Zahájili jsme volejbalový rok 2023. Mrkněte, jak jsme hráli

09.01.2023 18:04

Šesté kolo krajského přeboru chlapců U16 jsme sehráli v Nymburce. První zápas v letošním roce jsme úplně nezvládli a prohráli jsme s Odolkou 0:2. Byl to takový zamrzlý start, některé herní činnosti holt potřebují zahřát na provozní teplotu.

Druhý zápas proti Mladé Boleslavi byl o trochu lepší, ale opravdu jen o trošku.  Výhra 2:1. Třetí zápas proti Benátkám jsme to už zase byli my. Bez větších problémů jsme vyhráli 2:0 a mohli jsme i točit sestavou. Poslední zápas byl s domácím Nymburkem a opět pád na dno. Soupeř hraje lépe, ale my bychom neměli dělat na hřišti ostudu sami sobě. Dostali jsme 9 es a celkově jsme se prostě báli odehrát míč. Neskutečně odevzdaný zápas a prohra 0:2. Celkový dojem byl dnes velmi šedý a smutný jako když právě odešel starý rok a vánoční prázdniny.

Sestava: Pošík J., Morávek  J., Vašák J., Doubrava M., Nohejl T., Novotný  M., Křiva K., Hrabal Č., Nezmeškal  M. a Malimánek P.

Děkuji asistentovi Márovi Tichému za pomoc při kaučování, Petrovi Vašákovi za bezpečný odvoz a Koldovi za atmosféru .

Gábina

 

Žákyně U16 si v novém roce první kolo zahrály doma. Áčko čekaly tři zápasy. V prvním se utkalo s Pečkami. Holky set otevřely více než dobře a radovaly se z prvního vyhraného setu. Druhý však byl dramatičtější, chyběly nám série podání z prvního setu a v závěru jsme na soupeřky nestačily. Počátek tiebreaku jsme silně zaspaly, ale dokázaly dorovnat. V závěru nám chybělo trochu štěstí, a tak si těsnou výhru připsaly soupeřky. 

Druhý zápas Áčko sehrálo s Mladou Boleslaví, která byla pro toto kolo nejtěžším soupeřem. Jednak výkonem, jednak zvukovými efekty jejich doprovodu. První set jsme soupeřkám přinesly na zlatém podnosu, ve druhém ale zabojovaly a soupeřky alespoň potrápily. 

V posledním zápase Áčko nastoupilo proti Kutné Hoře. První set jsme jasně ovládly, hrály svoji hru a soupeřkám daly jen osm bodů. Ve druhém jsme se namlsaly a čekaly, že to půjde samo. Začaly jsme hrát nesoustředěně a zbytečně jsme chybovaly. Dle pohledu trenérek jsme Kutné Hoře darovaly více bodů, než bylo zdrávo, ale výhra nás ani přesto neminula.

Sestava: Doušová E., Grumlová, Pospíšilová, Gryčová, Charvátová, Mullerová, Opočenská, Synková, Pokorná, Linhartová

Na Béčko čekaly pouze dva zápasy. První holky odehrály proti Pečkám. Začátek byl příjemným překvapením. Držely jsme servis a vytvořily si náskok až do konce setu. Zvrat nastal ve druhém, kdy se lehce prostřídala sestava na hřišti. Opustily nás série podání a pak i chuť hrát, jít k míči. Zkrátka všechno. Moc tomu nepomohla ani nejsilnější sestava, která byla v průběhu setu prostřídána zpátky. Set si pro sebe získaly soupeřky. Tiebreak jsme ve vítězný neproměnily.

Druhý zápas jsme sehrály s Mladou Boleslaví. Ačkoliv jsme uhrály jen 13 bodů, holky předvedly hezký výkon a začaly pořádně útočit. Ve druhém setu jsme se soupeřkami vedly vyrovnaný boj a v koncovce jim o několik bodů utekly. Tiebreak byl jednoznačně v naší kompetenci. Na holkách byla vidět chuť hrát i vyhrát. Pomohly nám série servisů a soupeřky jsme nechaly na 5 bodech.  

Sestava: Krausová, Pácalová, Gojná V., Králová, Kadlecová, Zvolenská E., Zvolenská A., Matějková, Bílková, Váchová

Trenérky Verča a Lucka

 

Druholigoví muži zahájili nový rok proti týmu Znojma. Znojmo, které je týmem složeným převážně z juniorů, nebyl pro náš tým velkým oříškem. Byla jím ale naše koncentrace. Nakonec dvě výhry 3:0 a 3:0.

Trenér Dan

 

Juniorky v neděli dohrávaly zápas druhé ligy proti Jičínu. Jičín, který nás v prvním zápase sezóny porazil, nás začal trápit i tentokrát. V každém zápase jsme vypadli z role favorita a ztratili set, především velkou proto, že jsme hodně kazili na servisu. Výsledky 3:1 a 3:1.

Trenér Dan