Pondělní bagrovačka: Starší žáci vyhráli kvalifikaci na mistrovství republiky

23.04.2018 21:21

V sobotu jsme porazili ČB, Liberec a Zlín. Zápas se Zlinem se nám moc nepovedl, ale i tak jsme vyhráli 2:0. V neděli díky tomu že Budějovice porazili Prosek bylo o nasem postupu rozhodnuto. Nastoupili jsme proti silné Břeclavi a chtěli si otestovat naší výkonnost. To se povedlo a nedali jsme soupeři žádnou šanci. V posledním zápase proti Proseku nám už stačil pouze jeden vyhraný set, abychom postoupili z prvního místa. Po vítězství 25:13 do dalšího setu nastoupila lavička a hrála výborně – byť nakonec prohrála 25:27. Tibreak pak kvůli našemu špatnému příjmu jasné ovládl Prosek. Prohráli jsme 2:1. Ale trenér Dan prohlásil: „Celkově byl turnaj velmi povedený. Jsem maximálně spokojený a jsem rád že jsme si otestovali naší sílu před 2. kolem mistrovství ČR, které se koná od 4.-6.5. v Hradci Králové.

Soupiska: Kuba Hoang, Ruda Stieber, Šotek Šotola, Vojta Soukup., Horas, Petr H., Dan K., Vojta V., David K., Matěj a Kuba Hladík.

 

Kvalifikací na mistrovství republiky prošly i starší žákyně – musely kvůli tomu do Brna. Pondělní bagrovačka zaznamenala nezvyklý klid na socilních sítích: žádné nadšené novinky z průběhu jednotlivých zápasů. Dokonce i trenéři se pozdějímu hodnocení poněkud vyhnuli. Jenže Pondělní bagrovačka zjistila, proč se tak stalo: děvčata všechno prohrála, zkrátka. Ano, byla ve skupině s TOP týmy Česka, ale přesto prý minimálně dva zápasy byly hratelné. Ale bohužel. No nic, potrénujeme a příští rok na ně vlítneme.

 

Třetí zpráva: muži B začali svou soutěž, krajský přebor druhé třídy. Na hřišti sympatického týmu z Mladé Boleslavi, který pro tuhle sezónu posílil o bývalého extraligového blokaře Aleše Ditricha. Bylo krásně, hra vypadala docela i jako volejbal. První zápas se rozhodoval ve druhém setu, kdy Boleslav vedla už 24:21 – ale série na podání nás vrátila do hry. Zápas dospěl do tie-breaku, kde nám ale odešla přihrávka. Takže prohra 3:2 a bod do tabulky. Ve druhém utkání se hrálo také vyrovnaně, ale výsledek byl tentokrát bezbodový – 3:1.