Pondělní bagrovačka: Junioři odstartovali ligu dvěma vítězstvími

24.09.2018 20:47

Dnes začínáme juniory, kteří sehráli první dva zápasy juniorské ligy proti Benátkám nad Jizerou.

První zápas začal trochu i pokračoval trochu nervózně, není divu, náš tým byl výrazně mladší. Soupeře jsme ale výrazně předčili na přihrávce a obranou na síti i v poli. Takže 3:1 pro nás. Občas se objevily zbytecné chyby v útoku. Hru výrazně oživil příchod Makra Tichého na post smečaře.

Sestava: Kuba Hoang, Ruda Stieber, Šotek Šotola, Denis Kadečka, Michal Hovorka, Dan Bartoš, liberoŠimon Kubrycht, střídali Honza Hauf, Marek Tichý.

Soupeř se zlepšil na přihrávce, všechny tři sety byly vyrovnané, v koncovkách jsme měli trošku štěstí, kterému jsme šli naproti odvážným servisem – dařilo se hlavně Danu Bartošovi. Opět vítězství, tentokrát 3:0. Výborně zahrál Honza Hauf na Liberu, ale pochvalu zaslouží celý tym.

Sestava: Kuba Hoang, Michal Hovorka, Michael Russ, Ruda Stieber, Marek Tichý, Denis Kadečka, libero Honza Hauf.

 

Kadeti B hráli v Roztokách. První zápas s Nymburkem prohráli 0:3, ve druhém proti domácím zvítězili 3:1. I přes hodně pokažených servisů a neskládání nahrávek do kůlů jsme uspěli proti domácím, kteří chybovali ještě víc. Nejlepším hráčem byl středový Patočka a výborně zahrálo Šestauber na liberu. Sestava Adámek, Patočka Martin, Horáček, Štěpánek, Jetenský, Matějka. Střídal Škopek. Libero Šestauber.

 

Mladší žáky čekala tři utkání v Kralupech – a dá se říct, že odjížděli s pořízenou. Přehráli domácí Kralupy (0:2), ztratili body s Kladnem (0:2) a na závěr si spravili chuť proti Odolena Vodě (2:0). Dobře zahrál Patočka, nejlepším hráčem Kolína byl Ječmínek. Šotola, Prášek a Procházka nezklamali.

 

Starší žákyně nastouplily doma o to, jestli se dostanou do první výkonnostní skupiny krajského přeboru. Tedy mezi nejlepších družstev. Nakonec to byla celkem jednoznačná mise. Holky postupně porazily Brandýs nad Labem (2:0), Benátky nad Jizerou (2:0) i Mladou Boleslav (2:1).

 

Ve třetím kole naše kadetky také hrály doma a ostudu neudělaly, i když souhra podle trenéra Jardy není stále stoprocentní. V prvním zápase proti VK Benešovská vyhrály 3 : 0 (25:18, 25:17, 25: 21) - zejména díky dobrému podání a četným chybám soupeře. Ve druhém zápase s Kunicemi to dopadlo opět vítězstvím, tentokrát však po napínavém souboji: 2 : 3 (25:23, 23 : 25, 17 : 25, 25 : 23, 6 : 15).
Celkově je stále máme co zlepšovat, například přihrávku a rozehránía rozehrání balónu zadarmo.
Sestava: H. Jehličková, A. Kmochová, T. Kubrychtová, K. Richtrová, B. Masoputová, T. Hrabáková, J. Howardová, B. Tichá, S. Poláková a N. Sináková.

 

Také mladší žákyně za sebou mají podzimní část krajského přeboru, takzvaný rozstřel. Zvládly ho výborně: V tabulce se ve své skupině umístily na 2. místě za Kostomlaty nad Labem, takže postupují do 1. výkonnostní skupiny. Další boje začnou 11.listopadu.