Starší žákyně se popraly s nesportovním chováním. A vezou body

04.04.2022 20:16

K jedněm z posledních zápasů krajského přeboru vyrazily starší žákyně "A" do Čelákovic. Čekaly nás tři týmy, s holkami jsme si v šatně řekly, že jsme přijely pro vítězství a uděláme pro to vše. Odhodlání ze šatny se přeneslo na palubovku hned v prvním zápase. Děvčata odvedly sebejistý zápas s vítězstvím 2:0 (25:16,25:12) proti Pečkám s řadou sérií kvalitních podání. Zpovzdálí nás ale již sledoval silný tým domácích Čelákovic a brousil si na nás očividně zuby. Věděly jsme, že půjdeme do těžkého zápasu a bylo to tak. První set jsme se vzájemně přetahovaly o každý bod, ale set jsme nakonec o fous nevyhrály. Holky to rozhodilo a rozhodila je i atmosféra a projev soupeřek vůči nim. V druhém setu se to u nás projevilo ve výrazných chybách v podání. Bez toho se samozřejmě vyhrát nedá, i když děvčata odehrála několik velmi kvalitních výměn a útoků. Zápas jsme bohužel projely 0:2 (22:25, 17:25). Na lavičce pak holky bouřlivě řešily různé nespravedlnosti vůči nám, které sice proběhly, ale stejně bylo nutné si uvědomit hlavně naše chyby a soustředit se na to, co se nám povedlo. Hned po tomto prohraném zápase nás čekal papírově nejslabší soupeř Brandýs n/Labem B. Od holek jsem v tomto zápase chtěla, aby dokázaly udržet koncentrovanost na hru, nenechaly se svést slabším soupeřem k slabší hře a hlavně, aby nevnímaly obecenstvo kolem, které nám prostě nefandilo… Holky to do puntíku splnily a soupeřkám nedovolily vůbec nic! Vyhrály hladce 2:0 (25:10, 25:16), přestože se musely potýkat s nastupující únavou, u některých s počínající virózou. Hlavně se ale nenechaly rozhodit tím, jak v ochozu tleskaly i chichotaly se čelákovické hráčky, když jsme zkazily míč. Tentokrát se musely naše starší žákyně poprat nejen s výkony soupeřů, ale i s jejich nesportovními výlevy. Jsem na ně pyšná, jak to zvládly. Mekáč si na cestě zpátky tentokrát fakt zasloužily 

Z individuálních výkonů bych chtěla vyzdvihnout Nikolu Apolenovou, jejíž výkon byl konzistentně dobrý ve všech zápasech a s bezchybným smečařským útokem. Výtečná byla rovněž Agáta Málková, která svou vnitřní naštvanost dokázala přetavit ve vynikající tvrdé údery, proti kterým soupeřky neměly šanci. Díky patří také Pavlovi Doušovi za odvoz a morální podporu družstva.

Sestava: Apolenová Nikola, Doušová Klára, Mikšovská Klára, Málková Agáta, Nollová Ema, Opočenská Ema, Synková Kateřina, Ulcová Tereza (K).

Hanka