Pondělní bagrovačka: Kadeti jsou mezi pěti nejlepšími týmy v Česku!

20.11.2018 21:53

Kadety čekal o víkendu dvoudenní turnaj 2. výkonností skupiny extraligy.Byl opět výjimečný, a to proto, že náš tým měl velikou marodku. Dokonce nám musel pomoci i věkově ještě starší žák, Adam Škopek, kterému patří poděkování. Kvůli tomu, že onemocněli dva blokaři, Sotek s Vojtou, musel zaskočit Denis na bloku, tím jsme přišli o smečaře, kam se musel přesunout Šimon, který nastupuje v narodnim týmu na postu libera. Trenér Dan to prohlásil: „Nebudu komentovat jednotlivé zápasy zvlášť, ale vyjádřím se k celému víkendu. Kluci hráli fantasticky. Nebáli se tvrdě útočit a v koncovkách ukázali vysokou úroveň psychické odolnosti. Všichni se s nestandardní sestavou poprali výborně, ale jmenovitě bych chtěl pochválit Marka a Rudu, kteří byli nejlepšími hráči turnaje. I díky nim jsme třikrát zvítězili a postoupili mezi 5 nejlepších týmů České republiky. Setava: Marek Tichý, Šimon Kubrycht, Rudolf Stieber, Kuba Hoang, Michael Russ, Denis Kadečka, Honza Hauf a Adam Škopek

 

Kadetky strávily víkend na dalšímu turnaji Českého poháru: v sobotu vyhráliy tři zápasy ze čtyř. Konkrétně - Kolín:Slavia České Budějovice 2:0 (18, 15), Kolín:Kroměříž 2:1 (-25, 18,8), Kolín:Slavia Praha 2:1 (-24, 19,10) Kolín:N. Bor 0:2 (-23, -15). V sobotu hrály: Helča Jehličková, Anička Kmochová, Terka Hrabáková, Naty Sináková, Bary Masopustová, Barča Tichá, Jana Howardová a Síma Poláková a libero Terka Kubrychtová. Děvčata se točila po jednom setu, aby se ohrála proti všem týmům. Trenér si to mohl dovolit, protože jsou výkonově dost vyrovnaná. Na nedělní kolo tým vyjel ve značně okleštěné sestavě, neboť starší žákyně, které jsou normálně v základu kadetek, musely na své mistráky. Do Hradce tak jel, „kdo měl ruce a nohy“. V neděli tým vyhrál jeden zápas ze tří, ale kromě prvního zápasu s Třebechovicemi holky předvedly bojovný a obětavý volejbal. Výsledky - Kolín:Třebechovice 0:2 (-8, -16), Kolín:VK Č. Budějovice 2:0 (17, 24) a Kolín Kometa Praha 0:2 (-15, -13). Sestava v neděli: Kája Richterová, Tereza Jagerová, Jana Howardová, Tereza Kubrychtová, Kika Janečková a Barča Tichá.

Trenér Jarda řekl: „Pokud bych měl hodnotit, tak sobotní výkon se mi příliš nelíbil, i když se docela vyhrávalo. Hráčky byly sice individuálně šikovné, ale výkon týmu nepůsobil příliš kompaktně. Již jsem viděl děvčata hrát výrazně lépe. V neděli děvčata ve druhém a třetím zápase podala opravdu bojovný a obětavý výkon a také si myslím , že si hru nakonec docela užila. I přes trochu kritický pohled musím konstatovat, že děvčata jsou opravdu šikovná a že se stále zlepšují.“

 

A pohár vyzval i juniorky, které pro Pondělní bagrovačku napsaly:

„V sobotu 17.11. jsme se vydali do Hradce na první kolo Českého poháru. Čekalo nás 7 zápasů, 4 v sobotu, 3 v neděli. V prvním zápase jsme nastoupili proti Olympu Praha. Prohráli jsme 0:2, což je našim zvykem při prvních zápasech. Další zápas nás čekal, už pro nás známy, Liberec. 2:1, pěkný výkon. 3. zápas VK Drásov a výhra 2:1. Bojovná atmosféra a i přes zranění jedné z hráček a nahravacce na smeci, jsme vyhráli! Od 17 hod nás čekal poslední zápas s VK Karviná. I přes únavu výhra 2:1. V neděli, jako první ze všech týmu v hale, jsme byly připraveny bojovat. Bohužel jsme byly oslabeny o libero (Zuzku), což se následně projevilo. Jako už tradičně, první zápas jsme udělaly radost soupeřkám a příliš nebojovaly o balony. Prohra 0:2. Do dalšího zápasu jsme šly s tím, ze pokud se chceme udržet v naši skupině, musíme uhrát alespoň 1 set. To se nám take povedlo v zápase s favoritem Dolní Újezd (jak sám pan trenér řekl- dýně). Bohužel se v tiebreaku osvědčilo podání našich soupeřek a prohrály jsme 1:2. Poslední sedmý zápas, SK Třebín. Měly jsme už jisté místo ve skupině a zápas si stačilo jen užit. Ale přesto jsme naše soupeřky potrapily a pekne si zahrály.“

Sestava: Votavová, Nováková, Friedrichová, Fořtová S., Fořtová M., Hlínová, Červinková, Zapletalová.

Pohled trenéra Dana: „Jsem rád, že jsme udrželi 2 výkonnostní skupinu českého poháru i přes zdravotní komplikace hraček. Přestože jsme žádný zápas nevyhrály s plným počtem bodů, což mě mrzí, tak holky ukázaly, že umí zvládat tiebreaky (až na jednu výjimku).

 

Starší žákyně nastoupily ve finálové skupině krajského přeboru v Hořovicích. Prohra s Mělníkem (je čím dál lepší a lepší) byla jediné mínus našich zápasů, devčata totiž pokračovalavýraznou výhrou nad domácími a hlavně poté naším, životně prvním, vítězstvím nad Baníkem Příbram. Takže nakonec super.

Kolín - Mělník 0:2
Kolín - Hořovice 2:0
Kolín - Příbram 2:1
Sestava : A. Blažková, K. Vorlíčková, B. Masopustová, H. Jehličková, K. Kvasničková, A. Jarošová, V Sršňová, A. Vlachovská a E. Košvancová.

 

Starší žáci pokračovali v krajském přeboru, tentokrát v sestavě: Barták, Ječmínek, Hladík, Kubáč Jan, Opa J. i T., Stoupa a Vondráček. První zápas skončil prohrou s Kralupy A 0:2. Potrápili soupeře jen ve druhém setu. Pak přišla další ztráta 0:2 s Nymburkem a nakonec jasná výhra nad Kralupy B.