Starší žáci: skvělé druhé místo na Memoriálu Oldy Vejdělka

08.06.2020 18:20

V rámci Volejtůry po trati (což je systém turnajů starších žáků) jsme pořádali Memoriál Oldy Vejdělka. Celkem se zúčastnilo devět družstev z první patnáctky Českého poháru. Hrálo se ve třech skupinách ze kterých se postupovalo do skupin o umístění. Ve skupině B jsme se utkali s týmy Česká Třebová a Lanškrouna. S Českou Třebovou jsme byli jasným favoritem a svoji převahu jsme jasně proměnili ve vítězství 2:0. Oproti tomu s Lanškrounem jsme favorité určitě nebyli. Po opravdu tuhém boji jsme udrželi koncovky setů a zvítězili 2:0 (25:23, 25:23). Tím jsme zvítězili ve skupině a dostali tak možnost hrát o 1. až 3. místo. Z ostatních skupin k nám postoupilo ještě Brno a Příbram.

První zápas o medaile jsme absolvovali proti Brnu. I když jsme v prvním setu podali velmi dobrý výkon, nepodařilo se nám zvítězit a prohráli jsme 25:21. Ve druhém setu jsme už na dobrý výkon nenavázali a jasně prohráli 25:14.

V posledním zápase proti Příbrami bylo jasné, že kdo vyhraje, obsadí 2. místo (první příčku si již se zajistilo Brno vítězstvím nad Příbramí). Zápasy proti Příbrami jsou velmi náročné, neboť Příbram má dobré podání a skvělou hru v poli a téměř nedělá chyby. My naopak kontrovali dobrým přítahem, pestrou hrou a tvrdým útokem. Navíc jsme v koncovkách udrželi pozornost, zatímco soupeř chyboval – takže jsme zvítězili 2:0. Vybojovali jsme skvělé 2. místo ve velké konkurenci a získali kromě sebevědomí i hodnotnou cenu. Kluci hráli opravdu skvěle. Všichni, kdo střídali, týmu vždy pomohli. I když seděli na lavičce, svůj tým podporovali a myslím, že to byl ten pomyslný jazýček na vahách, kvůli kterému jsme byli v koncovkách šťastnější.

Soupiska: Vojtěch Vondráček, Jan Ječmínek, David Kolek, Jakub Opa, Matěj Stoupa, Tomáš Opa, Rafael Rossi, Jiří Nepraš, Ondřej Prášek, Tomáš Šotola, Ondřej Novotný, Vojta Barták, Jan Kubáč a Ondřej Bětík.