Starší žáci: na úvod plných devět bodů

17.09.2015 14:36

Turnaj v Benátkách n. J.

V neděli 13. 9. jsme po prázdninové pauze skvěle zahájili sezónu starších žáků třemi vítěznými zápasy v Benátkách. Už od začátku prvního zápasu s Nymburkem se nám docela dařilo. Soupeř si s námi nevěděl rady a my tak ovládli první i druhý set. Druhý zápas s Komárovem se odehrával podobně. Hned jsme se dostali do vedení a udrželi si ho až do konce tohoto utkání. I s Komárovem jsme tedy vyhráli 2:0 na sety. Nakonec proti nám nastoupil asi ten nejtěžší soupeř této skupiny Benátky. Ani tady jsme však nezaváhali a tlačili soupeře k jisté porážce. 1. set jsme jasně vyhráli a nezastavili se ani ve druhém. Na síti se dnes prosadili hlavně Šimon Kubrycht, Petr Písek a Michal Hovorka. K vítězství samozřejmě přispěli i ostatní hráči: Jan Hauf, Michal Adámek, Denis Kadečka, Vojta Novotný a Marek Tichý. Tentokrát jsme neměli žádné výrazné chyby v podání. Z dnešního dne si tedy odvážíme 3 výhry, které nás prozatím vynesly do čela tabulky.


slovo trenéra
13.9.2015 starší žáci nastoupili k prvnímu turnaji ve Středočeském kraji. 
Všichni se sešli poprvé a nikdo netuší, co může od soupeřů čekat. Jisté je jen to, že na soustředění dost makalo, víme, jak hrajeme my, ale nikdo neví, jestli to bude stačit.
Postupně jsme nastoupili proti hráčům z Nymburka, Komárovu a domácím Benátkám nad Jizerou.
Takže postupně:
Měli jsme nastoupit proti Nymburku, který nás loňskou sezónu dost trápil a skončil jen bod za námi na třetím místě. Bohužel ještě v 9.45 soupeř nikde a to ještě víc přispělo k nervozitě. Naštěstí se soupeř objevil a už při rozcvičování bylo vidět, že zatím to není ten samý Nymburk. První set skončil 25:10 poměrně jednoduše. Ve druhém setu jsme však zjistili, že největší problém bude udržení motivace a koncentrace. Na začátku setu, v jedné chvíli, jsme prohrávali už o 6 bodů po mnoha nevynucených chybách a za stavu 6:11 jsme měli už druhý tajm. Po tomto tajmu se kluci vzpamatovali a dovolili soupeři už jen 2 body a set jsme vyhráli 25:13 Kolín Nymburk  2:0
Ve druhém zápasu jsme hráli proti Komárovu. Komárov je nováčkem v této soutěži a podle toho to také vypadalo. Oba sety jsme shodně vyhráli 25:5 a jednoznačně vyhráli 2:0. Kluci z Komárova evidentně teprve začínají, ale podle projevu hry věřím, že postupem času budou silným soupeřem.
V posledním zápase v turnaji jsme nastoupili proti Benátkám nad Jizerou. Za Benátky nastupuje Tomáš Veverka, který byl v minulé sezóně velkou oporou výběru středočeského kraje a také měli velkou podporu od fanoušků, což kluky trochu rozhazovalo ze soustředění, ale zápas zvládli a vyhráli hladce 2:0 po setech 25:9 a 25:7.
Tímto chci klukům poděkovat, jednak za dobrou hru (na začátek roku), ale hlavně udrželi po celý turnaj koncentraci a zápal do hry.
V příštím kole 20.9.2015 se postupně utkáme na domácím hřišti s hráči Odolena Vody, Příbrami A a opět s hráči z Komárova. Přijďte nás podpořit.
Dan