První bagrovačka v novém roce: Takhle jsme o víkendu hráli

10.01.2022 20:18

V 6:01 odjížděl s týmem kadetek směr Brno - k dalšímu dvojzápasu první ligy. Brzký odjezd a hala, která byla lemována horolezeckou stěnou, udělaly z prvního setu jasnou záležitost pro domácí. V dalších setech jsme si na domácí halu začali zvykat a konečně přijímat podání. Prohra 3:1. Ve druhém zápase jsme přišli o Gábinu Russovou kvůli zdravotním problémům. Tým na to výborně zareagoval a bojoval za každý míč. Bohužel v nadějné koncovce 3. setu se zranila Eliška Růžičková na postu libera a domácí set zvrátili na svojí stranu. Výsledná prohra 3:0. Výsledky působí strašlivě, ale předvedená hra vypadala kvalitně. Mladé nahrávačky Markéta a Natka, které nemají tolik zkušeností s takovými zápasy, zvládly svoje role na výtečnou. Velmi jim pomohly holky ze starší skupiny jistou hrou v poli. 

Sestava: Nečasová, Zemanová, Fořtová, Kotilová, Košvancová, Russová, Sukduláková, Jarešová, Růžičková

Trenér Dan

 

V neděli jelo naše “béčko” starších žákyň vyjelo do Brandýsa n. L.. S přibývajícími zápasy rostla souhra a líbivý volejbal. Paradoxně s nejtěžším týmem byl předvedený výkon nejlepší. 

Sestava: Grumlová, Doušova E., Charvátová, Havrdová, Gyryčová, Krylová, Morová

“Áčko” odcestovalo do nedaleké Kutné Hory. V sestavě, která postrádala 3 hráčky ze základní šestky, a nahrávačka navíc byla po zlomenině prstu, byly vyhlídky trošku hrůzostrašné. Ale holky těžkou situaci zvládly výborně. Rozhýbalynohy, bylo jich plné hřiště. Výsledně: jedna prohra, jedna výhra s tiebreaku a prohra v tiebreaku. 

Sestava: Ulcová, Doušová K., Knižková, Mikšovská, Opočenská, Horčičková, Synková

Trenér Dan

 

2.liga mužů

V dalším pokračování soutěže jsme po vánoční přestávce přivítali na domácí palubovce tým VK Dvůr Králové nad Labem. Soupeř, se kterým jsme v prvním kole nezískali ani bod. To jsme samozřejmě tentokrát chtěli změnit. První zápas jsme začali výborně, první set jsme soupeře téměř k ničemu nepustili a celkem hladce jsme ho získali. Od druhého setu se soupeř zlepšil především na servisu a v obraně na síti i v poli. Přesto jsme ve druhém a čtvrtém setu měli určité šance na získání bodů do tabulky, ale dvě prohrané koncovky setů znamenají porážku 1:3. 

Do druhého utkání jsme nastoupili s malou změnou v sestavě (Ruda na liberu, Mára na smeči) a to se ukázala jako dobrý tah. Ruda uklidnil přihrávku, Mára zvednul týmová procenta na útoku. Takticky jsme výborně řešili obranu soupeřova účka, zlepšeným servisem jsme soupeři ztížili příjem a hlavně jsme podali koncentrovaný výkon po celé tři sety. Tentokrát tedy vítězíme 3:0 a získáváme tři body do tabulky. Velkým pozitivem je, že na některých hráčích již začíná být vidět zvýšené úsilí v posilovně, dále řešení některých herních situací se začíná blížit trenérovým představám a tak předvedená hra měla chvílemi velmi slušné parametry. Pochvalu zaslouží celý tým, všichni včetně benjamínka Ječmena mají na vítězství svůj podíl.

Sestava: Kuba, Ruda, Šotek, Michal, Mára, Denis, Dan Bartoš, Ječmen.

Komín

 

Zápasy krajského přeboru starších žáků tentokrát hostila naše hala. Hráli jsme postupně s Nymburkem (prohra 0:2), s Kladnem (prohra 0:2) a s Příbramí (prohra 1:2). Hodnocení je stručné, za celý den jsme dokázali sehrát jen dva dobré sety. První s Kladnem a druhý s Příbramí, ten byl dokonce vítězný. Ostatní hra byla nevýrazná a bez šťávy. Opět se potvrzuje, že tréninky na půl plynu nevedou nikdy k výhře. Příští týden nás čeká ČP, doufám, že se ukážeme v lepším světle. Sestava: Prášek O., Pošík J., Jiráček F., Malimánek M., Malimánek P., Vonšovský J., Honzíček D., Vašák J., Boček M., Šimice P. a libero Adámek J.

Trenérka Gábina