Pondělní bagrovačka: máme tři reprezentantky ve výběru Středočeského kraje

02.10.2017 14:28

Kdo to ještě neslyšel: zavedli jsme novou, takřka pravidelnou rubriku "Pondělní bagrovačka". Bude to takový výběr toho nejlepšího, co se o víkendech událo. Název je kombinací oblíbené rozcvičkové hry - a přání, abychom ze sobot a nedělí "vybagrovali" co nejvíc úspěchů.

Takže pojďme na to.

Tři naše děvčata se dostala do výběru ročníků 2004 a 2005 Středočeského kraje. Bětka Blažková, Bára Masopustová a Kája Kvasničková. Testování se v Kralupech nad Vltavou zúčastnilo celkem 60 holek, do výběru proniklo 20 nejlepších. Co to znamená pro Bětku, Báru a Káju? Celý rok s nimi budou pracovat trenéři výběru, absolvují vícedenní soustředění a turnmaje a na konci sezóny se nejlepších 12 dívek z kraje zúčastní srovnávacího turnaje krajů, kde se vybírají hráčky do nové české reprezentace "Lvíčat."

Starší žákyně "B" se v dodatečné kvalifikaci pokusily proniknout mezi nejlepší týmy v kraji, které budou hrát v nadcházející sezoně první skupinu krajského přeboru. Tedy tu, do které se už dříve nominovalo "áčko". Dva zápasy sice vyhrály, dva ovšem ne. Takže budou hrát druhou výkonností skupinu.

Mladší žáci nastoupili do dalšího kola krajského přeboru. V Nymburce porazili Kladno (2:0), ale podlehli Příbrami (1:2) a Nymburku (0:2). Průběžně jsou tak na 4. místě (z 8. týmů).