V Kolíně se po 25 letech hraje druhá liga!

05.10.2020 20:50

Přesně po 25 letech se v sobotu do Kolína vrátila 2. liga můžu. Hned na úvod přivítali družstvo Praga Praha, jednoho ze spolufavoritů soutěže. Tým soupeře, poskládaný ze zkušených borců, doplněný dvěma italskými krajánky. Pro naše kluky, věkem ještě juniory, či dokonce kadety, to byl křest jako hrom. A z mé strany velká nejistota, zda druhá liga na ně není zatím ještě moc velké sousto. Prohra 3:0 a 3:1 je možná až příliš krutá z pohledu našeho výkonu. Kluci se vůbec nezalekli zkušeného soupeře a předvedli parádní volejbal, který se musel divákům líbit. Samozřejmě je ještě na čem pracovat, ale moje nejistota je rozptýlena. Do téhle soutěžě patíme a kluky posune výkonnostně zase o kus dál.

V neděli jsme odehráli další dva zapasy v Malá Skále, u dalsího dlouholetého účastníka této soutěže. Tentokrát už jsme utrhli první bod do tabulky výsledkem 2:3. Druhý zápas jsme prohráli 3:1, opět po velmi bojovném výkonu. Ze 16 odehraných setů během jednoho víkendu jsme ani jeden nedali soupeři zadarmo, ani jeden jsme neprohráli větším bodovým rozdílem. Věřím, že až se nám zcela uzdraví marodi Denis a Kuba, další doženou tréninkové manko způsobené karanténami, půjdou naše výkony ještě nahoru. Všichni moc děkujeme divákům za podporu a za úžasnou atmosféru a když pan profesor dovolí, tak poslední říjnový vikend vás zase rádi přivítáme ve Stapu. V sobotu 31.10. v 10:00 a ve 14:00 hostíme Dvůr Králové a ve stejné časy hned v něděli 1.11. Mnichovo Hradiště.

'Sestava: Kuba Hoang, Ruda Stieber, Petr Šotola, Michal Hovorka, Michal Russ, Vojta Novotný, Denis Kadečka, Jirka P., Honza Hauf, Šimon Kubrycht, Marek Tichý, Dan Bartoš., Dan Vejdělek. Trenér Komín

 

V sobotu se odehrála 1. liga kadetek v domácím prostředí proti favoritům skupiny Příbrami. Naše sestava byla z důvodu souběhu s ligou juniorek poněkud mladší a sestavena především ze starších žákyň. Příbram od začátku potvrzovala roli favorita a tvrdým skákaným servisem nejvíce škodila. Výsledek tedy 3:0 a 3:0 pro hosty.

Sestava: Košvancová, Kvasničková, Nečasová, Russová, Suchduláková, Kolková, Bázliková, Kantorová, Fořtová.

Trenér Dan

 

V sobotu měly souběh zápasy dalšího kola 1.ligy juniorek a kadetek. Protože obě soutěže hrají z velké části tytéž dívky, bylo nutné povolat starší žákyně, aby odehrály zápasy za kadetky. Podrobnosti o zápase kadetek blíže rozvedl ve svém příspěvku trenér Dan Vejdělek. Juniorky vyjely na své zápasy do Nymburka. V prvním zápase byla hra pěkná, na naší straně zejména v úvodu utkání s velmi špatným příjmem, který se však postupně zlepšoval. Zápas to byl pro trenéry a diváky velmi psychicky náročný, neboť všechny sety se rozhodovaly až v koncovce, ve které měly však více štěstí soupeřky. Prohráli jsme 3:0 (23, 24, 26), ale výsledek neodpovídá předvedené hře. Druhý zápas však děvčata již nezvládla, a přesto, že příjem byl výrazně lepší než v prvním zápase, neskládali jsme míč z útoku na zem. Druhý zápas jsme prohráli taktéž 3:0 (12, 10, 17), ale uhrané body nasvědčují že výkon nic moc.

Za juniorky nastoupily: blok -Barbora M., Adéla J., nahrávka - Simona P., účko-, Jana H., smeč -Adéla K., Tereza H., Helena J. a libero Eliška R.

Trenéři Jarda a Vítek

 

V neděli se naši mladší žáci účastnili v dalšího kola krajského přeboru. První zápas s týmem Odolena Voda „A“ nás zastihl ještě ne zcela připravené na šestkový volejbal a utvářející se jádro týmu sehranému soupeři dokázalo odolávat do koncovky, ale konečný stav 0:2 odpovídal hře. Drobné chybičky v koncovkách setů musíme připsat nováčkovské dani.

Druhý zápas s týmem Odolena Voda „B“ byl plný našich emocí a chyb, které nás ale uvedly do obdivuhodné snahy a výsledného stmelení týmu. V prvním setu jsme prohrávali 0:9 a 2:14, abychom ho dokázali vyhrát bezchybným podáním Filipa Metzla od stavu 18:24 až do stavu 26:24. Druhý set jsme se však nevzpamatovali a dělali i nadále chyby, takže jsem museli rozhodnout až ve zkráceném třetím setu.

Třetí zápas s týmem Příbrami byl celkově velmi vyrovnaný, ale ve výsledku naše týmová hra dokázala slavit úspěchy nad velmi dobře hrajícím soupeřem. Velmi cenné vítězství týmu i jako ocenění za bojovnost a snahu.

Účastnili se: Honzíček a Pošík na nahrávce, Boček a Metzl na bloku, Adámek, Malimánek a Ženíšek na smeči, jako střídající žolík na všechny pozice Novotný.

Všechny účastníky chválím za přístup a předvedenou hru, celkově musím pochválit celý tým za přístup, dobře jsme nahrávali. Vyzdvihnout je třeba bezchybného bojovníka Kubu Adámka (za 8 setů celkem jen 5 chyb, útok, příjem) ke kterému se přidal i Petr Malimánek, blokaře Milana Bočka i Filipa Metzla (velmi dobře podávali i blokovali), nahrávače Denise Honzíčka i Kubu Pošíka, kteří pestřejší hrou a dobrými nahrávkami podpořili útočící hráče, nekazili a přijímali. Poděkování si zaslouží i Matěj Novotný, který byl využíván zejména na střídání do příjmu, ale překvapoval i velmi dobrým útokem ze všech pozic.

Všem bych rád znovu moc poděkoval.

Trenér Radek