V první lize jsme porazili favorita! Kluci U16 na 3. místě v Českém poháru!

04.12.2023 16:57

1. liga mužů

V posledním zápase základní části jsme zavítali na palubovku jasného lídra soutěže Slavie Hradec Králové. Tento duel byl pro nás důležitý zejména z hlediska blížících se bojů o udržení v soutěži a hlavně jsme moc chtěli odčinit nevydařený výkon z posledního domácího utkání proti Beskydům. Spolu s námi do Hradce vyrazila i skupinka nejvěrnějších fanoušků v čele s maskotem Koldou a naší Radkou Ulrichovou. Za to jím děkujeme, jejich povzbuzování bylo hodně slyšet.

Slavia nastoupila v nejsilnějším složení, s bývalými extraligovými oporami Holubcem a Holčíkem, a také s naším odchovancem Michalem Hovorkou. Od začátku utkání, jak už bývá naším zvykem, jsme tahali za kratší konec. Domácí si vybudovali komfortní náskok 18:11, set se zdál rozhodnutý. Za tohoto stavu trenér Slavie pustil do hry domácí mladíky. Naši kluci však set nevypustili, několik vydařených útočných akcí, výborná obrana v poli a set se rozhodoval až v koncovce. V té jsme nakonec byli šťastnější. Slavia v druhém setu vrátila na palubovku základní sestavu, naši hráči však byli jako polití živou vodou. Po zbytek zápasu jsme byli hradeckým vyrovnaným soupeřem. Utkání dospělo do páté, rozhodující sady. Za stavu 13:14 vystřídal Kubu na nahrávce Tomáš David, který hned při prvním doteku s balonem zablokoval smečaře Slavie a zápas jsme už dovedli do vítězného konce. Výhra je důležitá hlavně pro naše sebevědomí do dalších zápasů, kde už půjde o bytí a nebytí v první lize. Musím kluky pochválit, byl to bojovný kolektivní výkon. Přesto jeden hráč v utkání tentokrát ostatní převyšoval. Martin Červinka na netradiční postu univerzála odehrál svůj nejlepší zápas pod mým vedením. Příští sobotu vás a vaše hlasivky  budeme potřebovat, těšíme se na další domácí utkání v nadstavbové části. V hale Borky přivítáme tým Matematicko fyzikální fakulty Praha.

Sestava: Hoang Trung Hieu, Rudolf Stieber, Petr Šotola, Martin Červinka, Richard Čermák, Jan Hauf, Šimon Kubrycht, Tomáš David, Vsevolod Khorolenko, Mára Tichý

Komín

 

Ceský pohár chlapců U16

Druhé kolo Českého poháru U16 chlapců (první výkonnostní osmička) se uskutečnilo v Jirkově. Cesta ve sněhové kalamitě byla dlouhá a měla šťastný konec. Dojeli jsme bez nehody a včas na první zápas. Uf. Čekal nás domácí Jrkov. První set jsme v koncovce ztratili, ale ve druhém jsme přestali kazit servis a vyhráli jsme ho. Tiebreak se začal vyvíjet v náš prospěch až v druhé půlce. Což vedlo k našemu prvnímu sobotnímu vítězství 2:1. 

Druhý match proti Lvům Praha jsme začali výborně. První set jsme vyhráli na 15 bodech, ale soupeř během setu prostřídal lavičku a pošetřil síly do dalších setů. Vyplatilo se mu to. Druhý set nás udělal na 13 bodech, především kvalitním servisem. No a třetí jsme slibně začali, ale nedařilo se nám na příjmu, takže jsme ztratili náskok a po otočení stran už jsme si nepřipravili prakticky žádné útočné kombinace. Pěkný volejbal ovšem my zapsali prohru 1:2.

V rychlém sledu třetí zápas proti zezdola postupujícímu Karlovarsku byl jasně v naší režii. Bezproblémová výhra 2:0 a možnost vyzkoušet si i jiné herní složení. 

Po pauze na oběd jsme nastoupili na Prosek Praha. Zápas nebyl špatný, ale chybělo nám to pomyslné štěstíčko a v koncovkách jsme vyrobili více chyb. Prohra 0:2. 

Nedělní rána moc neumíme a ještě nás čekal náš rival z kraje -  Příbram. Máme jim co oplácet, takže příkaz zněl jasně, porazit krtka. První set se vedení přelévalo, ale nakonec jsme ho úspěšně zvládli. Myslela jsem, že nás to namotivuje, ale evidentně myšlenka trenérky se neprotnula s výkonem družstva. Dramatický druhý set a v koncovce stav 21:24. Soupeř neuhrál poslední bod a my šli na servis. A hádejte, zabrali jsme, srovnali a vyhráli 26:24. Bombaaaa. Konečně jsem viděla výbuch emocí. Ovšem netušila jsem, že moji chlapci je projeví až za stavu 24:24.

Druhý zápas jsme sehráli s Českými Budějovicemi. Opět nervák až do konce. První set výhra, pak prohra a tiebreak v koncovce těsně, ale náš. Další body do tabulky. Před posledním utkáním s Hradcem Králové máme 11 bodů. I tento zápas začal střídavým oblačnem. Místo hladkého vítězství jsme se tahali o první set. Naštěstí se zalekl soupeř a my jsme druhý set už v klidu zakončili. Nakonec nepřišel Japonec, ale našich 14 bodů a celkové 3. místo. Skvělé. I cesta zpátky byla v pohodě, až na neprotažený Kolín.

Sestava: Boček M., Honzíček D., Malimánek P., Vašák J., Metzl F., Křiva K., Nohejl T., Nezmeškal M., Hanuš J. a Votava J.

Děkuji Radkovi Honzíčkovi za ochotu jet se mnou ve sněhové kalamitě a za tlumení mých trenérských vybuchů.

Gábina

 

Krajský přebor dívek U18

V neděli jsme odehrály další kolo krajského přeboru U18. V domácím prostředí jsme hrály dva zápasy proto Kostomlatům a Nymburku „B“.  V úvodním zápase jsme se utkaly proti Kostomlatům, které jsou čtvrté v tabulce. Do zápasu jsme nastoupily bez energie a nehrály jsme tak, jak umíme. Při hře nám hlavně chyběl servis a větší odhodlání vyhrát. Přesto že naše výkony nebyly nejlepší, jsme zápas dovedly do vítězného konce 3:0.

Do druhé zápasu s Nymburkem jsme nastoupily s mnohem větší odhodlaností vyhrát, věděly jsme, že je to pro nás důležitý zápas. Na začátku prvního setu nás byla plná hala, podporovaly jsme se a všechno nám fungovalo. Díky skvělému servisu Gábiny Russové, která nám nahnala náskok, jsme set s přehledem vyhrály. Do druhého setu jsme nastoupily v dobré náladě, ale soupeřky oproti prvnímu setu hrály o poznání lépe. Tahaly jsme se o každý míč a hrály jsme opravdu vyrovnanou hru. V koncovce měly více štěstí soupeřky, set nakonec vyhrály ony (26:24). V třetím setu nám bohužel přestal fungovat příjem a servis, proto jsme už nehrály tak jak předešlé sety. Set vyhrál opět Nymburk (25:20).  Ve čtvrtém setu jsme ztratily bojovnost a nechaly jsme si soupeřky utéct. Ale přibližně v půlce setu jsme si řekly, že chceme vyhrát a praly jsme se o každý míč. Bohužel to na výhru nestačilo (25:20). Zápas vyhrál Nymburk 3:1 a díky tomu jsou nejen o bod lepší v tabulce než my, ale sebraly nám tak prvenství v kraji po základní části.

Autorka: Eliška M.

Sestava: Krausová, Králová, Russová, Stiebrová, Knížáková, Málková, Sukdoláková, Morová, Janišová, Synková, Grumlová

 

Stejné soupeře měl také tým kadetského béčka. Holky začaly s Nymburkem, převelice těžkým soupeřem. Průběh zápasu byl od začátku jednoznačný, na skvělé nymburské podání jsme moc nenacházely recept, a tak jsme jen víceméně vracely balony zadarmo a bránily. Přesto se holky moc snažily, i když udržet morálku v týmu pod tlakem soupeře nebylo snadné, a dodržely, co jsme si předsevzaly – dostat se v každém setu alespoň nad deset bodů.

Do druhého zápasu s Kostomlaty jsme šly s podobným pocitem, že to bude rychlé… I začátek prvního setu tomu odpovídal a soupeřky nám dost bodově utekly. Ale už v polovině setu začaly být síly vyrovnané, my začaly útočit a skládat míče na zem. Dotáhly jsme a od vítězství jsme nebyly daleko (21:25). Druhý set už jsme to po celou dobu byly my, kdo byl lehce napřed. Koncovku jsme ale úplně nezvládly a nakonec set ztratily (26:28). A to jsme za stavu 26:25 byly kousek od vítězství, kdy míč od soupeřek letěl do autu, ale my jsme si na něj ve stresu sáhly… až z toho byly slzy. Vývoj zápasu 2:0 na sety nevypadal příznivě, ale přesto jsme to nevzdaly. Díky tomu jsme překvapivě celkem snadno získaly třetí set (25:18) a urvaly jsme i set čtvrtý. Krásný vyrovnaný zápas, o jehož výsledku rozhodl až závěrečný tiebreak, který skončil šťastněji pro Kostomlaty (15:12). Prohru jsme si bohužel zapříčinily samy – čtyři zkažená podání tiebreaky nevyhrávají. Byl by to býval cenný a nečekaný skalp na závěr základní části soutěže, ale i přesto, získaný bod se taky počítá a holky si ho zaslouží.

Trenérka Hanka

Sestava: Doušová E., Pečenková, Mikšovská, Hamtáková, Doušová K., Petřinová, Bílková, Nollová, Procházková, Váchová, Pokorná

 

Krajský přebor chlapců U14

Mladší žáci U14 se v neděli zúčastnili dalšího kola krajského přeboru - v neúplné tabulce jeli obhajovat vedoucí pozici proti týmům Příbram A, Mělníku a Kladna. I přes trochu opožděný a náročný odjezd do Mělníka zkušený tým doplněný o nové tváře odehrál turnaj v dobrém rozpoložení a všechny soupeře porazil 2:0. 

Zkušenější hráči podpořili výborným a kolektivním výkonem ostatní spoluhráče a pomohli k celkovému úspěšnému výsledku. Na nahrávce hrál dobře Johan, na bloku se dařilo Maxovi i Štěpánovi a útočili úspěšně Honza Votava i David. Velmi dobře se, i s ohledem na pomoc výše jmenovaných, dařila hra Honzovi Vašákovi a Arťovi. Delší úspěšný pobyt na hřišti si už vyzkoušel i Tonda Bunc.

Všem jmenovaným děkuji a gratuluji k výsledku.

Trenér Radek