Potrápili jsme Tuchlovice i sebe.

26.02.2015 15:30

Ahoj.

Další domácí utkání odehráli muži „A“, tentokrát přivítali Tuchlovice, které byly velkým favoritem zápasu.

 

Sestava: D.Vejdělek, M. Tomíšek, I.Gojný, A. Blažek, J. Kopecký, J. Nutil, libero S. Havel

Náhradníci: P.Rohla, D. Havlíček, D. Bartoš, M. Strnad

Trénér:  Dan Špringer

Vstup do utkání se nám tradičně nepovedl. Nedařilo se zejména I. Gojnému, který za sebou chyboval na příjmu a na útoku. Rychle jsme prohrávali o 6 bodů. Přišlo střídání, za Ivana nastoupil věkem starší žák, Dan Bartoš. Bohužel i nadále se nedařilo, všichni hráči si přidali jednu, dvě chyby a náskok soupeře se zvyšoval. Za celý set jsme se nedostali do tempa a prohráli 25:12. Druhý set byl o poznání lepší, dobrý příjem, pestrá útočná hra, účinné bloky a bojovnost v poli přiměla soupeře k chybám. Fanoušci mohli sledovat pěkný volejbal, který se musel líbit. V druhé půli setu se Kolín „odtrhl“ bodově od soupeře a druhé dějství ovládl poměrem 25:20. I třetí sada nabídla pěkný volejbal. S Tuchlovicemi jsme drželi krok, několikrát jsme smazali tříbodovou ztrátu. Zlom přišel v polovině setu, soupeř zabodoval dvěma esy za sebou, z jednoduché „plachty“, kterou jsme si nechali jednoduše spadnout na zem. Tyto hrubé chyby by se nám neměly stávat, starší hráči by měli vzít zodpovědnost na sebe a na příjmu pomoci. Dva darované body soupeře nabudily a my si přestali věřit. Tuchlovice svůj náskok ještě zvětšily a zvítězily 25:17. Nepohodu jsme si přenesli i do čtvrtého setu, celý set se nám moc nedařilo a soupeř celkem pohodlně vyhrál poslední sadu 25:14 a celkově 3:1 na sety.

Do druhého utkání nastoupil na nahrávku Marek Strnad, na blok se postavil Dan Havlíček za Jendu Kopeckého. Začátek nebyl špatný, hra byla vyrovnaná. Bohužel po několika odehraných míčích se zranil smečař Ivan Gojný, který tak završil svou smolnou sobotu. Na hřiště se vrátil opět Dan Bartoš. Od této chvíle nás však soupeř začal přehrávat. Nepovedlo se několik útoků a přestali jsme si věřit. Tuchlovicím jsme první set opět odevzdali, tentokrát poměrem 25:16. Sada druhá nezačala špatně. Vrátili jsme se k bojovné hře v poli, útočná hra začala být opět pestřejší a soupeři dělala problémy. Bodový příspěvek přišel i od blokařů a vskutku netradičně jsme si pomohli i herní činností za základní čarou, tedy podáním. Zejména Honza Nutil přiměl soupeře k chybám na příjmu, z kterých byly dvě esa nebo útoky z hlavního kůlu, které jsme zablokovali nebo „počapali“ v poli. Set dospěl do vyrovnané koncovky. Oba týmy měly několik šancí set ukončit, tentokrát jsme měli více štěstí my a vyhráli jsme 30:28. Bohužel dlouhodobě nedokážeme udržet stabilní výkonnost a náš výkon je jak na houpačce. Tomu odpovídal průběh třetího setu. Kvalita se vytratila, přišly zbytečné chyby, které tým sráží. Třetí set jsme nezvládli a prohráli 25:14. Tuchlovice náš odpor ale nezlomily. Na začátek čtvrtého dějství nastoupil za A. Blažka Honza Kopecký. Zvedl naši hru v poli, ubránili jsme několik útoků soupeře, které jsme dokázali přetavit v naše body. Tým si začal věřit. Tuchlovice znejistěli a zdálo se, že ani fyzicky už na tom nejsou nejlépe. Set spěl k našemu vítězství. Za stavu 20:16 pro Kolín se projevila nevyzrálost a mladí našeho týmu. Vybrali jsme si opět slabší chvíli na příjmu, nedokázali „odztrátovat“ a rázem jsme prohrávali 20:22! Sílu na zvrat už jsme v sobě nenašli, prohráli jsme 21:25 a 1:3 na sety. V tomto utkání jsme sahali minimálně po bodu, možná by z toho mohla být i první domácí výhra, protože fyzický projev Tuchlovic nevypadal dobře a tie-break by mohl být nad jejich síly. Velká škoda!

Očima trenéra: Uhrané dva sety proti aktuálně 4 týmu tabulky beru jako úspěch. V prvním zápase jsme podali náš obvyklý výkon. Vlažný začátek a opět dotahování bodové ztráty. Ve druhém zápase jsem věřil, že získáme alespoň bod, ale díky naší nevyzrálosti a dani mládí jsme nedokázali čtvrtý set dotáhnout do vítězství. Jako pozitivní věc z tohoto zápasu si beru kvalitní výkon na nahrávce Marka Strnada, na bloku Dana Havlíčka a po delším čase i dobrý výkon Martina Tomíška na útoku. Velmi mě však mrzí zranění Ivana Gojného. Doufám, že se brzy uzdraví a bude schopen zapojit se znovu do hry.

Zápas s Tuchlovicemi body nepřinesl, ale můžeme s jistotou říci, že „trenérem to nebude“. Za kormidlo se postavil místo Mirka Šotoly Dan Špringer a přesto jsme prohráli. Máš „kliku“ Míro :D. Závěrem chceme poděkovat divákům, kteří nám přišli fandit. Další domácí utkání sehrajeme 28.2. s Roztoky u Prahy, aktuálně druhým týmem tabulky. Čeká nás těžká práce, přijďte nás podpořit. Těšíme se na Vás.

 

Ahoj Standa a Dan.