Pondělní bagrovačka: starší žáci vyhráli vše na Českém poháru. Bodovaly i kadetky, kadeti a mladší žáci

10.12.2018 17:41

Sedm statečných mladších žáků sehrálo v neděli zápasy krajského přeboru na horké půdě (no, dobře – tak na palubovce) v Kladně. Bylo z toho na úvod jednoduché vítězství nad Odolkou 2:0, následoval vybojovaný a otočený zápas s Kladnem – z 0:1 jsme dokázali utkání zdramatizovat na 2:1(tady je potřeba tým hodně pochválit za bojovnost) a zakončili jsme nevydařným duelem s výsledkem 1:2 pro pražský Prosek. Pochvala patří všem. Nejlepšími hráči byli Petr Kubáč, Jakub Hladík a Honza Ječmínek.

 

V neděli jsme vyrazili také na 6.kolo krajského přeboru kadetek do Benátek. Jeli jsme v naprosto minimálním počtu - sedm hráček včetně libera, neboť Bára Tichá si udělala na tréninku malý výron, Helča Jehličková a Bary Masopustová jely na Český pohár starších žákyň a ostatní už měly jiný program. Tak jsme vše pod odehráli v sestavě: blok - Anička Kmochová, Kája Richterová, smeč Naty Sináková, Terka Hrabáková, nahrávka Síma Poláková, účko Jana Howardová a libero Terka Kubrichtová. První zápas jsme hráli s Benátkami a zvítězili jsme 3 : 1 (18, -19, 21, 22). Děvčata hrála velmi nesoustředěně a také hrála na nervy trenérům. Po přátelské domluvě trenéra Vítka Richtera děvčata ve druhém zápase zabrala a soustředěným výkonem porazila jednoznačně družstvo Neratovic 3:0 (12,19,9). Celkově musíme všechna děvčata pochválit - je vidět velké zlepšení od začátku sezony, vyzdvihnout dnes musím však "tvrďáka" Símu Polákovou, která po velmi bolestivém pádu na rameno ve druhém setu přvního zápasu, kdy jsme si všichni mysleli, že jsme dohráli, se oklepala a donahrávala celé dnešní kolo krajského poháru.

 

Starší žáci o víkendu zmizeli do Českých Budějovic, aby tam odehráli třetí výkonnostní skupinu Českého poháru. Hráli jsme sedm zápasů a všech sedm jsme vyhráli. Porazili jsme Budějovice B, Prosek B, Lvi Praha B, Ústí nad Labem, Odolena Vodu B, Příbram a Plzeň. Kluci hráli opravdu dobře a moc trenéry potěšili tím, že dokázali zvítězit i ve vyrovnaných koncovkách. Hráli: David Kolek, Vojta Vondráček, Vojta Barták, Kuba Opa, Tomáš Opa, Matěj Stoupa, Patrik Dufek a Rafa Rossi.

 

Krajské kolo hrálo v neděli i „béčko“ kadetů, kteří si v prvním zápase poradili s Komárovem 3:1 a ved druhém s Rakovníkem 3:0. Základní sestava postrádala blokaře Martina Patočku, ale skvěle ho zastoupil smečař Kryštof Vaňous. Největším překvapením v zápase s Rakovníkem byl Adam Škopek který měl úspešnost snad ve všech činnostech 99 procent. Všichni zaslouží velkou pochvalu, ale stejně je stále co zlepšovat.