Pondělní bagrovačka: Juniorky dvakrát prohrály, mladší žáci bodovali v Nymburce

08.10.2018 21:35

Tentokrát jeden experiment, který tady ještě nebyl. Takhle viděla úvodní zápas juniorek v sezoně jedna z hráček. Rádi dáváme prostor: „Tak máme za sebou první zápas, nová sezóna zahájena! Po náročném trénování a dvou letních soustředěních jsme se těšili, až opět začneme jezdit na zápasy. 7.10. jsme tedy odehrály naše dva první zápasy v Hořovicích. Bohužel jsme nemohly nastoupit v základní sestavě, proto nám vypomohly holky z kadetek. (Děkujeme). První zápas byl i přes prohru 3:1 relativně obstojný. Aktivně jsme útočily, hlídaly si postavení na hřišti a moc nechybovaly. Protihráčky ale nechybovaly takřka vůbec a ikdyž hrály jednodušší hru, vyhrály. V druhém zápase nám začaly docházet síly a vytrácela se i chuť do hry. I přes veškerou snahu jsme prohrály 3:0, ale domů jsme odjížděly s dobrým pocitem a určitou mírou spokojenosti." 

Pohled trenéra Dana: "Herně holky dominovaly, balóny „zadarmo“ lítaly přesně k nahrávači (až na pár vyjímek). Nahrávačka Simča míče pestře rozdávala útočícím hráčkám. Nad sítí jsme dominovali. Přesto prohra 3:1 kvůli špatnému příjmu a velmi dobrým podávajícím hráčkám soupeře. Tento scénář se opakoval i v druhém zápase. Čili prohra 3:0. Celkově tento dvojzápas nelze hodnotit záporně i přes prohry." Sestava: Fořtová S., Howard J., Hlínová A., Jehličková H., Friedrichová J., Votavová D., Zapletalová Z., Masopustová B., Jánská M., Fořtová M.


Mladší žáci hráli v Nymburce, klasicky další kolo krajského přeboru. Začátek proti domácím byl nervózní, ale kluci pak ukázali srdce a bojovnost a zvítězili 2:1. V dalším zápase proti Kladnu ale týmu vůbec nešel příjem – a byl z toho bohužel výsledek 0:2. A pak přišla na řadu Příbram, kluci na soupeře vletěli, všichni hráli perfektně. Například Ječmínek na smeči, bratři Kubačové na nahrávce, Patočka s Práškem v roli blokařů a v poli soustředěný Hladík. Pak se ale rozehrál nejlepší hráč Příbrami a opět nás to rozhodilo na přihrávce podání. Takže 2:1 pro soupeře.

Sestava: Ječmínek, Kubač, Kubač, Hladík, Prášek, Patočka, Šotola, Nohejl (premiérově, ale podle trenérů bude brzy platným hráčem)