Tak takhle by to šlo ...

10.12.2014 15:59

Poslední kolo krajského přeboru v letošním roce přineslo našim starším žákyním osm bodů a pochvalu za předvedený výkon, přestože na marodku přibyly k Nikole ještě Danča a Zuzka.

Kolín – Pečky 2:1

První set nenasvědčoval tomu, že bychom mohli vrátit Pečkám porážku z minulého kola. S deseti zkaženými servisy se dá set vyhrát jen velmi těžko. V druhém se karta obrátila a právě podání se stalo naší největší zbraní. Třetí, zkrácený set byl celkem jasnou záležitostí a první vítězství bylo na světě.

Kolín – Benátky 2:1

Vědomi si síly soupeřek nastupovali jsme do druhého zápasu trochu rozpačitě, ale už od začátku se začali dít věci. Tlačili  jsme je na servisu i na útoku a Benátky jen přehrávaly „zadarmo přes“. Druhý set přinesl vyrovnání hry, a až ze závěrečné tahanice vznikla prohra 28:26. Taibreak byl „na sedmi“ pro nás a další dva body v kapse.

Kolín - Kostomlaty 2:0

Teď to chtělo výhru za tři body a povedlo se. Domácí trápil velký problém s přihrávkou a zápas dostal rychlý spád. My naopak přijímali slušně a tím se dostávali ke smečím i ze středu.

Kolín – Čelákovice 1:2

Některé hráčky měly obavy už jen z pohledu na soupeřky a na hřiště se jim moc nechtělo. Trenér Čelákovic ale postavil do prvního setu trochu slabší šestku a ta na nás uhrála jen sedm bodů. Po mohutném střídání u soupeřek začalo ve druhém setu přituhovat. Přílišné obavy však nebyly na místě a hrála se vyrovnaná partie až do konce. Ve třetím setu už to vypadalo na naše slavné vítězství, ale dvě zkažená podání v koncovce poslala dva body do Čelákovic.

Moc chválím všechny holky za dobrou hru i výdrž. Jedenáct setů je opravdu porce, zvlášť když přestávky mezi zápasy byly takzvaně „na cigáro“.

Děkuji také rodičům (paní Fořtová, paní Holoubková, pan Novák) za pomoc s dopravou a skvělé povzbuzování.

Další kolo nás čeká 18.ledna v Pečkách

Lukáš