Takový omikronový víkend

31.01.2022 20:38

V neděli 30. 1. odehrály oba týmy starších žákyň další kolo krajského přeboru. Áčko se v prvním zápase proti Čelákovicím výrazně zapotilo. I přes naprosto odevzdaný první set se v počátku druhého rozhodly zabojovat a další body soupeřkám nedat zadarmo. Přestože se u nás vyskytovalo velké množství chyb z lenosti a nepozornosti, povedlo se nám počáteční nepříznivé skóre vyrovnat a dovést set do dramatické koncovky, která pro nás byla výherní. Podobná situace se opakovala v tiebreaku, kde jsme si soupeřky také nechaly hned z počátku utéct, ale zásluhou kvalitního servisu Kačky Synkové jsme vyhrály.

Druhý zápas jsme si zahrály proti kolínskému Béčku. Velké množství zbytečných chyb holky předvedly i zde. Začaly být nesoustředěné, což se podepsalo hlavně na hře v poli, kam nám zbytečně padaly lehké míče. Tentokrát svůj tým kvalitním servisem podpořila Terka Ulcová a Áčko mohlo slavit i druhé vítězství.

Sestava: Doušová K., Gojná A., Horčičková L., Mikšovská K., Málková A., Synková K., Ulcová T.

Trenérka Verča

 

 

Starší žákyně B nastoupily k nedělním utkáním v oslabeném týmu, kdy mu zcela chyběly hráčky se zkušenostmi na středové pozici. První zápas proti sehranému družstvu Čelákovic, který byl čerstvě po soustředění, tak spíše jen bránily a sbíraly zkušenosti. 

V dalším zápase však sehrály zcela vyrovnaný zápas proti kolínskému Áčku. Ukázaly, že jsou týmovými hráčkami, umí se povzbudit a táhnout za jeden provaz. První set jim utekl o vlásek 26:24, jen díky zbytečným chybám v závěru. Ale celý set bojovaly o každý míč a pochválit je musím za výborné a konzistentní podání. Druhý set poznamenalo trochu psychiku týmu drobné zranění Elišky Morové, holky už pak nedokázaly udržet se soupeřkami vyrovnanou hru a zápas prohrály. Nezkušeností blokařek, které měly tendenci přebírat míče nahrávačkám, navíc chyběly mnohdy dobré náhry a útoky. Přesto hodnotím kladně bojovnost celého družstva. Vyzdvihnout bych chtěla zejména kapitánku Verču Grumlovou za obětavou hru v poli, bezchybné podání a podporu svých spoluhráček na hřišti.

Složení: Grumlová V., Doušová E., Morová E., Linhartová V., Gojná A.,  Uhlířová L., Štěpánová L.

Trenérka Hanka

 

 

Ve dnech 29 a 30.1. se odehrálo další kolo extraligy kadetů, tentokrát v domácím prostředí. Celý týden jsem jen bezmocně sledoval ,kdo všechno kvůli nemoci nebo karanténě vypadne ze hry. Už v pondělí bylo jasné,  že nahrávač Vojta Vondráček nebude moct do hry zasáhnout, ale jako posilu jsme získali nahrávače reprezentačního týmu do 18 let Adama Vítámváse. V průběhu týdne však vypadli oba blokaři Martin s Matějem, univerzál David Kolek a ve čtvrtek Richard. V poslepované a nesehrané sestavě sestavě jsme bohužel nedokázali konkurovat soupeřům a postupně prohráli s Lanškrounem, Příbramí a Hradcem Králové shodně 3:1. Díky patří všem sedmi statečným, kteří odehráli celý turnaj bez možnosti střídání a speciálně děkuji Adamovi, že přijel pomoci. 

Sestava: Adam Vítámvás, Oskar Palovčík, Jan Ječmínek, Rafael Rossi, Vojtěch Barták, Ondřej Prášek a Jan Kubáč

Trenér Dan

 

K zápasům krajského přeboru starších žáků jsme vyrazili do Příbrami. Covid způsobil, že jsme odehráli jen dva zápasy. S Benátkami musíme ještě najít termín. Odehráli jsme utkání proti Kralupům a Příbrami. Obě jsme bohužel prohráli 0:2, ale z mého pohledu jsme splnili herní zadání. Nebyli jsme v plné sestavě, takže jsme si vyzkoušeli další hráče na pro ně netypických postech. V únoru nás čeká českým pohár v Novém Jičíně, tak snad odjedeme v plné sestavě.

Sestava: Pošík J., Jiráček F., Malimánek M., Malimánek P., Honzíček D., Boček M., Adámek J. a libero Svoboda J.