Starší žákyně na státní vyznamenání rozhodně nebyly.

30.10.2016 11:54

První kolo finálové skupiny jsme odehráli v domácím prostředí, a na úvod nám nemohlo přihrát nikoho silnějšího než favorita celé soutěže. Kralupy nás rozstřílely na podání a nebylo co řešit.

S o poznání hratelnějšími Kunicemi jsme si poradili dobře. Hra byla soustředěná, chyb poměrně málo a soupeř pod tlakem. Tudíž 2:0.

Pak přišel zápas, který mohl rozhodnout, jestli to bude neděle špatná nebo ne. Mladou Boleslav jsme v základní skupině porazili, ale tentokrát měl soupeř výrazně lepší sestavu. Po prvním, prohraném setu v napínavé koncovce (24:26), nebylo na co čekat. Body mohla přinést jen změna. Musel přijít větší tlak na útoku z hlavního kůlu a zpřesnění náhry. Takže Lucka Truksová na smeč, Simona na nahrávku a Červina na střed. Pro tuto sezónu nezvyklé posty, ale zabralo to. Simča spolehlivě „krmila“ Lucku a ta skládala na zem. Ale abychom udrželi početné publikum v napětí, získali jsme druhý set v poměru 28:26. A když drama, pak až do samého konce. Třetí set, 17:15 a celkové vítězství 2:1.

Velká pochvala za bojovnost patří všem, za spolehlivou hru na smeči Johče, za zvládnutý přesun na nahrávku Simče, a za hru v poli vůbec  nikoho!!

Děkuji všem těm, kteří nás přišli podpořit, neboť z devíti hráček mělo sedm zastoupení v řadách fanoušků.

Lukáš