Rychlé info z víkendu: starší žáci míří mezi elitu, starší žákyně jsou také bez porážky

11.09.2017 08:47

Takže se nám naplno rozjely (nejen) soutěže mládeže - a rovnou tady máme potěšující informace z uplynulého víkendu. Nejdřív dívky, protože jak známo mají přednost.

V neděli "Ačko" mladších žákyn nenašlo v sobotu v prvním kole krajského přeboru přemožitelky: postupně zdolalo Kostomlaty (2:0), Mladou Boleslav (2:0) i Benátky nad Jizerou (2:0). Jejich kolegyně z "B" týmu si také vedly výborně: Porazily Benátky nad Jizerou (2:0) i Kutnou Horu (2:0) a prohrály jen s Pečkami (2:0).

Dobře si vedly v neděli i mladší žákyně, které porazily Mělník (2:0) a Kralupy B (2:0), prohrály s "áčkem" Kralup a závěr si osladiliy dalším vítězstvím nad Nymburkem (2:0).

V neděli také starší žáci bojovali nad domácích hrištích v rozzřozovacím turnaji o účast v elitní skupině krajského přeboru. No a vyhráli všechno - zápasy proti Nymburku, Roztokám , Kladnu i Příbrami B. Takže budou v tomto ročníku nastupovat v elitní A skupně. Kolín B, složený převážně z kluků, kteří ještě nemají zkušenostni se soutěžemi šestkového volejbalu, prohrál těsně s Brandýsem nad Labem i Odolena Vodou. A bude nastupovat v v kategorii C.

A ještě naši muži: Kolín B sehrál v sobotu dvě utkání v Benátkách nad Jizerou. Pouze v šesti lidech a bez nahrávače. Takže první zápas ztratil 3:0. Druhý pak po velkém boji dotáhl do tie-breaku- a btt ho nakonec ztratil nejtěsnějším rozdílem, získaný bod má za téhle situace cenu zlata.