Překvapení se nekonalo.

01.04.2015 15:34

Ahoj.

K poslednímu utkání této sezóny jsme vyrazili 28.3. do Zruče nad Sázavou, k již jistému vítězi soutěže. Před tímto zápasem jsme měli teoretickou šanci postoupit na úkor Českého Brodu na předposlední místo. Na Brod jsme ztráceli dva body. Potřebovali jsme minimálně jednou vyhrát a spoléhat na zaváhání českobrodských hráčů. Situaci jsme měli ztíženou absencí několika hráčů i trenéra, kteří hráli juniorskou ligu proti Pardubicím. Z těchto důvodů na smeč nastoupil nezkušený Dan Herzog, zasmečovalo si také kolínské libero Standa Havel.

Sestava: M. Tomíšek, M. Strnad, J. Nutil, J. Kopecký, D. Herzog, S. Havel

 

Do první zápasu jsme nevstoupili špatně. S favoritem jsme dokázali držet krok. Soupeř byl však ve všech činnostech o malinko lepší, v průběhu setu si vybudoval náskok, který si pohlídal a zvítězil 25:21. V druhém setu se nám přestalo dařit zejména na útoku, nedařil se ani příjem a kupila se i spousta chyb na servisu. Zruč po celý set navyšovala svůj náskok a vyhrála ho jednoznačně 25:11. Ve třetí sadě jsme se naše hra zlepšila, na domácí hráče to však nestačilo, i tuto sadu vyhráli a to v poměru 25:18 a celkově 3:0 na sety.

 

Druhý zápas byl podobný tomu prvnímu. Soupeř hrál stále pěkný volejbal, a ačkoliv jsme se snažili s domácími držet krok, nešlo to. Nemohli jsme zareagovat ani střídáním. Naše akcie zvedal  Honza Nutil, který na bloku trápil soupeře. Přesto jsme první dva sety prohráli 25:15 a 25:17. Ve třetí sadě jsme soupeře zaskočili zlepšenou hrou. Zruč, uspokojena průběhem utkání kupila chybu za chybou. Do koncovky jsme šli za stavu 12:18 pro Kolín. „Po tajmu se nekazí“, tak zní jedna ze základních pouček volejbalu. Tu už si určitě zapamatuje Honza Nutil, který po oddechovém čase soupeře zbytečně zkazil podání. Poté přišla série tvrdých servisů a stav 20:18 pro domácí. Přesto jsme se nevzdali a vybojovali si setbol. Za stavu 23:24, další z našich Jendů, tentokrát Kopecký, poslal svůj servis někam mezi Zbraslavice a Štipoklasy, a bylo po nadějích. Domácí naši pomoc neodmítli a vyhráli i třetí sadu v poměru 27:25. Celý zápas ovládli 3:0 na sety.

 

Přestože jsme celkem hladce prohráli, neodjížděli jsme zklamaní. Uspět proti suverénnímu celku celé soutěže se v této sestavě zkrátka nedalo.

Máme za sebou první sezónu v KP1, jaká byla a jak ji hodnotíme, se brzy dočtete na našem webu.

Ahoj, Standa.