Starší žáci udrželi elitní osmičku na Českém poháru. Paráda!

11.12.2017 09:25

Možná poslední letošní Pondělní bagrovačka? Uvidíme…

Dnes o úspěchu starších žáků v Českém poháru - jsou průběžně čtvrtí. To je paráda, ne?

Starší žáci hráli o víkendu poslední, třetí kolo poháru. Na vysvětlenou: Čechy hrají svou část turnajů, Morava také. A po Novém roce se ti nejlepší z obou kategorii spojí. No a naši kluci budou u toho, protože skončili v české části na vynikajícím 4. místě. Což se dá brát vzhledem k okolnostem jako velikánský úspěch. V prvním kole poháru skončili naši druzí - to ještě byl tým kompletní. Pro druhé kolo chyběl nemocný Petr Šotola, Vojta Soukup si zase zlomil ruku…   I tak se nám ale podařilo udržet elitní osmičku (týmy jsou podle výkonnosti rozdělené do několika osmiček, my jsme byli v té první). Takže příští kolo poháru už budeme nastupovat i proti moravským týmům, stále ve výkonnostně nejlepší skupině. Jen doufejme, že zdravotním problémům už odzvonilo.

Ale ještě k víkendovému kolu: turnaj pro nás nezačal vůbec dobře. První dvě utkání jsme lehlce podlehli 2:0 nejprve České Lípě a následně Příbrami. Pak jsme porazili Prosek Praha 2:0 a šli na suverénní Liberec, který jsme bohužel nepřekvapili a prohráli hladce 2:0. Do této chvíle byla naše hra opravdu špatná. Pak se ale cosi stalo (asi zázrak)   a proti ČZU Praha nastoupil nějaký jiný tým. Hráli jsme neskutečně bojovně a soupeře z Prahy jsme porazili po opravdu krásném volejbale 2:0. V neděli jsme nastoupili proti Hradci Králové, navázali jsme na perfektní výkon z posledního sobotního a Hradec deklasovali 2:0. A to samé se povedlo i proti Rychnovu nad Kněžnou. Trenéři vyzdvihují celou základní šestku - v první řadě nejlepšího útočníka Rudu Stiebera a nahrávače Kubu Hoanga. Dobrými výkony se přidali i další útočníci Petr Šotola a Dominik Šestauber, blokaři David Horáček a Petr Horák. Střídali a vždy pomohli: Kuba Hladík, Vojta Vondráček, David Kolek, Adam Škopek, Honza Ječmínek a Matěj Stoupa.

 

Starší žákyně hrály další kolo krajského přeboru a vrátily se na místo činu nedávného Českého poháru – tedy do Mělníka. Jely tam značně oslabené, v pouhých šesti hráčkách (vinou zranění a dalších okolností). Prohrály s Příbramí (2:0) a s Benešovem, tradičním rivalem posledních klání (2:1) a nakonec porazily Mělník (2:1). Takže vánoce a Nový rok stráví na třetím místě (tabulka zde - http://stc.cvf.cz/1718/souteze-mladez/5_kp-starsich-zakyn-zimni-cast)