Pondělní bagrovačka: starší žákyně v Českém poháru postoupily do vyšší skupiny

12.11.2017 20:18

Určitě se najdou šťouralové, kteří budou říkat: Proč Pondělní bagrovačka? Když vyšla v neděli. Je to jednoduché: prostě v pondělí nebude čas :)

Pojdme tedy na to. Starší žákyně strávily celý víkend v Táboře, kde se konalo další koho Ceského poháru. A pro naše holky opravdu úspěšné, protože se jim podařilo postupit ze čtvrté skupiny (jsou čtyři a v každé hraje osm týmů) do skupiny číslo 3. Stalo se to díky tomu, že postupně porazily Tábor, Touškov, Orion Praha, Ceské Budějovice B, ZS Mikulova Praha B, pak sice prohrály se Slávií Praha, ale nakonec zdolaly Vratislavice. Takže šest vítězství, což znamenalo přímý výtah do výkonnostně vyšší skupiny. "Hrály skvěle," prohlásil trenér Lukáš na adresu děvčat. Příští pohár se hraje začátkem prosince a soupeřkami nám budou pražská Slavia, Meteor Praha, Mělník, Třebín, Dansport Praha, Plzen B a Benešov. 

Kadetky čekaly v neděli dva zápasy krajského přeboru - na domácím hrišti. A za velké podpory diváků. V prvním zápase hrály slušný volejbal a přestože se občas objevily výpadky koncentrace, holky přesvědčivě vyhrály 3:0. Ve druhém, byt se dobrá úroven hry příliš nezměnila, ovšem prohrály 1:3. Podle trenérů hra v poli přesto dobrá, stejně tak na síti.

V neděli mělo zápasy krajského přeboru na programu i "béčko" starších žáků. V Roztokách zdolalo Příbram B 2:1, body ztratilo s domácími a s Brandýsem. "I když to podle výsledku nevypadá, musím je opět pochválit," prohlásila trenérka Gábina.

No a jejich kolegové z A týmu hráli v Nymburce. Bylo to přesvědčivě třikrát 2:0 se všemi soupeři. Hladce s Nymburkem a Odolkou, po boji v prvním setu i s Příbrami A (v tom druhém se pak odpor soupeřů zlomil a my zvítězili). Kromě starších kluků typu Rudy Stiebera, Petra Sotoly nebo Kuby Hoanga zahrál podle trenérů na pochvalu Vojta Vondráček.

Mužské - nebo spíš kadetské a junniorské "áčko" - to mělo v sobotu proti Roztokám těžké. Čtvrtý tým krajského přeboru I. třídy se nenechal zaskočit a naše kluky porazil dvakrát 0:3.