Vítězné juniorky, uspěli i muži ve druhé lize

07.02.2022 19:05

Juniorky v sobotu vyrazily do nadstavbové části 1. ligy do Jirkova u Chomutova. Ranní problémy trenéra naštěstí holky nerozhodily, až na 2. set prvního zápasu, kdy jsme nedokázali přijmout podání a začali jsme hrát až za stavu 12:0. Set jsme nedokázali již zvrátit, ale v dalších setech holky nedopustily překvapení. Zápas číslo dvě byl jednoznačně v naší režii. Pohodlná vítěztví 3:1 a 3:0 byla odrazem dobré tréninkové morálky holek. Vyzdvihnout musím také Gábinu Russovou, která věkem jako starší žákyně odehrála v kategorii juniorek velmi dobré utkání. Dále bych chtěl vyzdvihnout Adélu Kotilovou, která musela nuceně zaskočit na postu libera a zhostila se této role na výbornou. Sestava: Howard, Poláková, Tichá, Masopustová, Jarešová, Blažková, Russová, Kotilová, Blažková, Russová, Kotilová

 

2.liga mužů

V sobotu jsme odehráli další dvě utkání třetí nejvyšší mužské soutěže, tentokrát na půdě TJ Sokola Benešov, posledního celku tabulky. Benešovští, kteří v této sezoně ještě nedokázali zvítězit, vstoupili do utkání s velkým odhodláním toto změnit. Je potřeba sportovně uznat, že první dva sety byli lepším týmem, výrazně nás přehrávali důrazem a úspěšností útoků, zejména ze zóny čtyři. K naší cti slouží to, že ani za nepříznivého stavu 0:2 jsme zápas nepoložili, kluci zvedli hlavy a o výsledek ještě zabojovali. Podařilo se nám srovnat stav setů na 2:2, ve zkrácené hře v pátém setu jsme byli až do stavu 11:8 lepším týmem. Poté ovšem přišlo naprosté selhání na útoku, od tohoto stavu se nám nepodařilo ani jednou složit balón na zem. Domácí toho využili a mohli se tak radovat z první výhry v sezoně.

Do druhého utkání jsme vstoupili už mnohem koncentrovanější a spolehlivým výkonem jsme si poměrně hladce vybojovali další tři body do tabulky, bereme vítězství poměrem setů 3:0. Velmi slušný výkon v obou utkáních předvedl Denis Kadečka, standartní, tedy dobré výkony odevzdali Kuba na nahrávce, Pepa s Davidem na bloku. Oba naši smečaři Ruda s Márou se výborně popasovali s přihrávkou soupeřova podání, bohužel na útoku se oběma tentokrát tolik nedařilo. Zvláštní pochvalu zaslouží Haufíno, který po měsíci a půl bez jediného tréninku zvládl oba zápasy na výbornou. Vedle výborné přihrávky a hry v poli se na postu liberu již začíná projevovat i jako motivátor, motor týmu. 

Za 14 dnů přivítáme na domácí palubovce tým z Proseka, našeho souseda v tabulce. 

Ještě bych připojil jednu pozvánku, následující víkend pořádáme ve Stapu další turnaj extraligy juniorů. Hraje se v sobotu i v neděli, jste srdečně zváni.

 Podrobný rozpis zde: https://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=EX-JRI&skupina=ex-jri-5d&sezona=2021%2F22

Komín