Starší žáci na mistrovství republiky: pěkné 9. místo

02.05.2023 17:09

V neděli 30. 4. vyrazilo družstvo mladších žákyň B do Chýně u Prahy, kde nás čekaly závěrečné boje letošního krajského přeboru kategorie U14. K prvnímu zápasu proti Kunicim nastoupily dívky bojovně, ale hodně zkažených podání a nepřesné přihrávky přispěly k prohře 0:2. Hned se pokračovalo druhým zápasem proti Kladnu B. S ním děvčata před dvěma týdny zažila to památné první vítězství. Tentokrát ani nedošlo na třetí set a podařilo se nám poměrně hladce zvítězit navzdory jasně výškově převaze soupeře. Zlepšilo se naše podání, příjem byl přesnější a dařilo se nám zakončovat výměny útokem, což soupeře lehce rozhodilo. V posledním zápase nás čekal Králův Dvůr. První set byl hodně vyrovnaný, ale podařilo se ho proměnit v naše vítězství. V druhém setu se nám bohužel v koncovce nedařilo přijmout prudká podání  a po několika neproměněných setbolech skončil naší prohrou 24:26. V tiebreaku se děvčata odhodlaně prala o každý míč, vyrovnaný souboj nakonec skončil těsně v náš neprospěch. Sezónu tedy končíme na 26. místě tabulky, ale s velkým odhodláním zapracovat na svých chybách, aby ta příští byla o poznání úspěšnější. 

Sestava: Noemi Blažková, Stela Haufová, Kačka Nezmeškalová, Viki Cháberová, Laura Fridrichová, Johanka Hladíková a Kája Synková.

Áčko hrálo doma v Kolíně. První zápas s Kutnou Horou děvčata vyhrála v tiebreaku 2:1, Komárov opět nedokázala porazit - 0:2 a s Mladou Boleslaví také prohra 0:2. Takže letos v krajském přeboru 19. místo. Sestava: Nezavdalová, Ježková, Janstová, Skořepová, Pojerová, Pošíková, Burešová, Kubíčková, Rypková, Antošová, Heroutová, Horáčková.

Lucka a David

 

Mladší žáci se o víkendu ve složení Vašak, Doubrava, Hanuš, Pecha, Hovorka, Matyáš, Zitta, Šotola, Sirůček a Klvaň zúčastnili Mistrovství ČR. Letos nám nepřál los v kvalifikaci, ani následně v dalších skupinách, nicméně se s tím chlapci dokázali dobře poprat a ve výsledku dokázali ziskat moc pěkné 9. místo. Chlapcům děkuji a přeji nadále volejbalové úspěchy. Márovi Tichému za psychickou podporu. 

Radek

 

Mužský B-tým sehrál v sobotu čtyři utkání v krajském přeboru II. třídy (dvě odložená z podzimu) v Benátkách nad Jizerou. Soupeři se rozešli smírně: dvě utkání brali za plný počet bodů domácí, další dvě my, tedy Kolín, který přijel podpořit i obětavý fotograf Limetka. Děkujeme mu!

Vojta