V první lize mužů jde do tuhého. Kluci U16 míří mezi elitu Českého poháru

22.01.2024 18:00

1. liga mužů

V pátek jsme odehráli další utkání 1. ligy mužů na půdě volejbalistů Matematicko-fyzikální fakulty Praha. Důležitý zápas z hlediska boje o udržení v první lize jsme bohužel výsledkově nezvládli. Přestože začátek utkání byl z naší strany výborný, dobře jsme podávali a útočili na ztrátu, nedokázali jsme nastavenou laťku udržet po celý zápas. Náš výkon měl sestupnou tendenci, třetí set byl výsledkově přímo debakl. Bohužel výsledky nejsou přesně vypovídajícím obrazem naší hry, stále jsem přesvědčený, že kluci svým volejbalovým umem do první ligy patří. Stále však platíme nováčkovskou daň, naše výkony nejsou konstantní a nedokážeme vydržet hrát s minimem vlastních chyb po celé utkání. Nezbývá, než zatnout zuby a v poslední, rozhodující fázi sezony se porvat o výsledky, které by nám zajistili účast v této soutěži i na příští sezonu. V této části soutěže nás čekají ještě jedno utkání, následně se dvě nejlepší družstva z naší skupiny přesunou k šesti již jasným účastníkům play-off a naše družstvo čeká boj o záchranu systémem každý s každým doma venku v šestičlenné skupině. Po odehrání této skupiny družstvo na 14. místě sestoupí do 2. ligy a družstvo na místě 13. si zahraje baráž o udržení s vítězem 2. ligy. 

Sestava: Martin Červinka, Ríša Čermák, Mára Tichý, Kuba, Ruda, Šotek, Séva, Haufíno, Honza Ječmínek Denis Kadečka

Trenér Komín

 

Sobotní domácí zápas proti Lvům nezačal vůbec dobře. Znovu jsme měli problémy se servisem a zaznamenali jsme více nevynucených chyb. Naštěstí jsme se postupně zvedli a srovnali krok, drželi jednoduchou obranu na síti a nekazili tolik servisů. I přes prohru v prvním setu jsme se dokázali vzchopit a následující tři sety patřily nám. Obrana na síti byla usnadněná tím, že soupeř tolik neutočil s účkem a druhým smečaře, což nám umožnilo jednodušší obranu. Nadráželi jsme úspěšně víc a víc útoků a hráli zodpovědně v poli. Díky dodržení taktiky jsme dokázali otočit zápas a porazit pražský tým 3:1.

Chceme opět poděkovat divákům, kteří nás jako vždy podporovali. Tato část soutěže vyvrcholí posledním kolem v pátek od 19:00, kde se utkáme v odvetném zápase v Plzni. Následující část bude znamenat další domácí zápasy, které budou zásadní pro naše postavení v soutěži.

Chceme opět poděkovat divákům, kteří nás jako vždy podporovali. Tato část soutěže vyvrcholí posledním kolem v pátek od 19:00, kde se utkáme v odvetném zápase v Plzni. Následující část bude znamenat další domácí zápasy, které budou zásadní pro naše postavení v soutěži.

Sestava:

Kuba, Šotek, Mára, Martin, Ríša, Haufíno, Séva, Denis, Tomáš, Ječmen a Ruda

Asistent trenéra Rudolf

 

Krajský přebor dívek U16

Žákyně U16 "B" hrály dnes v Brandýse. První zápas s týmem VK Benátky jsme prohrály 0:2 (14:25 a 20:25). Především pro opakované  několika bodové po sobě jdoucí nezdařilé série na příjmu, kterými soupeř získal náskok, který se obtížně doháněl. Druhý zápas s domácím Brandýsem jsme vyhrály 2:0 a po cestě domů byl za odměnu Mc Donalds.

Sestava: Janstová, Horáčková N., Ježková, Pořízová, Trnková, Zvolenská E., Zvolenská A., Teplá

Trenérka Domča

 

Ceský pohár chlapců U16

Třetí kolo Českého poháru U16 chlapců (spojení s moravskou skupinou - tedy druhá osmička) se uskutečnilo v Hradci Králové. Cesta tentokrát byla v pohodě, takže jediná zima, která nás čekala, byla v hale Slavie HK.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti Orionu. Naše rána nebývají úplně snadná, ale tentokrát jsme vše úspěšně zvládli a vyhráli 2:0. Druhé utkání bylo s domácími. Slušně odehraný a nepodceněný zápas. Ve druhém setu jsme soupeře zatlačili ještě více kvalitním podáním a výhra 2:0 byla naše. Třetí zápas proti Svitavám byl o dost těžší. Oba sety těsná výhra o 2 body. Důležité je, že jsme neztratili koncentraci a šli do míčů pořád naplno. I čtvrtý zápas s Mnichovým Hradištěm byl napjatý. Soupeř nám trpělivě vracel rány i ulívky a my nějak nevěděli jak z toho. Nakonec jsme první set urvali 26:24. Druhý set už byl o klidu a naší celkové herní pohodě. Sobota skončila čtyřmi výhrami a plným 12ti bodovým ziskem.

A je tu neděle. Po tradičně bohaté snídani tady na Slávce, jsme v 9:00 nastoupili proti Zlínu. Nikdy jsme se s nimi nepotkali, a tak pokyn zněl, nepodcenit soupeře. A chyby přišly. Bohužel spíše z naší strany a trochu nás to uprostřed prvního setu rozhodilo. Nakonec jsme se ale vzmužili a soupeře a strašnou zimu porazili 2:0. Ve druhém nedělní zápase přišla Příbram "A". A jak přišla, tak odešla. S pořádnou prohrou. Výborný servis Matyáše D. je bude dlouho strašit ve snech ještě dlouho. K poslednímu matchi s Novým Jičínem dostala příležitost i lavička. A hráli tak dobře, že jsme udrželi čisté konto setů  (14:0) a vítězství v tomto kole nás katapultovalo do první osmičky. Tak v únoru se zase ozvu.

Sestava: Boček M., Malimánek P., Vašák J., Metzl F., Doubrava M., Hanuš J., Votava J., Švarc V. a Pecha T.

Děkuji Radkovi Honzíčkovi a Petrovi Vašákovi za odvoz a za diváckou kulisu všem dorazivším rodičům.

Trenérka Gábina

 

Krajský přebor chlapců U14

V neděli se v Kolíně odehrálo další kolo krajského přeboru kategorie U 14, tedy mladších žáků. Našimi soupeři byly celky SK Prosek, Trox Příbram a Aero Odolena Voda, tedy týmy ze špice tabulky.

Do prvního zápasu proti Proseku kluci vstoupili naprosto fantasticky, soupeře jsme drtili výborným podáním a postupně navyšovali rozdíl ve skóre. Jak už to ale v téhle kategorii bývá, soupeř se dokázal  z nepovedeného začátku oklepat a začal nám oplácet stejnou mincí. V koncovce se nám nepodařilo vybrat v poli několik ulívek a set nakonec prohráváme 22:25. Těsná prohra v koncovce zanechala na našich hráčích stopy, přestali si věřit a rozjetý soupeř si už nenechal vítězství sebrat.

Špatná pohoda se bohužel projevila i v prvním setu dalšího zápasu proti Příbrami, nicméně od poloviny setu začal mít náš výkon stoupající tendenci. Sice i s Příbramí prohráváme 0:2, ale náš výkon už se blíží tomu, co umíme.

Ve třetím utkání s Odolenou Vodou přichází konečně i vytoužené vítězství, 2:1 po velkém boji. Kluci určitě zaslouží  pochvalu, i při absenci dvou hráčů základní sestavy předvedli přítomným fanouškům z řad rodičů, že volejbal hrát umějí. Za sebe, jako za zaskakujícího trenéra, musím přiznat, že mě předváděná hra a individuální výkony většiny hráčů napříč všemi týmy velmi příjemně překvapila. Jen třeba to, že všechny týmy v této kategorii hrají systém na jednoho vbíhajícího nahrávače, bylo před pár lety ještě nemyslitelné. Prostě i náš sport se výkonnostně posouvá i v těch nejmladších kategoriích.

Sestava: Max Klvaň, David Sirůček, Johan Zitta, Štěpán Šotola, Artur Pohoriliy, Vít Malimánek, Martin Tran, Honza Vašák, Tonda Wanek

Trenér Komín

 

Krajský přebor 1. třídy žen 

Tuto sobotu vyjely kolínské ženy do Benešova. Bylo to ucházející ..... tím myslím sjízdnost středočeských silnic za sobotního rána.  Dá se tak i hodnotit náš výkon v prvním zápase. Bohužel výkon soupeře byl o něco lepší, takže výsledek 0:3. V prvním setu druhého zápasu byl soupeř také o malinko lepší. Druhý set jsme dokonce vyhrály. Na třetí set lépe zapomenout. Už v jeho půlce začal trenér hledat bílý ručník, aby ukončil naše trápení. Čtvrtý set jsme se sice vzpamatovaly, ale na vítězství to nestačilo, takže 1:3. 

Gastronomické zážitky tentokrát žádné. Bistro v hale nemají. Nápojový automat z chodby odstranili. Takže kdo si co připravil, to si také snědl.

Svatka

 

EXU18M
O víkendu jsme sehráli již 4 kolo Extraligy ročníku U18 ve Velkém Meziříčí.
Bojovali jsme ve 4 výkonnostní skupině a cíl byl nesestoupit. Soupeři byli velmi silní, ale chuť kluků bojovat byla obrovská. V prvním zápase jsme vyzvali domácí tým z Velkého Meziříčí. Bylo znát, že to byl první zápas a my hodně chybovali. Prohráli jsme 3:1, ale nutno dodat, že vlastními chybami. Ve druhém sobotním zápase jsme se utkali proti velmi silnému Karlovarsku. Tam se nám kromě jednoho setu dařilo udržet velmi dobrý výkon a my zvítězili 3:1. V neděli nás čekal zápas proti Red Volley Frýdlantu nad Ostravicí. Byl to pro nás velmi důležitý zápas, protože vítězství nám zaručovalo splnit náš cíl. To se povedlo a my zvítězili 3:1. V posledním zápase jsme nastoupili proti neporaženému soupeři z Nového Jičína. Kluci velmi bojovali, ale přesto se nám nepodařilo soupeře zdolat a byla z toho druhá prohra 3:1. Cíl byl však splněn a my zůstali ve 4 výkonnostní skupině.
Kluky chválím za velmi dobrý kolektivní výkon, především za dobrou hru v poli a na přítahu.
Jmenovitě musím pochválit Matěje Malimánka za jeho nebojácný výkon na útoku a Pepu Vonšovského na postu libera.

Extraliga chlapců U18

O víkendu jsme sehráli již 4. kolo extraligy ročníků U18 ve Velkém Meziříčí.

Bojovali jsme ve 4. ýkonnostní skupině a cíl byl nesestoupit. Soupeři byli velmi silní, ale chuť kluků bojovat byla obrovská. V prvním zápase jsme vyzvali domácí tým z Velkého Meziříčí. Bylo znát, že to byl první zápas a my hodně chybovali. Prohráli jsme 3:1, ale nutno dodat, že vlastními chybami. Ve druhém sobotním zápase jsme se utkali proti velmi silnému Karlovarsku. Tam se nám kromě jednoho setu dařilo udržet velmi dobrý výkon a my zvítězili 3:1. V neděli nás čekal zápas proti Red Volley Frýdlantu nad Ostravicí. Byl to pro nás velmi důležitý zápas, protože vítězství nám zaručovalo splnit náš cíl. To se povedlo a my zvítězili 3:1. V posledním zápase jsme nastoupili proti neporaženému soupeři z Nového Jičína. Kluci velmi bojovali, ale přesto se nám nepodařilo soupeře zdolat a byla z toho druhá prohra 3:1. Cíl byl však splněn a my zůstali ve 4. výkonnostní skupině.

Kluky chválím za velmi dobrý kolektivní výkon, především za dobrou hru v poli a na přítahu.

Jmenovitě musím pochválit Matěje Malimánka za jeho nebojácný výkon na útoku a Pepu Vonšovského na postu libera.

Trenér Dan Š.