Pondělní bagrovačka: kadeti 10. v extralize a holky úspěšně na Českém poháru. Pojďte číst

12.03.2018 08:40
Tak nejdřív extraliga kadetů, která se hrála v Kojetíně. Naši kluci na úvod zaskočili tým Beskyd, který byl hlavním favoritem turnaje a ostatně po výsledku 3:1 pro nás už celý víkend neprohrál. Proti Ostravě se nám nedařilo na servisu a ani obrana proti jejich vysokým hráčům - takže tentokrát 1:3 prohra. V neděli jsme začali proti Kojetínu - a vypadalo to s námi bledě. Prohrávali jsme už 0:2, protože soupeři nás dokázali efektivně blokovat (a taky jsme špatně útočili, před sebe). Ale kluci vybojovali velký obrat na 2:2, v následujícím tie-breaku se hrála vyrovnaná koncovka. Naštěstí za stavu 14:13 se soupeř dotkl sítě a my zvítězili. V posledním utkání už na tým dolehla únava - s Hradcem Králové prohrál 1:3. Skončili jsme tedy v turnaji na 4. místě (z pěti družstev). A protože to byl poslední turnaj základní části extraligy, že už jasné, že v celé soutěži nám patří 10. příčka, v konkurenci dalších 19 týmů Což je úspěch, velký úspěch, vzhledem k tomu, že na začátku zněl plán trenérů skromněji: udržet se v soutěži.
Výsledky: Kolín - Beskydy 3:1, Kolín - Ostrava 1:3, Kolín - Kojetín 3:2, Kolín - Hradec Králové 3:1
 
A teď do dalekého Bílovice, kde starší žákyně hrály další turnaj Ćeského poháru. Skončily třetí, když v každém utkání braly alespň bod - a nechybělo moc a mohly být ještě výš. Výsledky: Kolín - Mělník 1:2, Kolín - Vyškov 2:0, Kolín - Český Krumlov 2:1, Kolín - Polička 2:0, Kolín - Mikulova (Praha) 1:2, Kolín - Benešov 1:2. 
 
Mladší žáci hráli v neděli doma krajský přebor - a sice všechny tři zápasy proti silnějším soupeřům prohráli, ale na druhou stranu pokaždé bodovali. S Odolkou, Nymburkem i Prosekem, všechno to byly výsledky 1:2. A protože to bylo proti týmům, které jsou v tabulce nad námi, tak podle trenérů jsou získané tři body dobré. V osmičlenné tabulce, kterou vede Nymburk, jsme tak nyní na 4. místě.