Suverénní kadetky v první lize. Extraligoví kadeti hráli pohledný volejbal - ale nestačilo to...

11.11.2019 17:21

Třetí turnaj druhé výkonnostní skupiny extraligy kadetů se tentokrát odehrál v Ostravě a zúčastnily se ho týmy Zlína, Velkého Meziříčí, Lvů Praha, VK Ostrava - plus naše družstvo. Sobotní první zápas proti Velkému Meziříčí zřejmě naše nejlepší utkání, kdy jsme trpělivou hrou a dobrou obranou na síti i v poli přehráli soupeře 3:0. Druhý zápas proti domácí Ostravě, která disponuje hráči s velkou výškovou převahou, nebyl kromě prvního setu z naší strany špatný. Bohužel nám nefungoval příjem podání, ve všech ostatních činnostech jsme byli Ostravě vyrovnaným soupeřem. Prohra 3:0. Sobota dopoledne téměř povinné vítězství proti Zlínu. Celý zápas jsme si udržovali nad soupeřem převahu, byli jsme výrazně lepší zejména v útoku středem i obraně na síti. Takže druhé vítězství 3.0. Podle vývoje ostatních zápasů bylo jasné, že poslední zápas proti Lvům rozhodne o postupu, setrvání, nebo sestupu. Prohra 3.0 byla vzhledem k našemu velmi dobrému výkonu krutá, byli jsme Praze více než vyrovnaným soupeřem. Dokonce si troufám tvrdit, že hrajeme hezčí, pestřejší a mužskému pojetí se více blížící volejbal. Bohužel pro nás Praha disponuje rozdílovým hráčem Kolátorem, který všechny koncovky dohrál svým tvrdým útokem a výborným servisem. Konečné čtvrté místo a sestup do třetí skupiny, o pouhý jeden set je vzhledem k předvedeným výkonům skoro až kruté. Nicméně takový je sport a nezbývá než zvýšit tréninkové úsilí a příští kolo, které s uskuteční 1. – 2. února zřejmě na domácí půdě v hale STAP, se pokusit o návrat do druhé skupiny. 

Sestava: Ruda, Kuba, Šotek, Denis, Jirka Pýcha, Martin Červinka, Vojta Soukup, Vojta Vondráček David Horáček 

Trenéři: Komín, Dan a Tomsa

 

V neděli sehrály kadetky další kolo 1. ligy, tentokrát v Kolíně - poprvé za mohutného povzbuzování našeho perspektivního ženského "podhoubí" a za zvuku bubnu. Nezklamaly!!! Hrály zápas proti Turnovu a vyhrály poměrně přesvědčivě 3:0 (22,15,18) a v odvetě 3:0 (18,13,19). Přes přesvědčivou výhru je nutné přiznat, že soupeř nás velmi potrápil podáním, ze kterého dal velké množství přímých bodů. A my jsme dále ztráceli body velkým počtem námi zkažených podání. Pochválit však musíme slušnou mezihru, ve které jsme byli výrazně lepší než soupeřky. 

Sestava: Kája R., Adéla J., Ema K., Helča J., Síma P., Barča T., Kája Kv., Bětka Bl., Martina F. 

Trenér Jarda

 

Mladší žákyně do bagrovačky

Mladší žákyně nastoupily v neděli v Benátkách nad Jizerou ke 2. kolo krajského přeboru. Přivezli jsme 2 výhry proti Benátkám B (2:0) a Nymburku A (2:1) a jednu prohru s Benátkami A (0:2). Té je škoda. Tentokrát byla děvčata ve složení: Gabča Russová, Eliška Sukdoláková, Tereza Ulcová, Ema Nollová, Agáta Málková, Ema Opočenská, Stela Stieberová a Klára Matyášová. Držíme 3. příčku. Příští kolo se bude konat 1. prosince v Kolíně!