Pondělní bagrovačka: Kadekty po 23 letech v 1. lize - a vítězně. Kadeti uspěli na prvním extraligovém turnaji

23.09.2019 20:40

Pondělní bagrovačka, výběr z hroznů toho nejlepšího z uplynulého volejbalové víkendu, je zase tu. Tak s chutí do toho:

 

O vikendu proběhlo v Praze první kolo nového ročníku extraligy kadetů. Los nám určil kromě domácích pražských Lvů soupeře z Proseka, Nového Jíčína a Beskyd. Tento první turnaj není ještě bodovaný a slouží k rozdělení všech dvaceti přihlášených družstev do jednotlivých výkonostních skupin. Na turnaj do Prahy jsme odjeli s vyrazně omlazeným týmem, a tudíž i s obavami, zda budeme konkurenceschopní.

První sobotní zápas proti nám dobře znamému kvalitnímu soupeři z Nového Jíčína mnoho nenapověděl. První zápas sezony, spousta zbytečných chyb, neopodstatněného respektu ze soupeře. Porážka 2:3.

Druhé utkání, opět proti soupeři ze severní Moravy již bylo z naší strany podstatně povedenější. Beskydy jsme přehráli jak v útoku, tak v obraně a první vítězství za tři body bylo na světě. V neděli po obědě následovalo utkání s Prosekem, který ráno nečekaně porazil do té doby suverénní Nový Jíčín. Z naší strany to byl nejpovedenější zápas, soupeře jsme k ničemu nepustili, neustale jsme vyborně bránili i útočili a druhá výhra za tři body byla na světě. Situace ve vyrovnané skupině byla dosti zamotaná. Před naším posledním zapasem s domácími Lvy však vykrystalizovala tak, že skončíme nejhuře na druhém místě. V přímém souboji o první místo jsme nepodali vubec špatný výkon, ale domácím zbylo trochu více sil, projevila se naše trochu užší střídačka a po boji jsme prohráli. Takže konečné druhé místo, postup do druhé výkonnostní skupiny, výborný vstup do extraligy a hlavně získání vědomí, že letos by to zase mohlo jít.

Trenér Komín

Sestava: Ruda, Šotek, Kuba, David Horáček, Jirka Pýcha, Denis Kadečka, Vojta Soukup, David Kolek, Martin Stěpánek

Trenéři: Komín, Dan

Lékař týmu: Šotek.

 

 

Kadetkám vyšel o víkendu návrat do 1. ligy (po dlouhých 23 letech). V sobotu jsme vyjeli na první dva zápasy do Turnova. Po dobrém výkonu, ve kterém již byly znát prvky rychlé hry, děvčata porazila Turnov 3:0 a 3:1. Drobným chybičkám se holky nevyhnuly, ale našestí jich soupeř, často chybující na servisu, nedokázal využít. A tak náš vstup do soutěže byl více než povedený.

Sestava: blok A.Jaresová, A.Blazková, nahrávka S.Poláková, universál B.Tichá, smeč T.Hrabáková, E.Kosvancová, E. Ružičková, libero M. Fořtová.

Trenér Jarda

 

Mladší žáci sehráli tři zápasy krajského přeboru v Roztokách. Ve složení: Šotola Tomáš, Voncovský Josef, Malimánek Matěj, Sehnal Jan, Pošík Jakub, Ječmínek Vojtěch a Adámek Jakub. Podařilo se začlenit další hráče do systému a sestavy. S Roztoky, nejslabším soupeřem, jsme prohráli 1:2: zápas jsem prokoučoval, zjistil jsem to později. S Prosekem 0:2 , nejlepší soupeř, ale v prvním setu také náš nejlepší výkon. Na závěr výhra nad Kralupy 2:1. Potěšili Adámek, Vončovský a Malimánek.

Trenér Radek