Prohry juniorů i kadetek

11.10.2021 18:22

Ctyři prohry v extralize juniorů. Zraněními, nemocemi a studijními povinnostmi oslabený tým juniorů, doplněný dravým mládím odehrál první kolo nejvyšší juniorské soutěže na severu Čech v Liberci. Výsledkově to bohužel nedopadlo, není však třeba věšet hlavu, předvedené výkony v jednotlivých zápasech byly velmi slušné. Kluci bojovali, rvali se lepší výsledek a osa týmu Marek, Kuba, Ruda Šimon dělali maximum, aby našim benjamínkům co nejvíce ulehčili tenhle křest ohněm. Musím znovu zopakovat, že je na čem stavět, tým má budoucnost. Až se nám dá zdravotně do pořádku Šotek, Denis, Ríša a pořádně zatrénujeme, jsem si jistý, že výsledky přijdou. Takže ještě jednou chválím celý tým za předvedené výkony. Mates, Ječmen, Vojta Vondráček a Honza Kubáč ukázali, že volejbal hrát umí a že se nezaleknou ani výrazně starších soupeřů. Sestava: Ruda, Kuba, Šimon, Denis, Martin Červinka, Mára, Ríša Čermák, Ječmen, Honza Kubáč, Matěj Stoupa, Vojta Vondráček. Trenér Komín, fyzioterapeut David

Trenér Komín

 

V sobotu 8.10.2021 se doma hrál již druhý dvojzápas 1.ligy juniorek. ( V prvním dvojzápasu minulý týden juniorky porazily Náchod 3:1 a 3:2. ) . Naše hráčky nastoupily proti TJ Slavii Hradec Králové. V divácky velmi pěkném utkání s mnoha delšími výměnami nás Hradec porazil dvakrát 3 : 0. Hradecké holky byly o dva až tři roky starší a v průměru i vyšší, což se projevovalo zejména těžkým servisem, se kterým jsme měli velké problémy a vysokými bloky. I přes prohru v těchto utkání jsem byl jako trenér spokojen, neboť děvčata předvedla pěkný, líbivý, obětavý volejbal. 

Trenér Jarda

 

V sobotu nastoupilo družstvo ligových kadetek poprvé na domácí půdě. Nebylo to vydařené vystoupení. Naším soupeřem bylo Nové Veselí, které bylo mnohem vyspělejším týmem. Jejich tvrdý servis a výjimečně přesné míče v mezihře nám nedaly šanci pomýšlet na nějaký zisk setu. Prohra 0:3 a 0:3 byla zasloužená a soupeři se dalo jen pogratulovat. Přesto byli trenéři spokojení s pasážemi hry a také propojení týmu se staršími hráčkami z juniorek. Sestava: Nečasová, Zemanová, Kvasničková, Russová, Kantorová, Sehnalová, Košvancová, Sináková, Stiebrová, Mullerová, Bázlíková,Novotná.

Trenér Dan

 

Mladší žáci se zúčastnili dalšího kola krajského přeboru v Příbrami a úspěšně navázali na první kolo. Oslabený tým se úspěšně popral se silnými týmy Nymburka a Příbrami a i přes skutečnost, že zřejmě dlouhá cesta a malá tělocvična vedly k ne zcela optimálnímu výkonu, upřímně "hra se nám skutečně moc nedařila", vezeme 5 bodů za vítězství 2:1 a  2:0. Trenérsky si velmi cením, že i přes uvedené se chlapci prali úspěšně, až e se nám podařilo do týmu zapracovat dalšího dobrého hráče - Matyáš Doubrava hrál hezky a až doladíme drobné detaily, budeme se moci o jeho hru na útoku opřít. Výborný výkon Jirky "Číby" Svobody na liberu a na útoku velmi dobře hrající Peťa Malimánek nás ve slabších chvílích podrželi. Jeden odevzdaný set Nymburku aktuálně nevidím jako nic problematického, soupeř byl dobrý zejména při hře v poli a my jsme si vybrali slabší chvilky odpovídající hře této věkové kategorie. Naším dalším cílem bude zapojit do šestkové hry další mladé hráče a zvykat je na aktivní hru. Příští kolo hrají aktuálně první naši mladší žáci v neděli 7.11. v Proseku.

Složení týmu: Jirka "Číba" Svoboda, Denis Honzíček, Tomáš Nohejl, Matěj Nezmeškal, Jakub Vašák, Matěj Novotný, Karel Křiva, Matyáš Doubrava, Petr Malimánek.

Za pomoc s dopravou děkujeme Mirce Malimánkové a při fandění a organizaci Zdendovi Novotnému a Radkovi Honzíčkovi

Trenér Radek

 

První kolo Českého poháru starších žáků se odehrálo v Hradci Králové. Celkem 24 družstev rozehrálo boje o nej umístění. My ve skupině E jsme se postupně utkali s Jiskrou HB, Příbramí a Dansportem Praha. A od začátku jsme se jen zlepšovali. Vyhráli jsme 2:1, 2:1 a 2:0 a zajistili si tak nedělní první šestku. V neděli jsme mezi nejlepšími bohužel nepotvrdili sobotní formu a prohráli s Nymburkem a Prosekem. V zápase o 5.místo jsme narazili na domácí Slavii HK. I tady jsme po dost unaveném výkonu prohráli 0:2. Jsme tedy šestí. Chválím všechny za přístup a podané výkony. Mile mě překvapil Kuba Adámek, poprvé hrající na liberu. Máme rozhodně co zlepšovat, ale start více než uspokojivý. Další kolo v první osmičce nás čeká v listopadu. Sestava: Adámek J., Boček M., Černý Š., Jiráček F., Malimánek M., Pošík J., Prášek O., Šimice P., Šotola T., Vonšovský J. a Vopatřil A. Děkuji Šotkovi a Danovi za výraznou psychicko-taktickou podporu.

Trenérka Gábina