Pondělní bagrovačka: Máme sedmé nejlepší žáky v Česku. A žákyně, které vyhrávají proti starším holkám

19.03.2018 21:02
Přátelé, dnes je toho tolik, že se Pondělní bagrovačka skoro až nestíhá. Starší žáci - úžasné 7. místo na Českého poháru (ano, jsme sedmí nejlepší v ČR). Mladší žákyně průběžně na druhém místě v krajském přeboru. Kadetky na Českém poháru, starší žákyně vítězně v soutěži kadetek… Tak pojďme na to:
 
Nejdřív starší žáci - hráli finálový turnaj Českého poháru, kdy ve skupině podlehli pouze Liberci, pak postupili přes Příbram mezi poslední čyři týmy. Bohužel, oba zápasy prohráli, takže na turnaji skončili čtvrtí. Ale celkově v celém poháru na skvělém 7. místě. V konkurenci desítek týmů z celého Česka! Navíc Kuba Hoang byl vyhlášen nejlepším nahrávačem turnaje!
Takhle chválí trenér Dan: "Hráli jsme opravdu skvělý volejbal. Je však vidět, že ještě nejsme v té nejlepší formě z důvodů dlouhé absence našich klíčových hráčů. Ukázalo se, že jsme schopni hrát i proti těm nejsilnějšim týmům, ale v koncovce nemáme ještě vyrovnanost výkonu. Uděláme pár chyb, a nedokážeme pak navázat na předešlou výbornou hru. Věřím, že to dokážeme dohnat a na mistrovství republiky se popereme o medaile. Nemusím ani říkat, že jsem na kluky pyšný! Patříme mezi nejlepší týmy v Česku! Je radost se koukat na to, jak hrají. Díky, kluci, za super víkend!”
 
A teď na dámy (snad prominou, že neměly přednost): kadetky hrály také závěrečné kolo Českého poháru - druhou výkonnostní skupinu. Prohrály první den se dvěma týmy Hradce Králové, hlavně je trápila přihrávka a celkově to byl takový pomalý volejbal, byt ten druhý zápas byla šance na výhru. V dalších utkáních se hra zlepšila, ale zase ta přihrávka… Takže výsledky: Kolín - Děčín 0:2, Kolín - Liberec 1:2. Druhý den následovalo vítězství nad Opavou 2:0 a na závěr - po vyrovnané a pohledné hře - prohra s Uherským Hradištěm 0:2. Podle trenéra Jardy holky v celém poháru rozhodně neudělaly ostudu.
 
No a protože kadetky bojovaly na poháru, a přitom se v neděli hrálo další kolo krajského přeboru, musely za ně zaskočit naše starší žákyně. Takže hrály o kategorii výš, na vyšší síť a na tři vítězné sety (jsou zvyklé na dva). Podlehly sice Benátkám 0:3 ale pak si - opět opakujme, že hrály proti starším holkám - smlsly na Brandýsu 3:0! V sestavě: Tereza Kubrychtová, Anička Kmochová, Kíka Janečková, Bary Masopustová, Bára Tichá a Terka Jagerová. 
 
Mladší žákyně pak nastoupily v krajském přeboru doma - a vybojovaly finále soutěže, kde se bude 25. března hrát o medaily. Po výsledcích Kolín - Pečky 2:0, Kolín - Mělník 2:1, Kolín - Kralupy "A" 0:2, Kolín - Nymburk 2:0 totiž skočily na druhé místo tabulky. Jmenovitě: Alžběta Blažková, Klára Vorlíčková, Viky Sršňová, Áďa Jarešová, Ema Košvancová, Anča Vlachovská, Adéla Kotilová a Denisa Koděrová