Skvělá zpráva: starší žákyně postupily do vyšší výkonnostní skupiny v Českém poháru

28.01.2019 17:25

Hlavní událostí víkendu byl domácí turnaj Českého poháru starších žákyň. Skvěle dopadla sobota, horší byla neděle. Ale nakonec to dopadlo druhým místem a postupem do vyšší osmičky (Český pohár se hraje rozdělený na několik výkonnostních skupin – z vyšších se padá do nižších, nebo postupuje naopak. Podle toho, jak dobře nebo špatně hrajete)
Sobota byla nevyzpytatelná, co se týče soupeřek, jelikož jsme znali pouze Nový Jičín a Komárov (oba zápasy v neděli). Začali jsme vítězstvím nad Jirkovem, poté porazili pozdější vítězky turnaje z Havlíčkova Brodu, následovala výhra nad Pražačkami z Mikulové a jihočeským Třebínem. Vše 2:0.
Zatímco v sobotu jsme předváděli dobrou hru a drželi se na prvním místě, v neděli přišla krize a strašidelná porážka od Plzně s 22-ti vítěznými míči za dva sety. Poté 1:2 s dobrým Novým Jičínem, ale již daleko lepší hra a nakonec celkem jasná výhra nad Komárovem.

(Poznámka pro češtináře: psáno z pohledu celého týmu, tedy i jediného muže – trenéra. Proto všude měkké i, a ne „y“ :)

 

Junioři nastoupili v Praze k dalšímu ligovému dvojzápasu. A dopadlo to dvěma poměrně jednoznačnými vítězstvími 3:0. Soupeř se nám nevyrovnal v žádné činnosti, oba zápasy byly hlavně o naší koncentraci. Sestava: Tichý, Kuba Hoang, Stieber, Hauf, Kadecka, Bartoš, Šotola, Hovorka, Russ, Novotny, Kubrycht.

 

Předposlední kolo krajského přeboru kadetů se hrálo v Nymburce. Bohužel jsme se museli obejít bez kapitána Michala Adámka. První zápas znamenal jasnou prohru s Nymburkem 0:3. V druhém utkání proti Roztokám, papírově slabšímu soupeři, nám úplně odešel servis. V každém setu hoši zkazili osm podání což nás sráželo do kolen. Nepříznivý stav z 0:1 na sety jsme otočili bojovností v poli na 2:1. Ve čtvrtém setu to byl boj o každý míč a bohužel opět nás zklamalo v koncovce podání. Tedy stav 2:2 a šlo se do tiebreaku, kde kluci jasně dominovali ve všech činnostech a vyhráli 3:2. Každopádně přes některé tréninkové výpadky ať už je to nemoc, lyžák i nějaký ten úraz musíme kluky po těchto dvou zápasech pochválit. Sestava: Patočka Martin, Štěpánek Martin, Soukup Vojtěch, Horáček David, Jetenský Marek, Škopek Adam, Matějka Martin, Šestauber Dominik.

 

Víkend jsme také strávili na Středočeském festivalu minivolejbalu v Neratovicích. V červené kategorii jsme vybojovali zlatou medaili (duo Honzíček, Adámek), v oranžové bronz a v zelené rovněž třetí místo. Z dalších výsledků stojí za zmínku čtvrté místo modrého dívčího týmu a klučičí páté místo v zeleném minivolejbalu.