Pondělní bagrovačka: Pozor, pozor - kadetkám to o víkendu hodně šlo. To si musíte přečíst

19.02.2018 17:56

Pondění bagrovajda hlásí další pokračování. Aneb vše, co jste chtěli vědět o víkendovém volejbalovém dění - a nebáli jste se zeptat.

Tak předně: kadetky sehrály v sobotu a v neděli další kolo Českého poháru. V němž, připomeňme, nastupují ve vynikající druhé výkonnostní skupině. A protože Pondělní bagrovačka nedokáže věrně zprostředkovat všechny emoce, nechá promluvit trenéra Jardu:  
"Když jsme odjížděli do Nového Boru, tichým přáním trenérů bylo udržet se ve druhé výkonostní skupině.
První utkání jsme hráli s OP Prostějov, favoritem na postup do 1. výkonnostní skupiny. Naše hra byla plná chyb, hráčky hrály bez zápalu a vypadalo to, že se toho na treninku už moc nenaučily. Výsledek 0:2 a skore 50:21 hovoří za sebe. Od této chvíle se hra začala výrazně zlepšovat, dokonce hráčky začaly poslouchat rady trenérů a hrát s chutí a se zápalem. Zápas s Valašským Meziříčím jsme ještě prohráli po velmi vyrovnané hře 2:0, další dva zápasy jsme již s převahou vyhráli - nejprve jsme porazili TJ Junior Brno 2:0, a na závěr dne TJ Orion Praha. V tuto chvíli již bylo teoreticky jisté, že se ve druhé skupině udržíme. Po výživné večeři a vydatném odpočinku na ubytovně mezi fotbalovým stadionem a hřbitovem překvapila druhý den děvčata většinu trenérů ostatních týmů. Po výborném výkonu porazily kolínské kadetky USK Slavia Liberec 2 :0, čímž Liberci znemožnila postup do vyšší skupiny. Závěrečné utkání druhého dne s VSK Spartak Děčín jsme prohráli v tajbrejku 15 : 13. Celkově jsme tedy obsadili 4. místo ve druhé výkonnostní skupině. Super výsledek, super týmová hra všech hráček.
Když to shrnu: Ve kvalifikaci ČP jsme nevyhráli ani jeden zápas, v 1. kole jsme vyhráli 2 zápasy, ve druhém kole 3 zápasy a postup do 2. výkonnostní skupiny a nyní ve druhé skupině také 3 výhry. Je zřejmé, že ta dřina na treninku nese své ovoce.”
 
Děvčata ještě jednou: starší žákyně se vydaly do Peček, na krajský přebor. A skončilo to pěkně: nad domácími vyhrály 2:1, stejným skore pobily i Kladno, ale prohrály s Příbramí. Takže si upevnily třetí místo v tabulce - právě před Příbramí a Kralupy nad Vltavou.
 

V neděli jeli starší žáci do Příbrami na krajský přebor. Konečně poprvé - od října - v plné sestavě. Bylo to znát a soupeřům nedali žádnou šanci. I Když ještě kluci nejsou 100% fit , bylo to jasné vítězství. Nymburk si na ně udělal 21 bodů, Kladno 14, jen Příbram, která skončila na posledním turnaji Českého poháru čtvrtá ( my sedmí), se dostala v jednom setu přes 15 bodů, ale to už hrála lavička. Přesné výsledky: Nymburk 2:0 (14,7), Kladno 2:0 (10,4), Příbram 2:0 (14,17). Sestava Ruda Stieber, Kuba Hoang, Petr Šotola, Vojta Soukup, David Horáček, Petr Horák, střídali David Kolek a Matěj Stoupa.

Legrační tedy je, že někteří z těch, co nastupují za starší žáky, jsou zároveň v týmu mužů.

 

Muži A nastoupili v krajském přeboru, kde jsou bohužel zatím poslední. Tentokrát proti silným Roztokám. A skončilo to bohužel opět dvěma porážkami . 3:0 a 3:0. Soupeř byl prostě lepší. V posledním setu druhého zápasu jsem hráli začátek velmi dobře, povedl se servis a celkově to vypadalo nadějně. Vedli jsme už 13:6, ale pak přišla “šedivka" a najednou jsme prohrávali 18:14. Prostě děláme moc chyb, shrnul trenér Dan. Sestava: Michal Hovorka, Vojta Novotný, Dan Havlíček, Jarda Horák, Kuba Hoang, Denis Kadečka, a Šimon Kubrycht na liberu.