Volejbaloví žáci Kolína jsou čtrnáctí v republice a druzí v kraji

25.04.2016 11:29

Volejbaloví žáci Kolína jsou čtrnáctí v republice a druzí v kraji

Kolín – Kolínský mládežnický volejbal má za sebou nejlepší umístění v novodobé historii: starší žáci Kolína, tedy chlapci do 15 let, skončili v Českém poháru na vynikajícím 14. místě.

Žáci klubu SK Volejbal Kolín jsou čtrnáctým nejlepším týmem republiky.Autor: Daniel Špringer

Během dlouhodobé série pohárových turnajů sahal tým trenéra Daniela Špringera ještě po lepším výsledku, ale vinou zranění některých klíčových hráčů a také absencí kvůli školním povinnostem nakonec spadl do horšího výkonnostního koše.

Na finálovém turnaji se Kolínu podařilo porazit Ústí nad Labem a Plzeň, na druhou stranu ztratil zápas s Českými Budějovicemi. Do dalších bojů tak šel ze druhého místa ve skupině. V play-off už ale Kolín ani jednou neprohrál – postupně zdolal Ostravu, Sokolov a ve finále i Jihlavu.

„Čtrnácté místo v republice je obrovský, možná i historický úspěch," prohlásil trenér Daniel Špringer.

Kromě Českého poháru čekal na kolínské mladíky také závěr středočeského přeboru. Na poslední turnaj do Příbrami ovšem tým odjížděl s tím, že už nemůže být hůř než druhý. Ovšem také s tím, že případné vítězství v soutěži neměl zcela ve svých rukou: musel by porazit favorita z Příbrami a domácí by navíc ještě museli prohrát ještě s nějakým dalším soupeřem. To se nestalo, takže Kolín obsadil druhou příčku.

Šampionem se stala Příbram A, třetí místo patří Příbrami B, čtvrté Benátkám nad Jizerou, za nimi se pak srovnaly Kladno, Nymburk, Odolena Voda a Komárov.

Kolínu ale sezona zdaleka nekončí. Už o nadcházejícím víkendu bude na domácí půdě bojovat o účast ve finále mistrovství republiky, kam se Kolínu dosud ještě nikdy nepodařilo probojovat.
Zdroj: http://kolinsky.denik.cz/ostatni_region/volejbalovi-zaci-kolina-jsou-ctrnacti-v-republice-a-druzi-v-kraji-20160421.html