Starší žáci v Kostomlatech

27.11.2014 10:07

6. kolo turnaje starších žáků 23.11.2014 v Kostomlatech

V prvním utkání turnaje jsme narazili na tým z Kladna a vrátili jsme jim porážku ještě z podzimní části krajské soutěže a to ve velkém stylu. V obou setech utkání jsme byli jasně lepší a hned od začátku jsme navyšovali náskok. V prvním setu se zastavilo skóre na 18 bodech pro soupeře a ve druhém dokonce na 16. Kluci hráli opravdu velmi dobře a to ve všech činnostech. Již tradičně Dan Bartoš nedával soupeřům šanci v obraně a útoky končili bodem. Blokařům, Tomáši Hauserovi a Jiřímu Fafejtovi,  se také dařilo a zastavili velmi mnoho útoků. Marek Tichý nahrával přesně a překvapivě a proto většina útoků byla vedena proti jednoblokům. Šimon Kubrycht a Lukáš Patočka odvedli černou práci jak v poli tak i na přihrávce a to vše vedlo k vítězství 2:0.

Ve druhém zápase proti nám nastoupil tým z Kostomlat a místo Dana se do hry zapojil Michal Adámek. Hrál velice dobře v poli a dokonce na útoku získal několik bodů z poměrně těžkých nahrávek. Přispěl tak ke druhému vítězství  2:0 po setech 25:13 a 25:16.

Ve třetím a posledním utkání dne jsme se utkali s hráči z Nymburka. I přes velmi dobrý výkon jsme nebyli schopni zvítězit. V prvním setu jsme začali zakřiknutě a hned na úvod jsme prohrávali 0:4. Rozdíl 4 bodů jsme udržovali až do stavu 14:18, kdy jsme velmi dobrým výkonem srovnali na 18:18 a začala opravdová bitva. Bohužel za stavu 22:22 rozhodčí odpískal velmi sporný míč ve prospěch soupeře a kluci se s touto křivdou nedokázali rychle vyrovnat a prohráli 22:25. Druhý set byl podobný prvnímu, ale v koncovce jsme udělali několik jednoduchých chyb a set prohráli 19:25.

Sestava: Dan Bartoš, Lukáš Patočka, Tomáš Hauser, Jiří „Fafič“ Fafejta, Šíma Kubrycht, Marek Tichý a Michal Adámek

Další utkání nás čeká na domácím hřišti 7.12. proti Odolené Vodě, Benátkám nad Jizerou a opět Nymburku.

Přijďte zafandit a podpořit náš tým! Díky