Z víkendu: jak se vedlo starším žákyním na Českém poháru. A vítězství starších žáků a kadetek

04.12.2017 08:00

Pondělí - takže Pondělní bagrovačka. To jde přece k sobě.

 
Co vás dneska v našem výběru hlavních událostí z víkendu čeká: skoro všechno, co se dá - hrálo se toho opravdu požehnaně.
 
Začneme staršími žákyněmi, které se na dvoudenním kole Českého poháru pokusili postoupit do druhé výkonnostní skupiny (hraje se systém čtyř skupin, které jsou “průchozí” - nejlepší z každé skupiny po každém turnaji postupují výš, ti nejhorší padají dolů). Holky nastoupily během dvou dnů v sedmi zápasech, kdo by si chtěl podrobně prostudovat výsledky, má možnost zde - http://old.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=10411. Každopádně dobyly čtyři vítězství, což ovšem vzhledem k výsledkům ostatních týmů nestačilo a holky skončily třetí. Tedy na nepostupovém místě. Například byla škoda ztraceného zápasu proti Benešovu, tedy týmu, který týden před tím suverénně porazili doma v rámc krajského přeboru.
 
Starší žáci “A"i po neděli drží druhé místo v krajském přeboru. Na soutěžním turnaji, který se hrál u nás v Kolíně, postupně porazili - cekem v lehkém tempu - Kralupy a Kladno, v posledním zápase ale prohráli s Příbrami A.
Béčku starších žáků ve druhé výkonnostní skupině dařilo hůř - sehrálo docela vyrovnaný zápas s Příbramí B, potom nešťastně prohrálo v tie-breaku s Benátkami a nakonec podehlo Roztokám. Nutno říct, že soupeři tohoto našeho týmu jsou vesměs starší a naši borci se v téhle soutěži teprve prvním rokem oťukávají.
 
Hrály i mladší žákyně, které cestovaly na krajský přebor do Kralup. Zažily porážku od domácích týmů A i B (ale prý herně to nebylo tak špatné) a nakonec si spravili chuť na Nymburku - vítězství 2:0. Takže jsou teď v šestimístné tabulce čtvrté.
 
A ještě není konec Bagrovačky, protože kadetky hrály krajský přebor v Benešově, kde nejprve porazily domácí družstvo (0:3) a ve druhém zápase už ovšem nestačily na Kunice (3:0). Jsou v tabulce šesté, za nimi se nacházejí ještě Benešov a Brandýs.
 
Na závěr pánové, nebo spíš kadeti a junioři, kteří hrají mužský krajský přebor I. třídy. Nepřekvapili druhý Benešov, který zvítězil na domácí palubovce dvakrát 3:0. Možná jsme mohli udělat aspoň set nebo dva vzhledem k tomu, že to neby žádný splachovák, ale do stavu 15:15 o vyrovnané souboje. Tak třeba příště - už tuto sobotu 9. prosince od 11 hodin proti Kladnu. Což berte zároveň jako pozvánku a přijďte fandit.