Postupujeme v extralize U22 do elitní skupiny. Výš jdou i starší žákyně

24.01.2023 07:51

Družstvo družstvo chlapců U22 odjelo bojovat o body do extraligové tabulky do Hradce Králové. Náš první zápas  v sobotu v 10 hodin ráno, hned na úvod jsme se utkali s domácím celkem.  Do utkání jsme vstoupili výborně, hráli jsme bez chyb a bez většího odporu ze strany Hradce Králové jsme set vyhráli. Následující dva sety jsme, jak už bývá naším zvykem, trošku usnuli na vavřínech a soupeř nás dobrou obranou přehrál. Čtvrtý jsme v koncovce vyhráli a tie-break je prostě někdy loterie. Takže prohra 2:3. 

Další zápas byl se Zlínem. První dva sety byly z naší strany ospalé, ale potom přišel zvrat, musím říct, že blokaři (Seva, Šotek) odehráli skvělé tři následující sety a taky Ruda se nám konečně začal prosazovat na útoku a velice nám pomohl k vítězství 3:2. 

Nedělní program pro nás začal v tradiční hale Slavia. Utkání začalo už v 9 hodin proti Proseku Praha. Měli jsme ho od začátku pod kontrolou, drobné komplikace ve třetím setu jsme odvrátili výborným Kubovým servisem: vítězství  3:0. 

Po 13 setech v nohách jsme šli na náš poslední zápas proti Benátkám. V prvním setu soupeř dobře podával a přijímal. Nevyrovnali jsme se ani s jejich útokem středem a jednoznačně prohráli. V druhém setu jsme se začali postupně probouzet a se štěstím jsme vyhráli dramatickou koncovku. To bylo zlomové, protože dál už jsme hráli náš volejbal a soupeře už k ničemu nepustili: vítězství  3:1. 

V konečném účtování to znamená první místo na turnaji a postup zpět do druhé výkonnostní skupiny. Naděje na postup do finálové osmičky stále žije, situace v tabulce je taková, že o účast v boji o extraligové medaile si to v závěrečných dvou kolech rozdáme s družstvem Karlovarska. Chceme poděkovat všem kolínským divákům a fanouškům, kteří nás přijeli do Hradce podpořit.

Sestava: Kuba, Ruda, Šotek, Martin, Ríša, Séva, Lukáš, Mates a Honza Kubáč

Autor článku Kuba, korektor Komín

Trenéři Komín a Dan

 

O víkendu sehrály kadetky (U18) další kolo krajského přeboru v domácí hale proti těžkému soupeři z Hořovic "A", "B". Pro náš "B" tým to nebyl vůbec snadný úkol čelit především Hořovickému "áčku", ale nepředvedly holky vůbec ustrašený výkon a v některých chvílích byly vyrovnaným soupeřem. V druhém zápase, kde nastoupily "B" týmy proti sobě se obraz z naší strany nezměnil. Bojovným  výkonem holky soupeřky trápily, ale mnohem větší kazivost na naší straně vedla opět k prohře. Sestava: Zemanová, Ulcová, Opočenská, Procházková, Handlířová, Mikšovská, Mullerová, Doušová, Morová

 

Naše "áčko" nastoupilo v prvním zápase proti Hořovickému "béčku". Až na rozehřívačku v prvních 10 bodech to byl koncert. Soupeřky nevěděly, která bije a holky je doslova odstřelovaly. Pohodlná výhra 3:0. Do dalšího zápasu trenéři vstupovali s nadšením, ale také s obavou, jestli jsme takového výkonu schopni i proti jednomu z nejlepších týmu tabulku. V prvním setu se zdálo, že holky potřebují znovu menší facku, aby začaly hrát. Prohraný set holky patřičně naštval a ve druhém setu nenechaly nikoho na pochybách, kdo je "králem" haly. Set skončil 25:9. Soupeř viditelně zaskočený naším podáním a především útočnou silou nedokázal vzdorovat. Vítězství 3:1 a upevnění druhého místa v tabulce o bod za prvním Mělníkem. Holky předvedly v obou zápasech, až famózní výkon a doufejme, že na tyto výkony budeme už jen navazovat! Sestava: Nečasová, Russová, Rychterová, Sukduláková, Betková, Stieberová, Kantorová, Knižáková, Málková, Nollová

 

A ještě další pohled na stejné zápasy:

V neděli 22.1. se B tým kadetek utkal s Hořovicemi A a B na domácí půdě. V prvním zápase dostaly těžšího soupeře, ale na to ze to byl první zapas, tak se s nim popraly statečně. Kdybychom tak nekazily podání a hrály svoji hru mohly jsme jim ukrást alespoň set. 

Do druhého zápasu s B týmem Hořovic měly holky nastoupit s chuti vyhrát a poprat se o body. V druhem setu to skutečně tak fungovalo dávaly jsme podání a držely se toho co umíme, i když to v koncovce přeci jen nestačilo. Chuť se u nás nakonec úplně ztratila a zapas jsme prohrály. 

Sestava: 

Zemanová, Ulcová, Mullerová, Opočenská, Doušová, Morová, Mikšovská, Procházková, Handlířová.

Simča

 

Starší žákyně vyrazily na další kolo Českého poháru, tentokrát do Tábora, kde domácí klub hostil skupinu v krásné nové sportovní hale. V sobotu nás čekaly čtyři zápasy. A všechny čtyři jsme přetavily v jednoznačné vítězství s pouhým jedním ztraceným setem. Naše holky soupeřky doslova převálcovaly parádní hrou – od tvrdého podání, přes výbornou hru v poli až po skvělý útok, kde nad sítí dominovaly zejména Agáta Málková a Nikola Knižáková. Po prvním dni byl Kolín s vysokým náskokem bodů první v tabulce. Všichni jsme jeli na vítězné euforii. Bohužel nás ale o tomto víkendu potkala kolize se zápasy kadetek, a tak pět klíčových hráček se muselo večer vrátit zpátky do Kolína. V neděli nás čekaly už jen dva zápasy, k pohodlnému vítězství ve skupině nám stačily dva body. Nastoupily jsme ale v silně okleštěné sestavě v počtu pouhých šesti mladších děvčat.  Plné odhodlání jsme naskočily do prvního zápasu proti domácímu Táboru. A body byly skoro nadosah, první set byl plně v naší režii. Druhý set jsme se ale už tahaly o každý bod, nakonec z toho byla prohra a ta nás bohužel čekala i v tiebreaku. A odhodlání se rázem změnilo ve strach. Další zápas s papírově slabším soupeřem z Uherského Hradiště holky nezvládly, postupně se na hřišti sypaly a odcházela z nich veškerá energie. Byl to pro ně nesmírně těžký zápas na psychiku, navíc bez možnosti vystřídat, poslední set jsme dohrávaly v pláči. Ale i přesto se k nám sportovní štěstí přiklonilo a po sečtení všech výsledků nakonec Kolín zasvítil na druhém postupovém místě ve skupině! Turnaj se tak stal pro kolínské barvy úspěšný, postupujeme opět výše ke kvalitním soupeřkám. Chci moc poděkovat holkám, že do zápasů daly vše a bojovaly jako lvice. Pochválit chci také nedělní kapitánku Anežku Královou za hrdinný postoj až do konce. A taky moc díky řidičům Milanovi a Přemkovi za bezpečnou jízdu a za skvělou fanouškovskou podporu!

Výsledky: Vsetín 2:0 (25:20, 25:20), Mnichovo Hradiště 2:1 (22:25, 25:15, 15:11), Jaroměř 2:0 (25:16, 25:14), Spirit Říčany 2:0 (25:20, 25:12), Tábor 1:2 (25:12, 20:25, 9:15), Uherské Hradiště 0:2 (22:25, 12:25).

Sestava: Málková, Knižáková, Krausová, Pospíšilová, Králová, Morová, Mullerová N., Synková, Mikšovská, Grumlová.

Hanka

 

 

Pro čtvrté kolo Českého poháru U16 chlapců se spojila česká a moravská skupina. S dosud uhranými body jsme se ocitli ve třetí osmičce. A ta se opět hrála v Hradci Králové. Ještě, že tak. Z pátku na sobotu nečekaně napadl sníh, a tak cesta do HK byla v tomto počasí zvládnutelná. 

První zápas proti domácímu HK jsme prohráli 0:2. Zápas byl odevzdaný a od začátku se klukům vůbec nedařilo. Vše na půl plynu, sklopené hlavy, úplně bez šťávy. Klasická ukázka prvního ranního zápasu SKV Kolín. Další zápas nás čekal až za dlouhé 3 hodiny. Myslíte, že se opakoval ranní příběh? Naštěstí ne. Choceň jsme smazali z palubovky 2:0.

Následoval zápas s Karlovarskem. První set se nepovedl, ale ve druhém a třetím kluci poslechli rady trenérů a zlepšili servis i celkovou hru v poli. Vítězství 2:1 bylo doma. Dnešní poslední zápas byl proti Velkému Meziříčí. V prvním setu jsme měli mírně navrch, ale nedokázali jsme zúročit vedení 24:21 a set jsme ztratili. Druhý set byl rychlý, výhra 25:6, o to víc nás mrzela neproměněná první sada. Nakonec jsme den ukončili výhrou 2:1.Sobotní bilance pěkných 7 bodů. 

Neděle startovala tradičně utkáním proti Lvům Praha. Tentokrát jsme podali spíše standardní výkon, a to na odhodlané hrající Lvy skutečně nestačilo. Šli po každém míči a my nic navíc bohužel nepřidali. Musím konstatovat, že jsme prohráli zaslouženě.

K předposlednímu zápasu jsme vyzvali Letohrad. Naše neposlušnost se projevovala čím dál tím víc, hlavně v nedodržení herních pokynů v obraně a na servisu. Vydřený druhý set nám přinesl alespoň jeden bod. Jinak prohra 1:2.

A nakonec Japonec. No skoro. Ostrava, to je pro nás nejvzdálenější soupeř. A zápas s nimi byl nejvíc crazy, jak by řekl Kája. V prvním setu, když od trenérů z lavičky nepřicházely žádné pokyny (na to se vážně nedalo koukat), chlapci začali hrát až za stavu 9:24 a dotáhli to na "skvělých" 16 bodů. Druhý set si dali pokyny sami a překvapivě ho vyhráli. Ostrava se tím pádem připravila o postup do druhé osmy a my jsme tiebreak úspěšně protrpěli až do vítězství 2:1. Celkový součet bodů za dva dny byl tedy 10 a v pořadí třetí osmičky jsme skončili na 5. místě.

Co říci ke hře, jak čtete výše, je to pořád výkonově horská dráha. Přiznám se, že tento víkend jsme ty sjezdy měli opravdu prudké. I přesto si myslím, že volejbal hrát umíme, jen musíme mít chuť na sobě pořád pracovat a zlepšovat se. A my oba s Markem do toho jdeme, protože milujeme ty infarktové stavy na střídačce.

Sestava: Pošík J., Boček M., Doubrava M., Hrabal Č., Malimánek P., Vašák J., Metzl F., Nezmeškal  M., Křiva K. a libero Novotný M.

Děkuji Danovi Špringerovi a Markovi Tichému za odvoz, vzornou společenskou reprezentaci klubu a pomoc s kaučováním. Obětavým rodičům (Radek Honzíček a Kolda) za fanouškovskou kulisu, kterou podpořil i zraněný nahrávač Denis Honzíček.

Díky.

Gábina