Starší žákyně zakončily sezónu vítězně

04.05.2022 08:56

V neděli odehrály starší žákyně A poslední zápasy o celkové umístění v přeboru Středočeského kraje. Z celoročních výsledků se dostaly do ne příliš lichotivé kategorie o 22. – 25. umístění z 33 týmů kraje. Nebyl to lehký rok, covid, neustálá marodka a teprve postupné učení se hraní jako jeden tým, ne jen sám za sebe. Ale nedělní závěrečné boje ukázaly, co všechno se holky za celý rok naučily. Odehrály tři zápasy, které přetavily ve tři výhry! Hned první set prvního zápasu proti Kutné Hoře byl doslova zdrcující pro soupeře - s výsledkem 25:6, poté co na ně Nikča Knížáková vyslala dvacet parádních podání v řadě! Další dva zápasy sehrály s týmy Dobřichovic a Kunic B, kde k vítězství pokaždé potřebovaly tiebreak. Dva sety, které ztratily, ale opravdu jen těsně – jedenkrát 23:25 a podruhé 22:25 - byly na hřišti méně zkušenější hráčky. V okamžiku, kdy se na tiebreak vrátila základní šestka, neponechala nic náhodě a soupeře jasně přehrála parádní soustředěnou hrou, rozmanitostí náhry, podáním i zakončovaným útokem. 

Tyhle tři zápasy, všechny zakončené tradičním vítězným výkřikem „modrá síla, bílá výhra – co jsme – Kolín!!“, byly za odměnu pro všechny hráčky i nás trenéry. Holky se neskutečně posunuly, jak herně, tak psychicky. Věří si a začínají hrát hezký volejbal.

Z individuálních výkonů musím vyzdvihnout excelentní podání Nikči Knížákové, to byl opravdu koncert, a také hru Agáty Málkové. Agáta se během roku stala vyzrálou hráčkou, ze které mají soupeřky za sítí respekt, a právem. V neděli byla průbojná na síti, obětavá v poli, nebála se útočit za zadní pozice a hlavně svým optimismem držela celý tým pohromadě. 

Sestava: Apolenová, Doušová K., Gojná A., Horčičková, Knížáková, Mikšovská,  Málková, Opočenská, Synková, Ulcová (K).

Hanka

 

Muži "B" se v krajském přeboru II. třídy utkali doma s Benátkami, prvním týmem soutěže. Bojovnost tam byla, technika občas horší, občas lepší, nasazení slušné. Přesto to na vítězství nestačilo - oba zápasy skončily shodně 0:3 a 0:3. V sobotu 7. května jede tým na dvojutkání do Kutné Hory, další sobotu, tedy 14. května, přivítá doma Mladou Boleslav.