Z Benešova pouze bod.

19.02.2015 14:21

V sobotu 14.2. jsme vyrazili směr Benešov na další mistrovské utkání. Už náš příjezd do Benešova nebyl bez povšimnutí. Při hledání náhradní haly došlo k několika pokusům projet jednosměrku v protisměru, což pobavilo hlavně mužskou část místního obyvatelstva. Halu jsme nakonec zdárně našli. :)

 

Sestava:D. Vejdělek, D. Havlíček, J. Nutil, M. Strnad, M. Tomíšek, I. Gojný, libero S. Havel

Lavička: J. Kopecký, D. Bartoš, P. Rohla, A. Blažek

Trenéři: Míra Šotola a Dan Špringer

 

Do prvního utkání jsme vstoupili vlažně. Každý si přidal jednu dvě chyby, než se rozkoukal a rázem jsme prohrávali o "parník". Trenéři zareagovali dvojstřídáním, na hřiště nastoupil Albert Blažek za Martina Tomíška a Honza Kopecký za Dana Havlíčka. Hra se pomalu zlepšovala, ale ztrátu jsme již nedokázali smazat a první set prohráli 21:25. Druhý set byl jak přes kopírák, opět špatný začátek a pak dotahování ztráty. Během druhého setu se dostali na hřiště Pavel Rohla s Danem Bartošem, tzn., že během necelých dvou setů se na hřišti prostřídalo všech 11 hráčů Kolína. To samo o sobě napovídá, že jsme nepředváděli hru dle trenérových představ. Bohužel dlouhodobě nemáme servis takový, aby nutil soupeře k chybám. Proto Benešov mohl kombinovat útoky ze všech pozic a i tentokrát doztrátoval set k vítězství 25:21. Třetí set byl vyrovnaný, se soupeřem jsme drželi krok, přesto jsme se nevyvarovali několika zbytečných chyb a prohráli jsme 22:25. Celkově 3:0 na sety. Ačkoliv se to bodově nezdá, v tomto utkání jsme Benešov moc nepotrápili a k vítězství bylo hodně daleko.

 

Na začátku druhého utkání jsme se snažili vyvarovat špatného začátku. To se nám povedlo, na soupeře jsme vlétli, pomohli si několika úspěšnými útoky a bloky. Soupeř znejistěl, začal hůře přihrávat a musel utočit přes hlavní kůl. Tyto útoky se nám dařilo blokovat nebo ubránit v poli a náš náskok narůstal. Benešov se z krize za celý set nedostal a my vyhráli 25:12. Stejný průběh měl i začátek setu druhého, Benešovu se nedařilo, naopak nám vyšlo téměř vše. Náskok vesele narůstal, naše body však přibývali zejména po chybách soupeře a naše hra pomalu ztrácela tempo. V druhé polovině setu Benešov zlepšil hru, a bylo na nás, "udělat" nějaké ty body. To se nám nedařilo tak, jako v setu prvním, soupeř se dostal zpět do hry a náskok se ztenčoval. Přesto jsme druhý set vyhráli 25:22. Začátek třetího setu byl katastrofický. Nedařilo se nám zaútočit, neustále jsme se trefovali do soupeřových bloků. Bohužel i při horší náhrávce jsme volili tvrdý úder na místo úderu technického a Benešovu body stále přibývaly. Po taktické stránce bylo chybou "nepůjčit" soupeři balon, přestože se mu za celé dva sety nedařilo téměř nic. Situace se otočila, my byli v krizi a Benešov toho dokázal náležitě využít. Třetí set naprosto ovládl a zvítězil 25:10. Jak už u nás bývá zvykem, když se nedaří, tak několik setů. I sada čtvrtá začala z naší strany bídně, Benešov si vytvořil náskok a s námi to vypadalo zle. Nepomohlo ani střídání. Až v koncovce jsme zvedli hlavy a náskok soupeře trochu smazali, přesto jsme prohráli 25:21 a šlo se do tie-breaku. Až v páté sadě hráli oba soupeři pěkný a bojovný volejbal. Hra byla vyrovnaná a tie break se protáhl nad rámec 15 bodů. Benešov i Kolín měli možnosti strhnout vítězství na svoji stranu. Více štěstí měli domácí, kteří zvítězili 21:19 a celkově 3:2 na sety.

 

Očima trenéra: První zápas byl, podle mě, hodně o koncentraci a možná k tomu přispěla i nekvalitní rozcvička. Prohrávat každý set hned od začátku o 6 až 7 bodů si nemůžeme proti takovému soupeři dovolit. Ke druhému zápasu jsme nastoupili mnohem zodpovědněji a bylo to hned znát. Bohužel jsme se zase nechali uchlácholit dvěma snadnými vítězstvími, polevili a soupeř toho využil. Těším mě však, že pokud jdeme do zápasu koncentrovaní a naplno předvádíme velmi dobrý volejbal.

 

Bohužel i výjezd do Benešova skončil lehkým zklamáním. V prvním zápase jsme po celou dobu tahali za kratší konec a v zápase druhém jsme prohospodařili náskok 2:0 na sety. Alespoň jednu výhru jsme "urvat" měli! Zkusíme si spravit chuť v domácím zápase proti favorizovaným Tuchlovicím, který sehrajeme 21.2. Začátek zápasu je v 11:00. Přijďte nás podpořit, budete vítáni.

 

Ahoj Standa, Míra a Dan.