) z Peček, která u nás tento rok nově hostuje. Áďa je silová hráčka, což se projevuje na jejím tvrdém skákaném podání i v útoku a umí to, co je pro smečařku taky zásadní - je výborná na přihrávce.

Hanka

Sestava: Doušová E., Pospíšilová, Mikšovská, Doušová K., Petřinová, Charvátová, Nollová, Kozáková, Linhartová, Bílková.

 

Druhá liga žen U20

Holky U 20 odehrály v neděli další zápas druhé ligy v domácím prostředí, čelily týmu z Pardubic. Soupeř který byl výrazně výškově menší, holkám nekladl příliš velký odpor v prvním zápase. Dominance na útoku byla znatelná a podpořeni kvalitním servisem, jsme utkání dotáhli do vítězného konce 3:0. Druhé utkání začalo jako první zápas. Vedení 2:0 nás zřejmě uchlácholilo a výpadek ve 3. setu byl obrovský. Prohra na 10 bodech byla alarmující. V dalším setu se nám bohužel nepodařilo nátlak soupeře odvrátit a tak jsme prohráli v koncovce 23:25. Tiebreak byl již tradičně v naší režii. Třetí vyhraný tiebreak se třetím soupeřem a opět vítězný. Vypadá to, že tohle opravdu umíme!! Sestava: Nečasová, Russová, Richterová, Stieberová, Sukduláková, Málková, Betková, Mikšovská, Morová, Kantrová

Trenér Dan

Holky U18 "A", také odehrály svoje utkání v Kolíně. Se soupeři ze spodních pater tabulky si holky s přehledem poradili. Dokonce v jednom setu holky, i díky 24 podání Viki Krausové, vyhrály set 25:0. Oba zápasy holky vyhrály 3:0. Sestava: Krausová, Grumlová, Stieberová, Synková, Betková, Málková, Morová, Králová, Janišová, Russová, Sukduláková
 
 
Holky U 20 odehrály v neděli další zápas druhé ligy v domácím prostředí, čelili týmu z Pardubic. Soupeř který byl výrazně výškově menší holkám nekladl příliš velký odpor v prvním zápase. Dominance na útoku byla znatelná a podpořeno kvalitním servisem, jsme utkání dotáhli do vítězného konce 3:0. Druhé utkání začlo jako první zápas. Vedení 2:0 nás zřejmě uchlácholilo a výpadek ve 3. setu byl obrovský. Prohra na 10 bodech byla alarmující. V dalším setu se nám bohužel nepodařilo nátlak soupeře odvrátit a tak jsme prohráli v koncovce 23:25. Tiebreak byl již tradičně v naší režii. Třetí vyhraný tiebreak se třetím soupeřem a opět vítězný. Vypadá to, že tohle opravdu umíme!! Sestava: Nečasová, Russová, Richterová, Stieberová, Sukduláková, Málková, Betková, Mikšovská, Morová, Kantrová

 

Krajský přebor děvčat U16

Další krajské kolo U16 oba týmy hrály "venku". Áčko se vydalo do Mladé Boleslavi.  V prvním zápase nastoupilo proti Kladnu "B", které nijak neútočilo. Poradily jsme si s ním celkem hladce, i když se stále velkým množstvím našich chyb, a byla z toho výhra 2:0. 

Druhým soupeřem byly Kralupy "B", které občas i zaútočily, vedly jsme celkem vyrovnaný souboj, který skončil vítězným tiebreakem a dalšími dvěma body do tabulky. 

Poslední zápas byl proti Roztokům, tabulkově nejsilnějším soupeřům. První set jsme si odtrpěly, holky vůbec neměly chuť do hry, ale Roztoky žádný hvězdný výkon nepředvedly. Ve druhém už jsme zabojovaly a vyrovnaně hrály až do koncovky, která skončila ve prospěch soupeřek.

Celkově dnešek hodnotím pozitivně. Dokážeme soupeřky rozhodit šňůrou na podání, občas zablokovat a i kvalitně zaútočit nebo si pomoct chytrou hrou. Občas nám ale chybí chuť do hry a komunikace na hřišti.

Sestava: Doušová E., Pácalová, Králová, Mikšíková, Skořepová, Pojerová, Váchová, Nezavdalová, Bílková, Kubíčková

Béčko se vydalo do Benátek nad Jizerou. Z počátečního počtu 10 hráček, nás odjelo 8.  V prvním zápase jsme narazily na Mladou Boleslav. Jako vždy pro nás byl první zapas těžký, holky rozespalé nevěděly, co se kde děje. Takže první zapas prohráváme 2:0. Ve druhém zápase s Benátkami už to bylo mnohem lepší, hrály jsme naši hru a nedělaly zbytečné chyby. I přesto první set skončil 22:25. Do druhého setu soupeři tým ještě trochu posílili, díky čemuž prohráváme i druhý zápas 2:0. Poslední kolo jsme dostaly slabšího soupeře, takže jsme si mohly spravit náladu a vyhráváme 2:0. 

I přesto, že máme jen jednu výhru, musím holky pochválit, protože jistě podávaly, hrály soustředěně a dodržovaly pokyny trenéra.  Na tři výhry to ještě nestačilo.

Sestava: Ježková, Horáčková N., Janstová, Pořízová, Winklerová, Čáslavová, Antošová, Burešová

Trenérky Verča a Simča

 

MInivolejbal

V neděli jsme se zůčastnili turnaje v minivolejbalu Líbeznická CHRUPAVKA pouze v barvě žlutý. Do Líbeznic jsme odcestovali se 3 týmy a doprovodem ve složení já a z rodičů Vojta Blažek, za což mu velice děkuji. Tentokrát jsme cestovali hromadnou dopravou. Sraz byl v 8.15 hod na vlakovém nádraží. V 8.27 hod vyrážíme rychlíkem do stanice Praha Libeň a už u stanice Kolín zastávka většina dětí vytahuje svačiny, jelikož mají hlad a musí se najíst. V Libni přesedáme na autobus 177 městké hromadné dopravy a vystupujeme na Ládví, kde přestupujeme do autobusu, který nás odveze do Líbeznic. V 10.00 hod, po častých dotazech kdy už tam budeme a s kým budu hrát, jsme dorazili do Líbeznic. 

Tentokrát jsme měli velikou výhodu, že už jsme věděli rozpis zápasů dopředu, jelikož organizátor připravil rozpis zápasů na  Google Tabulky, které jsme si stáhli a i během turnaje měli online výsledky a rozpisy dalších utkání. V 10.30 hod začal samotný turnaj, kterého se zúčastnilo 24týmů, které byly rozděleny do 8 skupin po třech týmech. Ve skupinách nám pouze tým C jednou prohrál jinak samé vítězství. Po skupinách se hrálo pavoukovým systémem, a to nejdříve osmifinále, kde vítěz postupoval o boj o 1-12 místo a prohraný o 13.-24. místo. Týmy "A" a "B" zvládly toto utkání v poklidu a jednoznačně zvítězily a tým "C" po velmi vyrovnané bitvě a nervy drásajícím konci vyhrál o 1 bod. Následovalo čtvrtfinále, kde vítěz postupoval o boj o 1-6 místo a prohraný o 7-12 místo. Tady byl pro nás los krutý, jelikož proti sobě svedl tým "A" a tým "B" z vítězství se nakonec radoval tým "B", který postoupil do semifinále o 1-6 místo stejně jako tým "C", který tentokrát vyhrál větším rozdílem. Nejdříve v semifinále o 7-12 místo, kde vítěz postupoval o boj o 7-9 místo a prohraný o 10-12 místo, nastoupil tým "A" ve složení Sára Blažková a Kristýna Tuláčková a jednoznačně vyhrály a postoupily do skupiny o 7..-9. místo a tady také oba zápasy s přehledem holky vyhrály a obsadily 7 místo. Poté do semifinále o 1-6 místo, kde vítěz postupoval o boj o 1-3 místo a prohraný o 4.-6. místo nastoupily týmy "B" a "C" a oba své utkání zvládly a postoupily do boje o rozdělení medailí. V této skupině nejdříve došlo na náš vzájemný zápas, z kterého vyšel vítězně tým "C" ve složení Nikola Pospíšilová a David Avdulaj, a to zejména díky koncentrovanosti a děláním minimum chyb. Tým "B" ve složení Vojtěch Zelinka a Adam Křiva doplatil na nekoncentrovanost, velké množství chyb, které pramenilo i s podceněním soupeře. V dalším utkání tým "B" jednoznačně vyhrál nad LVI A a čekal, jak dopadne poslední zápas, mezi naším "C" a týmem LVI A. Náš tým po velkém boji vyhrál a tím pádem Nikola s Davidem získali zlato a Adam s Vojtou si odvezli stříbro.

Na závěr dvě perličky. 

První odnesl Vojta, jelikož se staral o holky tým "A" a po prohraném čtvrtfinále, čelil až do konce turnaje stále opakující se otázce od Kristýnky  "strejdo, jak je možné, že jsme prohráli jenom jednou jako ostatní a jsme až sedmé"

Druhou jsem odnesl Já, i když jsem při odjezdu z Líbeznic všem rodičům napsal sms, že přijedeme v 15.40 hod do Kolína, tak mě na nádraží čekalo překvapení " na Adama nikdo nečekal, jelikož maminka si sms nepřečetla" 

Trenér Radek