Ženský hadr, pravil rozhodčí

28.10.2015 14:54

V sobotu 24.10, jsme odehráli první „venkovní“ utkání letošní sezony. Vyrazili jsme do Vlašimi. Bohužel jsme byli oslabeni absencí smečaře Blažka, který se v úvodním utkání sezony ukázal v dobrém světle. Přesto jsme chtěli napravit naši reputaci po nevydařeném domácím zápase s Č. Brodem a volejbalisty Vlašimi alespoň jednou porazit.

 

Vlašim – Kolín 3:1

Sestava: Tomíšek (C), Vejdělek, Kopecký, Gojný, Havlíček, Nutil, Havel (libero)

Náhradníci: Bartoš, Strnad

Trenér: Míra Šotola

Do prvního dějství jsme vstoupili špatně. Chybovali jsme na nahrávce i na útoku a rychle jsme prohrávali 8:3. Přišlo střídání. Nastoupil nahrávač M.Strnad a za M.Tomíška přišel D.Bartoš. Naše hra se však příliš nezlepšila. Ztrátu z úvodu setu jsme již nedokázali smazat, prohráli jsme 25:14. Druhá sada byla zcela opačná. Na soupeře jsme vlétli. Těžili jsme z dobrého příjmu podání, pestře a přesně jsme útočili. Nejvíce jsme si však pomohli úspěšnými bloky. Za stavu 11:17 pro Kolín přišla zbytečná chyba na podání, k tomu se přidala naše nemohoucnost na útoku a rázem jsme prohrávali 17:20. Nedokázali jsme „složit“ osm míčů v řadě, což je nepochopitelné i pro náš mladý tým! Za této situace jsme již nenašli sílu na obrat a druhý set jsme prohráli 25:22. Ani po tomto neúspěchu jsme se nevzdali. Do třetího dějství jsme vstoupili dobře. Chybovali jsme minimálně a vytvořili jsme si malý náskok. Během celého setu byl náš výkon konstantní a my se radovali z výhry 19:25. Čtvrtá sada byla vyrovnaná. Žádný ze soupeřů si nevytvořil větší bodový rozdíl, musela tak rozhodnout koncovka setu. V ní jsme odvrátili několik matchballů domácích, sami jsme však svou jedinou šanci na ukončení sady také nevyužili. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Vlašimi, která zvítězila 32:30 a celkově 3:1 na sety.

 

 

Vlašim – Kolín 3:1

Sestava: Kopecký, Strnad, Bartoš, Gojný, Havlíček, Nutil, Havel (libero)

Náhradníci: Tomíšek (C), Vejdělek

Trenér: Míra Šotola

Začátek druhého utkání jsme zaspali. Po celý první set se nám nedařilo téměř nic, jednoznačně jsme prohráli 25:14. V druhém dějství se naše hra zlepšila. Pomohli jsme si především úspěšnými bloky a obrannou hrou v poli. V útočné fázi jsme chybovali minimálně a dokráčeli jsme si pro vítězství 18:25. Bohužel ve třetím setu jsme navázali na tragický výkon z dějství prvního a prohráli jsme opět 25:14. I ve čtvrté sadě to s námi vypadalo zle, kupili jsme chybu za chybou. Soupeř na hřišti dominoval, v koncovce však polevil a my zkorigovali stav na konečných 25:17 pro Vlašim. Domácí vyhráli i druhý zápas 3:1 na sety.

 

 

Z „venkovního“ utkání ve Vlašimi jsme nepřivezli ani bod. Škoda prvního zápasu, ve kterém jsme ztratili již „vyhraný“ druhý set a v koncovce čtvrté sady nám chybělo trochu toho pověstného štěstí. Druhý zápas, stejně jako minulý víkend, byl slabší. Na vině je nedostatečná fyzická kondice, ale i fakt, že někteří naši spoluhráči nemohou ze studijních důvodů pravidelně trénovat. Dále nás pak sráží kolísavost našich výkonů. I rozhodčí se vyjádřil, že takto nevyrovnané výkony v jednom utkání, se v mužských soutěžích často nevidí.

 

 

Očima trenéra:

Bohužel se nám nedaří navázat na velmi slušné výkony z druhé poloviny loňské sezony. Je to způsobeno několika faktory. Prvním je, jak již bylo řečeno, velice slabá tréninková účast, především středových hráčů. Tím pádem v naší hře chybí sehranost blokařů s nahrávači a převážná tíha našeho útoku leží na smečařích. Je to velká škoda, vzhledem k tomu, že naše přihrávka je na velmi slušné úrovni. Dále nám ve Vlašimi citelně chyběl Albert Blažek, který v prvním utkání držel útočný prapor našeho družstva. Konečně, je třeba se vážně zamyslet nad fyzickou kondicí některých jednotlivců. Přestože družstvo Vlašimi bylo v průměru věkově daleko "zkušenější", přesto to byl náš tým, který ve druhém zápase tahal z pohledu fyzické kondice za kratší konec. Přesto musím kluky pochválit, do zápasu dali všechno, nikdo nic nevypustil. Je potřeba se se shora uvedenými problémy poprat a bojovat dále. Zápasy ve Vlašimi mi přinesly i pozitivní věci – chtěl bych vyzdvihnout výkon teprve patnáctiletého Dana Bartoše, který se na hřiště dostal v prvním setu prvního zápasu a jím předvedená hra je jistě velkým příslibem do budoucna. Ještě řádek k nahrávačskému představení Máry Strnada – je velice těžké přesunout se z pozice přihrávajícího smečaře na post nahrávače, ale jeho výkon nebyl vůbec špatný. Je potřeba, aby na sobě zapracoval, a pevně věřím, že s jeho pomocí půjde strmě nahoru výkon celého týmu.

 

Nyní nás čeká volný víkend, v sobotu 7. listopadu přivítáme v hale Stap lídra soutěže, mužstvo Dobříše „A“. Začátek utkání je v 11:00. Přijďte nás podpořit, budete vítáni.

Ahoj, Standa a Míra