Pondělní bagrovačka: Skoro samá prohra, už aby byly ty Vánoce

12.12.2022 18:25

V neděli vyjely juniorky ke své odvetě druhé ligy U20 do Prahy sehrát utkání s místním Meteorem. Věděli jsme, že utkání bude vyrovnané a čeká nás lítý boj. Nemýlili jsme se. Utkání dospělo do tiebreaku, ve kterém jsme měli více navrch my. Ve druhém zápase jsme již vyhrávali 2:0, ale bohužel výsledek jsme nedotáhli do zdárného konce. Tedy soupeřky nám vrátily výsledek z prvního zápasu 3:2. Musím poděkovat za odvoz Vítkovi, Milanovi a Romanovi. Sestava: Kvasničková, Poláková, Jarešová, Sukduláková, Kantorová, Růžičková, Richterová, Russová, Košvancová, Blažková

 

V okleštěné sestavě kluci vyrazili k zápasu 2. ligy do Drásova u Brna. Krize s hráči byla tak veliká, že museli vypomoci talentovaní mladí hráči z VK Brno a na nahrávce nastoupil trenér Dan. Jak se zdálo souboj s prvním týmem tabulky byl ztracený, ale bojovnost nám nechyběla. Vyrovnané sety v koncovkách vždy vyhrál soupeř, především velmi kvalitním servisem. Výsledek obou zápasu 3:0 nás mrzeli, ale náš výkon ve slepené sestavě nebyl zahanbující.

Sestava: Vejdělek, Nohra, Kubát, Kubrycht, Hauf, Goláň, Novák, Beneš

Dan

 

Na další kolo se žákyně U16 vydaly do Mělníka. 

Béčko se v prvním zápase utkalo s Mělníkem. Holky poprvé vyzkoušely nové postavení vzadu během utkání a zvládly to s přehledem! Z počátku jsme měly menší problém s příjmem a také nízkými stropy. Holky předvedly hezký výkon, který se nám však, bohužel, ani v jedné koncovce nepovedl proměnit ve vítězný.

Druhý zápas jsme sehrály s podstatně slabším soupeřem, kterému jsme škodily zejména kvalitním servisem, ale také útokem. Fungovalo vše a to i po proměně sestavy. Holky si s Kutnou Horou vybojovaly vítězství 2:0.

Poslední zápas tohoto kola holky sehrály s Říčany, které v této sezoně ještě nepotkaly. Ujaly se vedení hned z počátku. Série kvalitního servisu přinesla první body a na ně jsme stavěly další z útoku i bloku. Druhý set probíhal totožným způsobem. Atmosféra byla 10/10 a druhá zasloužená výhra 2:0 v kapse. Pevně doufám, že si to holky užívaly stejně jako jejich trenérka. 

Sestava: Pácalová, Krausová, Gojná, Mikšíková, Kadlecová, Králová, Zvolenská, Bílková, Váchová

Áčko v prvním zápase nastoupilo proti Říčanům. V prvním setu se holky rozkoukaly rychle a přetahovaly se se soupeřkami o každý míč. Rozhodla až koncovka, kde nás soupeřky nakonec udolaly. Druhý set jsme soupeřky nechaly hned na začátku poodskočit hned o 10 bodů, což se nám horko těžko dohánělo. Holkám se ovšem podařilo i přes neúspěšný počátek soupeřky pořádně potrápit. Závěr se ale opět nevyvedl. Prohra 0:2. 

Ve druhém a zároveň posledním zápase tohoto kola si holky zahrály s Mělníkem. Trápil nás hlavně nízký strop a příjem, ke kterému holky nechodily nohama. Soupeřky si nechaly utéct a pak se je opět složitě pokoušely dohnat. Druhý set byl o mnoho lepší, pomohla i obnova sestavy. Každá z holek měla světlou chvilku, kterou ale v zápětí vystřídala tmavá. Výhra zůstala v Mělníku.

Sestava: Grumlová, Doušová, Gryčová, Mullerová N., Charvátová, Synková, Morová, Pokorná

Celkový výkon však hodnotíme velmi kladně. Holky se zvládly vypořádat s novinkami v postavení, věděly, kde stát, a díky tomu spoustu míčů vzaly bez problémů a nahrávačce je přijmuly přesně. S tím souvisely i pěkně náhry a následný útok ze středu i kůlu. Největším problémem je mluvení na balóny, které budeme muset o trénincích ještě pilovat :))

Trenérky Verča a Lucka

 

V neděli se žáci U14 účastnili doslova, dalšího kola krajského přeboru. Ačkoliv jsme si měli dojet pro pohodlných 9 bodů, vraceli jsme se bez vítězství a jen s 2 body. V prvním utkání s dosud posledním Nymburkem by jsme nemohli dělat ani podavače míčů. Prohra 2:1 byla milosrdná, v prvním setu jsme dali celkem 5 podání, ve druhém 7, i tak jsme druhý set vyhráli. Hrůza. V druhém utkání s Odolkou A jsme začali téměř bezchybně, ale od druhého setu jsme se vrátili k dnešní hrůze a už z ni nevyšli do konce dne. Takže prohra 2:1 a následně s Kladnem 2:0. Nechtěli jsme hrát a stalo nás to v součtu hezké umístění. Snad se během ledna srovnáme, ale určitě budu zvažovat nominace některých hráčů. Za pomoc s dopravou děkuji Mikovým.

Radek