Pondělní bagrovačka: juniorky berou tři body, mladší žákyně vítáme ve "velkém" volejbalu

12.11.2018 21:21

Co se stalo nového, "volejbalového" přes víkend? ˇRekne vám to pravidelná rubrika Pondělní bagrovačka...

 

Juniorky jely na dvojzápas krajského přeboru do Mladé Boleslavi. A takhle to viděla jedna účastnic:

„V prvním zápase jsme byly mrtvé, možná i trochu nervózní, nepovzbuzovaly se a podle slov trenéra jsme ani nechtěly hrát. Hodně jsme kazily servis. První set získaly soupeřky. Do druhého setu jsme si vzaly slova trenéra k srdci, začaly bojovat a podporovat se. Tím se změnila naše chuť do hry, zkrátka se nám dařilo a bylo to vidět i na výsledku. Vyhrály jsme 3:1. V druhém zápase jsme ze začátku byly až příliš klidné. Hrát jsme chtěly, nicméně nás soupeřky z lavičky i přes jejich malý počet dokázaly překřičet. Pak nám začal dělat problém příjem a tím jsme prohrály první set. V druhém setu jsme se hlasitě povzbuzovaly a bojovaly. Soupeřky přestaly téměř smečovat a začaly dobře umisťovat balóny a zalejvat. My se s tím nedokázaly poprat a prohrály druhý set. Třetí set probíhal podobně jako předchozí. Nedokázaly jsme přijmout podání jedné z hraček a ani vybírat umisťované balóny. Takže nakonec prohra 0:3. Sestava: Fořtová S., Fořtová M., Nováková, Votavová, Friedrichová, Masopustová, Hlínová, Červinková, Zapletalová, Howard.

 

Kadetky čekalo 4. kolo krajského přeboru v Mělníku. Jak to viděly Helga J., Anička K. a Terka K.:
„Do prvního zápasu jsme nastoupily proti Rakovníku. První set jsme vyhrály 25 : 3 a jelikož byl soupeř výrazně slabší, tak jsme ve druhém setu trochu polevily. Přesto jsme druhý i třetí set také vyhrály a odcházely jsme namotivované do dalšího zápasu. Kolín : Rakovník 3 : 0 (3, 12, 4).
Druhý zápas jsme hrály proti domácím (Mělníku). První set byl pro nás docela šok o proti předchozímu utkání.První set jsme jsme sice prohrály, ale to nás nerozhodilo. Naše příjmy nebyly nejlepší, ale i tak jsme druhý set vyhrály. Ve třetím setu jsme byly nahojpované a se soupeřem jsme "vytřely podlahu " (která byla dost špinavá). Čtvrtý set se zdál ztracený, ale nakonec jsme soupeře dohnaly a prohrály pouze o dva body. V tajbrejku náš optimismus a vůle po vítězství ničily psychiku soupeře až jsme dosáhly vítězství. Oba zápasy se nám líbily a po neúspěšném atentátu na trenéra jsme s dobrou náladou jely domů.
Kolín : Mělník 3 : 2 (-19, 23, 17 , -23, 11)
Pohled trenéra Jardy:
„Obě utkání jsme odehrály v sestavě: blok: Helča J. a Anička K, smeč: Kája R., Terka H., nahrávka Bára T. a Simča P., účko Jana H., libro Terka K. První zápas s nepoměrně slabším soupeřem (Rakovník) jsme vyhráli pouze servisem, ve velmi krátké době.
Druhý zápas - to byla velká bitva. V prvním setu jsme zkazili celkem 7 servisů, a měli jsme špatný příjem. Od druhého setu se zlepšil příjem i jistota podání. Na nervy trenéra hrala děvčata ve čtvrtém setu, kdy ze stavu 24 : 15 pro Mělník to dotáhla na 24 : 23 a teprve potom set přenechala soupeřkám. Dnes musím vyzdvihnout nasazení, vůli po vítězství a zejména že děvčata hrála jako tým. Ještě jednou pochvala.“

 

Mladší žákyně mají po neděli za sebou první zápasy zimní části krajského přeboru. Opustily hru "prostřední nahraje" a nahradily ji rozdělením postů, přebíháním a všemi těmi zmatky. Podle toho to taky vypadalo (pozor – smajlík). Ale podle trenérky Lucky není cesty zpět, bude to prý stále lepší a lepší. Hrát za sebou čtyři zápasy bylo náročné a v posledním zápase už děvčata nevěděla, ani jaký je den, natož kde mají hrát a že se hraje s balónem. Všechny síly v hale Stap nechaly Adélka Jarešová, Adéla Kotilová, Gabča Russová, Barča Kolková, Míša Košnerová, Nicol Novotná, Markétka Nečasová, Nikča Apolenová, Nikola Kadečková a Míša Müllerová.
Výsledky:

Kolín - Vavřinec Kladno 2:1
Kolín - Příbram 0:2
Kolín - Roztoky 1:2 (to mělo být vítězství)
Kolín - Kostomlaty 0:2 (to byl trapas)

 

Starší žáci nastoupili k jednomu z turnajů Českého poháru. No a nevedlo se – Hradec Králové, Ústí nad Labem, Lvi Praha, Orion Praha, Jirkov, všechno to byly prohry. Trenér Dan se dokonce nechal slyšet, že tohle se v Pondělní bagrovačce nesmí objevit. Ale smůla :) Tak trenénovat, trénovat a do té doby to vyjde.