Starší žáci: Vynikající vstup do sezóny

18.09.2014 10:04

V neděli 14.9. vstoupili starší žáci do sezóny turnajem v Benátkách nad Jizerou a nedali soupeřům šanci. Všechny 3 zápasy ovládli a přivezli plných 9 bodů. Pro nepřízeň počasí se turnaj odehrál v hale.
V prvním utkání jsme nastoupili proti hráčům Kostomlat a hned od začátku jsme zvyšovali náskok na soupeře. Set jsme vyhráli v poměru 25:10. Obdobné to bylo i ve druhém setu (25:8) a tím jsme získali první vítězství 2:0.
Ve druhém zápase jsme nastoupili proti hráčům z Odolená Vody, kde jsme zvítězili téměř stejným způsobem a výsledkem. Zrodilo se druhé vítězství 2:0 po setech 25:10 a 25:8.
Ve třetím zápase jsme se přesunuli na vedlejší hřiště a nastoupili proti hráčům z Benátek nad Jizerou. První set probíhal podobně jako předchozí sety a zvitězili jsme 25:11. Ve druhém setu jsme polevili v pozornosti a soupeř s námi hrál vyrovnaně až do stavu 7:7, poté však kluci zabrali a soupeři již nedali žádnou šanci. Set vyhráli 25:10 a bylo na světě 3 vítězství 2:0.
Musím ocenit nápaditou hru Lukáše Patočky, který se pokoušel hrát signály s Michalem Hovorkou na středu sítě a s Danem Bartošem hrál dokonce i  z Pi-Pů. Dan podal vynikající výkon a nedal soupeřům trvdým smečováním žádnou šanci. Hrál dobře v poli a útok končil zpravidla bodem. V útočné fázi si dobře počínal Šimon Kubrycht a v obranné Jiří Fafejta. Na hřišti se velmi dobře ukázal i Tomáš Hauser, který v prvním záse v polovině prvního setu vystřídal Michala Hovorku. Sestavách se ukázili i dva nováčci ve starších žácích, Denis Kadečka a Votěch Novotný, kteří v žádném případě nazapadli a byli platnými a přínosnými hráči pro tým.
Gratuluji!!!
Dan Špringer