Pondělní bagrovačka: junioři sestoupili - byť po dobrém výkonu. Starší žáci se udrželi

17.01.2022 18:06

Extraliga juniorů

V dalším pokračování nejvyšší juniorské soutěže jsme se v Kojetíně postupně utkali s Jihostrojem České Budějovice, Duklou Liberec, Novým Jíčínem a domácím Kojetínem. V utkání se silným Jihostrojem, který nám toužil oplatit porážku z minulého kola jsme vsadili na zvýšené riziko na podání. Potřebovali jsme soupeře odtáhnout od sítě, protože jeho kvalita na útoku je vysoká. V momentech, kdy se nám servis dařil, jsme soupeře přehrávali. Hrál se volejbal na velmi slušné juniorské úrovni. Bohužel dvě těsně prohrané koncovky znamenaly porážku 1:3. Ve druhém sobotním utkání jsme prohráli s jasným favoritem skupiny Libercem poměrně hladce 0:3. Dukla nás předčila především na servisu a v obraně na síti, náš útok na ztrátu dost skřípal, tentokrát byl soupeř prostě lepší. V neděli po obědě jsme v rámci udržení postupových nadějí potřebovali získat nějaké body do tabulky proti Novému Jičínu. Odehráli jsme velmi slušný, dramatický zápas, ve kterém každý chvilku tahal pilku. V pátém setu se však volejbalová štěstěna přiklonila na stranu soupeře, takže třetí porážka, tentokrát za jeden bod, 2:3. Stále jsme však díky ostatním výsledkům byli ve hře o postup. To se ale záhy změnilo po zápase Liberce s Českými Budějovicemi, kdy již jistě postupující Dukla nasadila do zápasu kompletní lavičku a Budějovičtí toho beze zbytku využili. Proto před naším posledním zápasem s Kojetínem již bylo rozhodnuto, že sestupujeme do čtvrté skupiny. Přesto kluci nastoupili do zápasu s velkou chutí urvat vítězství. Sesbírali poslední zbytky sil a po velké volejbalové bitvě se mohli radovat z vítězství 3:2. Sice celkově čtvrté místo ve skupině a sestup, přesto předvedené výkony nebyly vůbec špatné. Chybí nám opravdu jen malinko, abychom mohli konkurovat takovým mládežnickým líhním talentů, jakými bezesporu Dukla a Jihostroj jsou. Takže za trenéry velká pochvala za předvedené výkony a jen tak dál.

Sestava: Ruda, Kuba, Šotek, Denis, Martin Červinka, Mára, Ríša Čermák, Mates Stoupa

Komín a Dan

 

Lednové kolo Českého poháru starších žáků se odehrálo v Českých Budějovicích. Pustili jsme se do bojů se 7 soupeři, vlastně jen se 6, protože Českou Lípu nepustil covid. Jedna výhra byla v kapse. V sobotu jsme vyhráli ještě pro Blue Volley Ostrava a Odolena Vodě, Příbrami jsme sebrali set. Na domácí Budějovice jsme bohužel nestačili. 

V neděli jsme doslova vstali z mrtvých a porazili VK Ostravu 2:1 a v posledním zápase prohráli s Letohradem. Suma sumárum jsme celkově skončili čtvrtí, což znamená udržení se ve 3. výkonnostní osmičce. 

Kluci předvedli ve všech zápasech moc pěkný volejbal, hráli soustředěně a měli chuť vyhrávat. Jsem ráda, že konečně mohu napsat tak pěkná slova. A ještě chválím Milana Bočka za zvládnutí postu blokaře, kde musel zastoupit nemocného Filipa Jiráčka.

Sestava: Adámek J. (libero) Boček M., Černý Š., Malimánek M., Pošík J., Prášek O., Honzíček D., Šimice P., Vašák J. a Vonšovský J.

Děkuji těmto třem statečným - Míle Adámkové a Radkovi Honzíčkovi za odvoz, společnost a starost o družstvo a Davidovi Kubátovi za ohleduplné navigátorství, noční průvodcovství po ČB a psychickou podporu.

Trenérka Gábina

 

V neděli vyjely kadetky na ligový dvojzápas do Havlíčkova Brodu. Do prvního setu holky nastoupily ještě rozespale a tomu odpovídal i jejich výkon. V druhém setu už se náš výkon trochu zlepšil, holky se začaly hýbat a hra vypadala mnohem lépe. Ale přesto první, později i ten druhy zápas jsme prohrály jenom svými chybami, to znamená že jsme nedávaly podání, nepřijímaly, a tím pádem ani nemohly složit balón. Oba zápasy se nesly ve stejném duchu: holky předvedly dvě nebo tři krásné bodové výměny a následně přišla série našich chyb, a stav už jsme dokázali dohnat.

Sestava: Nečasová, Zemanová, Fořtová, Russová, Handlířová, Sináková, Sukduláková, Kolková

Trenérka Simona

 

Juniorky v neděli hrály důležitý ligový zápas s týmem Hronova. Oba zápasy skončily stejným výsledkem 3:1. Průběh zápasů byl totožný. V 1. setu jsme soupeře nepustili k ničemu, především výborným podáním a tvrdými útoky. 2. set jsme povolili v tvrdosti útoku a především se nedařilo podání. 3. sety byly ve znamení vyrovnaných koncovek, kde holky předvedly velkou morální sílu, když shodně prohrávaly. Ve 4. setu jsme nedopustili ztrátu bodů a pohodlně jsme zvítězili. Tým jako celek pracoval opravdu dobře a o bojovné výměny nebyla nouze. Musím, ale vyzdvihnout výkon Jany Howard, která nejen, že útočila ze sítě velmi dobře, ale především z doskoku exelovala. Další pozitivní výkon předvedla na náhře Bára Tichá. Sestava: Tichá, Poláková, Masopustová, Jarešová, Růžičková, Blažková, Košvancová, Hrabáková, Sináková, Howard, Fořtová.

Trenér Dan

 

V neděli se u nás uskutečnilo z Nymburka přeložené 5. kolo krajského přeboru mladších žáků. Bohužel z důvodu karantény nedorazil dosud vedoucí tým Nymburka a počkáme na rozhodnutí, jak to bude s jeho utkáními. V improvizované sestavě změněné nemocemi, účastí některých chlapců na ČP či odjezdu některých na školní lyžařský výcvik jsme odehráli velmi dobrá utkání s Prosekem a Kladnem. Podařilo se nám opět zapracovat dalšího mladého hráče a nutno přiznat, že Jirka Hanuš zahrál velmi dobře.
Hned po ránu jsme s Prosekem hráli velmi vyrovnaný a povedený zápas s úspěšným výsledkem 2:1. V prvním setu jsme sice prohrávali 2:8 zejména chybami na příjmu a zkaženým podáním, ale postupem času jsme se dokázali soustředit lépe na naši hru, dobře podávali a ve výsledku set vyhráli. V druhém setu jsme si neodpustili chyby na podání a v koncovce jsme nedokázali být důrazní, prohráli jsme vlastními chybami 27:25. V rozhodujícím třetím setu jsme opět zmobilizovali síly a vyhráli jsme hezkým výkonem s dobrým soupeřem 15:11. Velmi dobré dva body i výkon se soupeřem, který je jedním ze spolufavoritů přeboru, je však třeba přiznat, že jsme měli na to urvat i všechny tři body. V utkání hráli chlapci dobře, dařilo se Karlovi i Dominikovi, velmi dobře podávali Matyáš a Matěj, v závěrečném setu s přehledem hrál Filip, v poli nás velmi podržel Číba. Zvláštní poděkování patří nahrávačům, kteří standardně hrají na jiných postech, ale zhostili se toho výborně Peťa a Matěj. Střídal Jirka Hanuš a také odehrál moc dobře.
V druhém utkání jsme pak porazili Kladno hladce 2:0, i když se soupeř oproti zápasu s Prosekem zlepšil, hráli jsme volejbalově a v klidu vyhráli, na můj vkus sice opět hodně chyb na podání ale soupeř nás neměl čím překvapit. Výborně zahráli Jirka Hanuš a Matyáš Doubrava, společně v poli s kapitánem Číbou zvládli zápas celkově dobře všichni včetně nových "nahrávačů" a musím oslabený tým moc pochválit a poděkovat za výkon.
Složení: Číba, Filip, Matěj, Matyáš, Dominik, Jirka, Peťa a Karel
 
Trenér Radek