Tři cenná vítězství chlapců U14. Ženy vyloupily Benátky a snědly kachní roládu

13.11.2023 16:54

Krajský přebor chlapců U14

V neděli v dalším kole krajského přebortu odehráli chlapci ve složení Max, Johan, Honzové, Tondové, David, Šimon, Vítek a Štěpán úspěšně zápasy proti silnému Proseku a nevyzpytatelnym Příbrami B a Podesportu. Získali jsme 8 bodů za tři vitezstvi. Opory Max, Honza Vo., Štěpán a David byly v průběhu utkání doplňovány mladšími a novými hráči, kteří rozhodně nezklamali ( Tonda W., Tonda B., Šimon), podařilo se nám vyzkoušet opět i libero Víťu. Na náhře jsme těžili z výkonu Johana. Chlapcům moc děkujeme za povedený výkon. 

Radek a Míla

 

Krajský přebor dívek U18

Kadetky U18 "A" vyjely společně s "béčkem" do Čelákovic. První zápas proti Brandýsu jsme zvládli celkem z přehledem 3:1. Druhý zápas byl ale těžší. Čelákovice vzdorovaly v každém setu a podařilo se jim urvat, bohužel, dvě koncovky. Tiebreak byl znovu v naší režii. Celkově 3:2. Bohužel ztráta jednoho bodu mrzí, ale holky podaly kvalitní výkon. Sestava: Krausová, Grumlová, Russová, Stieberová, Sukduláková, Málková, Janišová, Králová, Morová.

Trenér Dan

 

Soupeři "béčka" byli Brandýs nad Labem a Čelákovice. Oba týmy si drží pozice v horní části tabulky, a tak jsme do zápasů šly s ambicemi hrát, co umíme a třeba překvapit. Což se nám hned v úvodu s Brandýsem podařilo. Od začátku jsme si držely náskok a celkem jednoznačně set vyhrály. Vypadalo to, že bychom se mohly poprat o vítězství, ale od druhého setu nám nepochopitelně vypadl servis napříč celým týmem. Díky tomu jsme stále jen dotahovaly a nedokázaly si vytvořit pohodlný bodový náskok, přestože zvláště v útoku jsme hrály výborně a ze smečí jsme ve vysokém procentu bodovaly. Světlých chvilek, kdy některá z hráček dala v řadě za sebou úspěšně alespoň dvě podání, bylo pomálu, a tak nám výsledek proklouznul mezi prsty s prohrou 1:3. Škoda, protože mezihra našich holek již byla na odpovídající úrovni této soutěže.

Jen s velmi krátkou pauzou na doplnění energie jsme nastoupily proti domácím Čelákovicím. Bohužel žádné velké zlepšení na servise se u nás ani v tomto zápase nekonalo. Prohrály jsme 0:3, ale i když čísla mluví jednoznačně, tak průběh zápasu takový nebyl. Kdybychom druhý set smolně neprohrály 24:26, možná by se vše odvíjelo jinak.  Ale na kdyby se nehraje, ani na to, že nám kvůli zranění odpadla stěžejní středová hráčka a neměly jsme za koho na žádném postu v podstatě střídat. U holek už se ke konci na hřišti začala projevovat únava ze sedmi setů za sebou, zkušenosti v koncovkách a rvavost stále ještě chybí. Ale kolínské áčko nás dokonale pomstilo, takže za Kolín spokojenost. 

Sestava: Doušová E., Mikšovská, Petřinová, Doušová K., Mullerová N., Nollová, Kozáková, Procházková, Bílková 

Trenérka Hanka

 

Ženy - krajský přebor I. třídy

Tuto sobotu se kolínské ženy vydaly do Benátek nad Jizerou. To je město ležící v okrese Mladá Boleslav se zhruba 8.000 obyvateli. Dominantou města je zámek, kde je mimo jiné i muzeum hraček. Na dohled zámku je krásná sportovní hala s bistrem, s příjemnou domácí atmosférou. Vaří zde vnikající kávu a mají domácí štrůdl. Místo svatomartinské husy zde měli kachní roládu se zelím a karlovarským knedlíkem.

Jo a taky jsme si odtamtud přivezly 6 bodů do tabulky (3:1, 3:1).

kapitánka družstva (Svatka)

 

Krajský přebor děvčat U14

Mladší žákyně U14 měly nabitý týden. Ve středu místo tréninku dohrávaly zápas z předchozího kola krajskeho přeboru s Kostomlaty nad Labem - "áčko" bralo vítězství 2:1 a "béčko" prohru 0:2 ve zkrácené hře, neb čas nás tlačil a hodina a půl na dva zápasy s jedním tiebreakem byla dost málo.

V pátek opět místo tréninku naopak předehrávaly zápas z nadcházejícího kola krajského přeboru s Pečkami. Tentokrát to byla prohra pro oba kolínské týmy 0:2.

A v neděli proběhlo druhé kolo krajského přeboru v Nymburce. Áčko se střetlo pouze s Nymburkem a skončilo to těsnou prohrou v koncovkách - 0:2. Béčko uhrálo na Kutnou Horu jeden set (konečně malé vítězství) - 1:2 a s Nymburkem také prohra 0:2.

Hra obou týmů je zápas od zápasu stále lepší, další vítězství na sebe jistě nenechají čekat. 

Lucka

 

Krajský přebor mužů U20

Dne 12.11.2023 se vypravil náš tým U20 do Řevnic, kde se utkal ve dvou zápasech s tamním týmem. U přes všechny očekávání, zkušenosti a trénink se ale naši hoši nechali strhnout ve víru chyb a prohráli v tie-breaku 2:3. Tuto porážku si ale vzali jako ponaučení že i se slabšími soupeři je třeba zůstat ve střehu a nedělat chyby. S tímto nastoupil do druhého zápasu a bez větších potíží vyhrál zápas 3:0. Poučení buď nám, že nikdy by jsme neměli brát soupeře na lehkou váhu, ať už se jedná o kohokoliv.

Jirka Nepraš

 

Mladší žákyně U14 měly nabitý týden. Ve středu místo tréninku dohrávaly zápas z předchozího kola krajskeho přeboru s Kostomlaty nad Labem - áčko bralo vítězství 2:1 a béčko prohru 0:2 ve zkrácené hře, neb čas nás tlačil a hodina a půl na dva zápasy s jedním tiebreakem byla dost málo.

V pátek opět místo tréninku naopak předehrávaly zápas z nadcházejícího kola krajského přeboru s Pečkami. Tentokrát to byla prohra pro oba kolínské týmy 0:2.

A v neděli proběhlo druhé kolo krajského přeboru v Nymburce. Áčko se střetlo pouze s Nymburkem a skončilo to těsnou prohrou v koncovkách - 0:2. Béčko uhrálo na Kutnou Horu jeden set (konečně malé vítězství) - 1:2 a s Nymburkem také prohra 0:2.

Hra obou týmů je zápas od zápasu stále lepší, další vítězství na sebe jistě nenechají čekat. 

Lucka