Svitavy - Kolín 3:0 a 3:1

18.11.2013 20:24

 

Za svým soupeřem ze Svitav jsme se vydali v sobotu brzkým ranním vlakem. Skupinová jízdenka byla den předem zakoupena pro deset osob, do rychlíku nás ale nastoupilo pouze devět. Náš jediný univerzál Michal Kočí byl neznámo kde, jeho telefon pouze vyzváněl. Když jsme byli asi v polovině cesty, Michal se konečně vyspinkal a oznámil mi, že už ho za námi do Svitav veze tatínek. To znamenalo, že jsme kompletní a soupeři ze středu tabulky tak budeme vzdorovat v nejsilnější možné sestavě a jak jsem doufal, přivezeme konečně nějaké bodíky z hřiště soupeře. Skutečnost však byla bohužel jiná.

Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě Dan Vejdělek, Michal Kočí, Honza Nutil, Dan Havlíček, Marek Strnad a po dlouhé nemoci vracející se Albert Blažek. Na liberu se představil Kuba Dušek. Už samotný vstup do zápasu naznačil, že jsme formu zapomněli v Kolíně a nevýraznému soupeři jsme cestu za třemi body usnadnili neuvěřitelným množstvím vlastních chyb. V utkání nám nefungovalo naprosto nic, počínaje neškodným servisem, velice slaboučkým příjmem, nefungovala souhra nahrávače se středáky a na postu smečaře se projevil Albertův dlouhodobý tréninkový výpadek. Přísnější měřítko snesl snad jen výkon druhého smečaře Marka Strnada.

 Do druhého zápasu nastoupila stejná sestava, ale výkon byl naštěstí úplně jiný. Začala fungovat hra středem, na podání nás neuvěřitelně podržel Michal Kočí (7 přímých bodů z podání), v poli se překonával Kuba Dušek a Honza Nutil a na bloku chvílemi exceloval Dan Vejdělek. První set byl rozehraný na jasné vítězství, bohužel špatný příjem a dvě nepřesnosti na útoku v koncovce nás o něj připravili. Druhý set opět prohra v koncovce. Třetí set byl kopií setu prvního až na koncovku, v té jsme se vyvarovali zbytečných  chyb  a set získali. Čtvrtý set opět rozehraný na jasné vítězství, za stavu 19:16 však přišel kolaps na příjmu i v útoku a bylo po zápase.

Dvě prohry se soupeřem na podobné výkonnostní úrovni nám jasně ukázaly, kde nás tlačí bota a na čem musíme v tréninku nejvíce zapracovat.  Jedná se hlavně o příjem podání, organizaci obrany, dodržování postavení v poli, zpracování míčů zadarmo a vyvarování se zbytečných chyb v sériích.

 Tuto sobotu zajíždíme na hřiště vedoucího týmu soutěže Sokol Česká Třebová.

 

Komín