Zlaté holky na písku

30.05.2022 20:50

V neděli 29.5. se v Nymburku konal Krajský přebor Středočeského kraje starších žákyň v plážovém volejbale. Zúčastnilo se šestnáct týmů. Náš oddíl reprezentovaly Gabriela Russová a Stela Stieberová.  V úvodu  vyhrály svoji skupinu. V následném vyřazovacím  pavouku prošly s přehledem až do finále, ve kterém porazily jeden z nymburských týmů a získaly zlato. Po celou dobu hry udržely velmi dobrou úroveň podání a mezihry.

V převážné většině zakončovaly smečí, nebo tzv. kobrou. Ve finálovém zápase předvedla Gábina i úspěšný blok. Po technické stránce hry neměly konkurenci. Za trpělivost  v přípravných trénincích děkujeme trenéru Davidu Kubátovi a za nedělní doprovod a koučování Rudovi Stieberovi.

Svatka

 

A ve stejný den se v Kolíně na ,,Áčku” uskutečnil první ročník krajského přeboru žáků v beach volejbale. Turnaje se zúčastnilo celkem šest družstev, z toho tři byly kolínské mančafty - SK Kolín A (Tomáš Šotola a Matěj Malimánek ), SK Kolín B (Denis Honzíček a Milan Boček) a SK Kolín C (Matěj Novotný a Petr Malimánek). Dále se turnaje účastnily dvě družstva z klubu Sokol Řevnice a jedno družstvo z klubu Volleyball Nymburk. Turnaj se hrál na dvě skupiny po třech. Vítězové skupin rovnou postupovali do semifinále a ostatní se o zbylá místa museli ještě poprat. Právě SK Kolín B a C čekal zápas o semifinálová místa. Kluci z týmu C předvedli opravdu dobrou hru v poli i na útoku, ovšem na vítězství to bohužel nestačilo. Kvůli mnoha zkaženým servisům se nakonec museli spokojit s 6. místem. Hoši z týmu B měli větší šanci na celkové vítězství, nicméně v semifinále narazili na favority turnaje, Sokol Řevnice A, kteří měli výškovou i technickou převahu. To hochy překvapilo a bohužel tak jejich cesta skončila před branami finále. Týmu SK Kolin A se po šťastném losu a velmi dobrém výkonu podařilo získat první místo ve skupině. Tím si zajistili postup do semifinále, ve kterém se utkali proti dvojici z Nymburka. Kluci hráli opravdu moc hezký volejbal, dařilo se jim čapat těžké balony, přitlačit na servisu a dobře ztrátovat. Bohužel štestěna se ve vyhroceném tie-breaku přiklonila na stranu nymburských. Ti se mohli radovat z postupu do finále. V boji o třetí místo se utkali Kolín A a Kolín B. Vítěznou dvojicí se nakonec stal Tomáš s Matějem (Kolín A). Titul přeborníků kraje získala dvojice Sokol Řevnice A. Myslím si, že kolínští kluci se za předvedené výkony vůbec nemusejí stydět. Po dvou tréninkách to byla opravdu hezká podívaná. Jak by řekl Lavi: ,Já nepotřebuju tréninky, stačí mi zápas“.

David