Ve stopách husitských bojovníků.

25.01.2015 19:51

Ahoj.

V sobotu 24.1. jsme vyrazili na utkání do Českého Brodu. Město bylo založeno roku 1134, v roce 1421 dobyli Brod husitská vojska Východočeského svazu (později Sirotčího svazu). I my jsme se mohli považovat za sirotky, poněvadž jsme vyrazili v oslabené sestavě a hlavně bez trenéra! Stejně jako naši předchůdci jsme se pokusili Český Brod dobýt, tentokrát v bitvě volejbalové.

Sestava: M. Tomíšek, I. Gojný, J. Nutil, J. Kopecký, D. Vejdělek, A. Blažek, libero S. Havel

 

První set nebyl bitvou, ale masakrem. Než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme 5:0. Po celý set se nám nedařilo. Často jsme chybovali na podání, příjem nebyl ideální, i proto končily naše útoky v autu nebo byly zablokovány. Nejhorší činností však byla obrana, naše bloky byly neustále vytloukány a v poli jsme „nepočapali“ také nic. Ostudný výsledek 25:8 mluvil za vše. V druhém setu jsme zapomněli na hrůzy ze setu prvního a začalo se dařit. Zpřesnil se příjem, naše útočná hra byla pestřejší. Nejvíce jsme si však pomohli blokem, na kterém ztroskotával jeden útok soupeře za druhým. K tomu jsme přidali bojovnost v poli. Bohužel jsme stále pomáhali soupeři chybami na podání, ale i tak jsme druhý set vyhráli 25:19. Třetí set jsme hráli stále pěkný volejbal bez zbytečných chyb, kromě již zmiňovaného podání, které se nám stále nedařilo. V půli setu si Brod vybojoval malý náskok, který si udržel a zvítězil 25:18. Set čtvrtý byl vyrovnaný, po celou dobu jsme hráli volejbal, za který jsme se nemuseli stydět. V koncovce jsme si opět pomohli blokem, vyhráli 25:23 a šlo se do tie-breaku. Vyrovnaná hra pokračovala, za stavu 8:8 jsme udělali taktickou chybu a nepohlídali si domácího nahrávače, který bodoval na „druhou přes“. Opět jsme si zkomplikovali život vlastní nedisciplinovaností. Za nepříznivého stavu 10:12 přišel zlom, nejprve jsme úspěšně zaútočili a následně přišli tři bodové bloky a stav 14:12 pro Kolín. Českobrodští už nenašli sílu otočit a my „doztrátovali“ k vítězství 15:13 a celkově 3:2 na sety. Druhé vítězství v sezoně bylo na světě.

Do druhého zápasu jsme vstoupili v pohodové náladě a pokračovali v dobrých výkonech. První set se zlomil až v druhé polovině, kde jsme udělali několik zbytečných chyb a pomohli tak soupeři k vítězství 25:17. I po prohraném prvním setu jsme stále hráli pěkný volejbal a nadále platilo, že naší největší zbraní byl blok a obranná hra v poli. Ale i útočníci předváděli pěkné a tvrdé údery a my dokráčeli k vítězství 25:21. Ani ve třetím dějství se hra příliš neměnila. Hrál se pohledný volejbal s hezkými akcemi na obou stranách. Větší bodový rozdíl si soupeř vytvořil až po našich dvou za sebou jdoucích chybách na servisu. Prohráli jsme 25:21. Opět jsme prohrávali 2:1 na sety a Český Brod pokukoval po 3 bodech. Přestože jsme byli pod tlakem a nemohli jsme si dovolit další zaváhání, i ve čtvrtém setu jsme předváděli dobrý výkon. Komplikace přišla až v závěru, kde jsme prohospodařili náskok tří bodů a Brod vyrovnal na 20:20. Za této situace sehrál nahrávač D. Vejdělek s I. Gojným útok z zadní zóny, který by snesl i přísnějších měřítek. Byla to „pecka“, navíc perfektně umístěná. Na to jsme navázali úspěšným blokem, zlomili soupeřův odpor a vyhráli 25:21. Tie-break jsme zvládli bez větších problémů. Nadále jsme předváděli dobrou hru, navíc se projevila natrénovaná fyzička. Soupeř už zkrátka nemohl, dopouštěl se chyb a my vyhráli 15:9. Druhé vítězství 3:2.

 

Poprvé jsme dokázali zvítězit v obou utkáních. Navíc jsme prokázali morální sílu týmu a otočili zápasy z nepříznivého stavu 1:2 na 3:2. Českobrodským hráčům sobotní pivečko náležitě zhořklo a i slavný husitský vojevůdce Jan Žižka by „valil oči“, jak se dobívá Český Brod. Teď už jen zbývá podělit se o radost z vítězství s našimi fanoušky i v domácím prostředí. První možnost budeme mít 7. února, kdy budeme hostit mužstvo z Dobřichovic. Přijďte nás podpořit. Těšíme se na Vás.

Ahoj.

Standa