Takhle jsme o víkendu hrály a hráli :)

15.11.2021 21:07

V sobotu sehrály kadetky svoje další utkání 1. ligy s týmem z Havlíčkova Brodu. V prvním setu jsme kvůli bezchybné hře soupeře neměli nárok na vyrovnaný výkon. Ve druhém setu jsme soupeřky trápili výborným servisem, kvalitní mezihrou a především obětavostí v poli. Zaslouženě jsme získali set. Bohužel byl to jediný set, který nám soupeřky dovolily vyhrát. Druhý zápas jsme hráli velmi podobně. Tedy obětavě v poli, nebezpečně na servisu. Znovu vyhraný jen jeden set. Z pohledu výkonu byl zápas velmi kvalitní, ale body znovu nepřinesl. Sestava: Poláková, Zemanová, Russová, Fořtová, Hrabáková, Kantorová, Stiebrová, Novotná, Sináková. 

 

V neděli odehrály starší žákyně další kolo krajského přeboru. „Áčko“ nastoupilo v Kostomlatech nad Labem, kde zvítězilo třikrát a upevnilo si první příčku v tabulce. „Bečko“ odehrálo své utkání v domácí hale, kde podlehlo družstvům z Čelákovic a Brandýsa nad Labem B.

Trenér Dan V.

 

Utkání s Prosekem, nejbližším sousedem v tabulce, se nám herně ani výsledkově nepovedlo. Dvě porážky 1:3, velké množství nevynucených chyb zejména v útoku, neregulérní výška stropu, tudíž naše tradičně velmi slušná obrana v poli tímto negativně poznamenaná. Hráčům nelze upřít snahu, ani bojovnost, bohužel volejbalově to zatím není ono. Nicméně z kluků je cítit odhodlání se se současnou formou porvat. Nezbývá, než ještě zvýšit tréninkové úsilí, zapracovat na zlepšení fyzické kondice, na větší stabilitě individuálních herních činností. Jsem přesvědčený, že náš hráčský potenciál je na vyšší úrovni, že máme na víc, než co zatím ukazuje naše postavení v tabulce. Také nezbývá, než doufat, že už se nám konečně začne vyhýbat podzimní epidemie chřipek, angín a že tým odehraje zbytek sezony kompletní. 

Sestava: Šotek, Kuba, Ruda, Mára, Michal, Dan Bartoš, Šimon, Denis, Pepa

Trenér Komín

 

V sobotu jsme vyrazili na další kolo 1.ligy juniorek do Hronova. První zápas se nevyvíjel podle našich představ. Soupeř nás doslova převálcoval podáním, kdy v každém setu jsme darovali 10 až 12  přímých bodů. Prohra 0:3 byla naprosto zasloužená. Do druhého zápasu jsme nastoupili s chutí všechno soupeřkám vrátit. V prvním setu jsme však opět nedokázali pořádně přijmout a set skončil 25:11. Ale místo toho, aby to holky položilo, tak se "kously" a v dalším průběhu již domácím nedaly šanci. Výhra 3:1 byla zasloužená.Tentokrát musím vyzdvihnout výkon Jany H., která velmi razantním útokem s minimálním množství chyb ničila soupeřky. Dále velké poděkování p. Jarešovi a M.Košvancovi za výpomoc s dopravou. Sestava: Adéla J., Jana H., Naty S., Kája K., Bary M., Bety B., Ema K., Áda K., Elis R.

Trenér Jarda

 

Zápasy krajského přebou starších žáků se odehrály v Benátkách nad Jizerou. Kluci prohráli dvakrát za sebou s Kladnem a Odolenou Vodou. Poslední povinné vítězství nad domácími jsme zvládli. Komentář k výkonům je jen jeden. Servis je první útočný úder, bez něj se hrát nedá a míč zadarmo se musí precizně přihrát. Sestava: Prášek O., Pošík J., Jiráček F., Malimánek M., Vonšovský J., Honzíček D., Vašák J., Šimice P. a libero Svoboda J. Děkujeme Jirkovi Svobodovi a Radkovi Honzíčkovi za odvoz a morální podporu.

Trenérka Gábina

 

SK volejbal Kolín má opět na starostí KCM chlapců. Letošní soustředění ročníku 2007 budou zakončena turnajem na Olympiádě dětí a mládeže, který hostí Olomoucký kraj a jde o velice prestižní turnaj. První soustředění je zaměřeno hlavně na výběr chlapců, které se zapojí do dalších tréninkových soustředění. Z klubu se do výběru zapojili 4 hráči: Tomáš Šotola, Matěj Malimánek, Filip Jiráček a Ondřej Prášek. Trenéři jsou Miroslav Šotola a Daniel Špringer