Pondělní bagrovačka: starší žáci neporaženi, kadetky se zlepšují

16.10.2017 09:58

Víkendových událostí bylo tolik, že by nám skoro nestačily ani dvě Bagrovačky. Takže dnes poněkud stručněji. A začneme dámami…

 
Naše kadetky hrály další kolo středočeského přeboru, kde jsou zatím na posledním místě. Sice dvakrát prohrály s Hořovicemi a Neratovicemi (0:3 a 1:3), ale trenér Jarda Křivánek tentokrát i trochu chválil, protože na hru se už dalo místy dívat jako na slušný volejbal. Avšak největším problémem dál zůstává přihrávka a útok z hlavního kůlu. Příští dva zápasy hrají holky doma - 12. ůistopadu proti Benátkám a Brandýsu. 
 
Starší žákyně odcestovaly na víkendový první turnaj Českého poháru do Liberce, což byl jeden z turnajů, kde se rozřazují týmy do skupin podle výkonnosti. Naše děvčata nakonec budou hrát poslední skupinu - ale netřeba zoufat, protože skupiny jsou prostupné, můžete se dobrými výsledkyna dalších turnajích prokousat do vyšších pater. Trenér Lukáš Blažek připravuje vlastní hodnocení, které se tady také dočtete. Dá se ale předběžně říct, že celkový výsledek je krutější než předvedená hra. Některé zápasy se silnými týmy se totiž povedlo našim holkám odehrát vyrovnaně - prohrály až v koncovkách setů.
 
Starší žáci v krajském přeboru tentokrát nenašli přemožitele. Před domácím publikem si poradili s Kladnem, Odolkou i s Kralupy. A to, dá se říct, celkem v pohodovém tempu. Po zápase zazněla z úst trenéra Dana Špringera slova uznání - prý může všechny pochválit.
 
Ovšem to už neplatilo pro sobotu, kdy Dan jako trenér vedl naše mužské “áčko” v krajském přeboru I. třídy - proti Zruči nad Sázavou. Kluci - znovu opakujme, že věkem vlastně kadeti a junioři - po minulém vyhraném dvojzápase tentokrát nebodovali. Prohráli 3:0 a 3:1. Problém byl, že neměli plnohodnotného univerzála a trápili se na přihrávce.
 
Ještě ke starším žákům - “béčko” hrálo v rámci druhé výkonnostní skupiny soutěžní turnaj v Benátkách. A nevedlo si špatně - na to, že teprve sbírá zkušenosti. Podlehlo Roztokám (0:2), porazilo Příbram B (2:1) a Benátky (2:0) a na závěr prohrálo s Brandýsem (1:2).
 
A nakonec: tři naši starší žáci Ruda Stiber, Petr Šotola a Kuba Hoang se zúčastnili víkendového soustředění, na němž se testovali hráči vhodní do reprezentace ročníku 2003. Zdroj Bagrovačky přítomný přímo na místě hlásil, že se rozhodně netratili. Tak uvidíme :)