Pondělní bagrovačka: Junioři nenašli přemožitele. A dá se hrát Český pohár bez kávy?

19.02.2019 17:55

Nabitý program měli o víkendu ligoví junioři. Ale hlásí plný počet bodů. V sobotu nastoupili doma proti Liberci, který s jistotou zdolali dvakrát 3:0. V neděli pak cestovali do Havlíčkova Brodu. Tam soupeř vzdoroval ještě méně - takže znovu jasná dvě vítězství.

 

O víkendu vyjely kadetky na 3. kolo Českého poháru do Olomouce. Nemoc a úrazy způsobily, že se zúčastnilo pouze 6 statečných, a to: na bloku Anička Kmochová a Kája Richterová, smeč Naty Sináková a Terka Kubrychtová (která normálně hraje na postu libera), nahrávačky Barča Tichá a Síma Poláková. V prvním zápasu proti VK České Budějovice jsme ladili postavení, zvykali na nové posty.. Hra se sice stále zlepšovala, přesto jsme prohráli 2:0 (ve druhém setu již 25:27). Od tohoto zápasu jsme již v sobotu neprohráli, porazili jsme i tým, který porazil našeho přemožitele z prvního zápasu. V neděli jsme prohráli pouze s ligovou Olomoucí po vyrovnaném zápasu a jinak další dvě výhry. Podrobné výsledky jsou na odkazu http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=CP-JKY3. Turnaj provázely kontumace zápasů, které zkreslily celý průběh kola, neboť např Kroměříž sehrála všechna sobotní utkání a v neděli nepřijela, takže se dodatečně všechny její zápasy kontumovaly. Taktéž Olomouc nepřijela již na svůj poslední zápas s naším přemožitelem z prvního kola, takže VK Budějovice získaly vítězství také kontumací. V tomto kole jsme tedy nakonec obsadili opět třetí místo o jeden bod, neboť jsme si opět zahráli náš "oblíbený tajbrejk" sice vítězný, ale tím jeden bod ztratili.
Závěrem musím všechna děvčata pochválit, protože na hřišti po sehrání již předváděla pěknou rychlou hru, hrála s nasazením a obětavě. Mimo zápasy také vytvářela příjemnou atmosféru, takže toto kolo poháru z pohledu trenérů bylo docela fajn.

 

Máme za sebou také předposlední kolo Českého poháru starších žákyň, tentokrát v Praze na Meteoru, a zároveň sestup o skupinu níž. Sedm zápasů ve dvou víkendových dnech, vyrovnané soupeřky, tři tiebreaky, v neděli pouze sedm hráček a tělocvična bez kávy. Byla to těžká utkání s vyrovnanými výsledky jednotlivých setů a s jejich špatnými konci. Další byly zkažené servisy, které darovaly soupeřkám spoustu bodů zdarma.Ve dvou věcech jsme pravděpodobně obsadili první místo. Byli jsme tradičně nejhezčí a naše střeďačky měly zřejmě nejvíc "bodových" bloků. Poslední kolo poháru si zahrajeme v Jirkově u Chomutova.

 

Béčko kadetů odehrálo další kolo krajského přeboru – a ani jeden zápas se mu nepovedl. Nedokázalo prodat, co má natrénováno. Hráči kazili podání a špatně přihrávali. Takže dvě prohry s Odolena Vodou i s Benátkami 3:0 a 3:0.

 

A ještě jeden rest z minula: v sobotu 9. února se uskutečnilo další kolo starších žáků. Hrálo se na domácím hřišti a podle toho jsme měli i mnoho fanoušků z řad řidičů, za což moc děkujeme. V prvním zápase jsme nastoupili proti Benátkám a hladce je přehráli 2:0. V dalším utkání jsme nastoupili proti hráčům z Kralup "A" a i přes jejich výškovou převahu jsme je dost potrápili a prohráli až v koncovce. 24:26 a 21:25. Ve třetím utkání jsme povinně porazili Kralupy "B" 2:0 a v posledním utkání nám pro změnu nedal šanci jasný favorit z Nymburka. Je vidět že se lehce zlepšujeme a 2 vítězství, 2 porážky a hlavně předvedenou hru beru jako úspěch. Hrali: David Kolek, Vojta Vondráček, Matěj Stoupa, Honza Ječmínek, Tomáš a Kuba Opovi, Honza Kubáč, Rafael Rossi a Tomáš Šotola.